Миленковић у Хамбургу за 4,5 милиона €?!

Скаути Хамбургера послали су понуду за младог штопера Николу Миленковића "тешку" 4,5 милиона евра, пишу “Вечерње Новости”.

Фудбал 23.02.2017 | 18:00
Миленковић у Хамбургу за 4,5 милиона €?!
То је за 500.000 више него што је недавно понудио Андерлехт.

“Било је доста скаута на Бањици, могуће је да су се међу њима нашли и представници Хамбургера. Чињеница да смо током зиме имали на столу понуду Андерлехта од четири милиона евра јасно указује у ком правцу ће ићи прича о продаји Миленковића", рекао спортски директор Ивица Илиев.

Понуда коју су Немци ставили на сто челника Партизана односи се на летњи прелазни рок и уколико би она била прихваћена то би била најјача финансијска ињекција црно-белима још од продаје Александра Митровића у Андерлехт у лето 2013. Тада се, да подсетимо, у касу Партизана слило пет милиона евра, с тим што је и приликом продаје младог нападача Њукаслу црно-белима припало 20 одсто од продаје.

Никола Миленковић до краја сезоне носиће дрес Партизана.

А, онда...

Мале су шансе да млади централни бек остане у Хумској по завршетку текуће сезоне, јер је ред за црно-белог бисера све већи, баш као и цифре које се спомињу.

МОНДУ је потврђено да је у четвртак на адресу клуба стигла понуда за Миленковића из Немачке. У игру се укључио Хамбургер, а новац који у овом тренутку нуди некадашњи првак Европе износи 4.500.000 евра!

Како одолети понуди?

Тешко, али је то и прилика за "парно ваљак" да можда заради који евро више, јер је одавно познато да је Јувенутс озбиљно загрејан за штопера Партизана и у њему види играча који би у будућности могао да попуни место у одбрани "Старе даме".

Уколико дође до договора са Немцима, трансфер Миленковића биће највећи од лета 2013. године, када је Партизан пословао са Андерлехтом и продао Александра Митровића за 5.000.000 евра.

После Митровића, црно-бели су успешно реализовали и трансфер Петра Шкулетића у Локомотиву из Москве. Он је био вредан око 4.000.000.

Хамбург тренутно на располагањ има тројицу штопера: Мергина Мерваја (доведен зимус за 1,800.000 евра из Келна), Кирјакоса Пападопулоса (позајмица из Леверкуена до краја сезоне) и Јоана Ђуруа. Према писању немачких медија, попларни Диносауруси траже младог дефанзивца којим би решили питање у одбрани за наредних неколико година, аМиленковић се уклапа у тај профил. Посебно што га је и угледна италијанска Газета дело спорт сврстала међу 30 најталентованијих фудбалера света до 20 година. 

Партизанови челници су на великом испиту. Колико год је понуда примамљива са финансијске стране њено прихватање оставља отвореним питањем ко ће играти у одбрани екипе Марка Николића у следећој сезони, односно да ли је управа спремна да део новца уложи у додатно јачање тима или ће новац на име обештећења искористити за покривање низа дугова, од којих укупан, према незваничним информацијама, износи око 12.000.000 евра.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар