Вучуревић кандидат за амбасадора

Славко Вучуревић, бивши градоначелник Требиња и члан Предсједништва ПДП-а, најозбиљнији је кандидат за новог амбасадора БиХ у Словенији.

Босна и Херцеговина 23.02.2017 | 13:55
Вучуревић кандидат за амбасадора
Како сазнају "Независне", о Вучуревићевој кандидатури већ се расправљало, а након што је постало јасно да Влада Словеније не жели дати агреман Нермани Хаџијахић, кандидату којег је предложио бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић на иницијативу Фахрудина Радончића, лидера СББ-а.

Подсјећамо, још у мају прошле године потврђено је да Хаџијахићева није добила агреман будући да је објелодањено како је њена кандидатура искомпромитирана коруптивним радњама њеног супруга Зијада Хаџијахића, сада већ бившег упосленика Амбасаде САД у БиХ.

Како сазнајемо, Изетбеговић се након тога нашао увијеђеним те више не жели предлагати кандидате, па би по систему ротације наредни кандидат требало да буде из реда Срба.

Иначе, мјесто амбасадора у Словенији већ годину и по зјапи опразно. Све то вријеме дужност "првог у амбасади", на нивоу отправника послова, обнаша Вељко Обреновић, који ће, да би све било интересантније, због осигурања националног паритета морати ићи с ове позиције уколико Вучуревић буде именован за амбасадора.

Сам Вучуревић "Независним" јуче није могао ни да потврди, али ни да демантује ову информацију.

"Ја сам у кабинету господина (Младена) Иванића и било је разговора на ту тему, а да ли ћу бити амбасадор или не, то ће ријешити они који одлучују у процесу именовања", рекао је Вучуревић.

Да је бивши градоначелник Требиња уистину озбиљан кандидат за ову позицију, потврђују и информације о томе да се он већ распитивао за упис своје дјеце у школу у Љубљани.

Истовремено, како сазнајемо, још један бивши градоначелник припрема се да уплови у амбасадорске воде.

Наиме, ријеч је о Винку Радовановићу, некадашњем градоначелнику Источног Сарајева, који треба да преузме амбасаду у Подгорици.

Но, тек би овдје могли да настану нови проблеми, будући да би од септембра, када мандат истиче актуелном амбасадору из реда Срба Ђорђу Латиновићу, по систему ротације ова позиција требало да припадне Хрватима.

С обзиром на ове датуме, Радовановић би требало да буде именован за амбасадора негдје у мају, па ће, по свему судећи, тек тада бити познато више детаља.

(Независне новине)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

знам

23.02.2017 13:14

Срецно доктору Винку,прави цовјек на правом мјесту,заслужено нема шта...Све цовјек у својој каријери прошао још од 90тих година и свугдје свијетла образ напуштао функцију..И ову ће функцију обавити досљедно,часно и поштено ..Још једном Срецно !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

23.02.2017 14:08

Он це бити најбољи представник БиХ. Дрзава лици на њега!

Name

кандидат

23.02.2017 14:17

Вучуровић је екстра кандидат, чим проговори одма' се види да има те дипломатске манире слона у стакларској радњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пдп

23.02.2017 14:19

Петар Сикман из Мркоњиц Града цлан ПДП амбасадор у Аустрији.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

кофол

23.02.2017 14:27

Мислим да БиХ дипломатија тренутно није могла добити боља два кандидата од горе поменутих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

23.02.2017 14:29

Имали иђе, иђе, иђе ико други да нас представља. Тебе је у родном Требињу побиједио онај Лука Петровић. Да смо поставили било кога другог, а против оног полусвијета, олоша и шљама Петровића побиједио га. Ти би нас могао претстављати негдје на гурманским данима, кобасицијадама, сланинијадам и печењу јагњића и прасића. Ја кад би изгубио у свом мјесту, више се не би кандидово за предсједника Заједнице Етажни Власника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лола

23.02.2017 14:44

Мозе ли ова земља низе да потоне? Зар јос нисмо дотакли дно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

23.02.2017 14:58

Па јос оцекујемо да нас неко увазава.Посаљемо оваквог за амбасадора.....ма нема нама спаса...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

24.02.2017 07:21

Нећу да вјерујем да је еугеника ипак наука , али овај лик по њој је ...

Name

мира

23.02.2017 15:25

Е благо нама, толико младих образованих, ал јок нису странацки подобни и поуздани. Ово је све ти мени ја теби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адзенда

23.02.2017 16:27

Такав је Балкан.

Name

Ха ха ха

24.02.2017 05:39

Па да, неко из ПДПа, Црнадку највисе одговара, нема везе сто је крамп.

ОДГОВОРИТЕ