ЕЛ - Радоњић: Ово је лијепо вријеме за нас...!

Црвена звезда после освојеног Купа Радивоја Кораћа дочекује Галатасарај.

Кошарка 23.02.2017 | 08:45
ЕЛ - Радоњић: Ово је лијепо вријеме за нас...!
Са освојеном "Жућковом левицом" као додатним подстреком, Црвена звезда мтс у четвртак ће дочекати Галатасарај, у важном евролигашком тесту.

Након кратког предаха од турнира у Нишу, екипа Дејана Радоњића поново је од уторка у хали "Александар Николић", где се спрема за дуел против екипе Ергина Атамана.

За сада је извесно да Немања Дангубић неће моћи да наступи, док ће стање Бранка Лазића бити познатије до краја дана.

"Излазимо из периода који није био нимало лаган. Осим чињенице да смо имали пуно проблема с повредама, из меча у меч, са скраћеном ротацијом, прекомпозицијом и даље долазимо до најбољих могућих решења да бисмо играли утакмице. Згуснути распоред није омогућио да на жељени начин приђемо проблематици која је била присутна због повреда, болести, повратка играча из повреда...", рекао је Радоњић на конференцији у среду.

"У овом тренутку екипа је у нешто бољем стању, јуче су тренирали и Волтерс и Бјелица, Дангубић и даље ради без трчања, Лазић је добио јак ударац у финалу и имаћемо тренинг, па ћемо видети каква је ситуација с њим. На све то, јако битна су и наша оптерећења, која могу да утичу на квалитет наше игре. Излазимо из једног, улазимо у други процес, чека нас ново спајање екипе и то морамо да прођемо кроз данашњи тренинг, који не може бити тако дуг да све то можемо да урадимо одједном", додао је он.

Дан уочи меча који од убиства навијача Звезде Марка Ивковића носи посебну тежину, карте су "плануле" за 15 минута, а из клуба поручују да ће мере безбедности бити подигнуте на највећу меру.

Радоњић је истакао своју жељу да све прође мирно, али и подвукао да је његов приоритет - терен.

"Не бавим се тиме да ће неко да ме провоцира осим кошаркаши, а то једва чекам да се деси. Осим тога, играли смо против Галатасараја пре две године меч који је био захтевнији и који је показао да можемо с тога аспекта добро да се носимо".

Упитан за додатни такмичарски значај који меч против Галате носи за његов тим, Радоњић је рекао да црвено-бели сваком мечу од почетка сезоне приступају са великим опрезом и пуним фокусом.

"Најважнија је увек она следећа. Стално смо под притиском, од првог кола и утакмице против МЗТ-а и не видим ту ништа ново, ни нешто што може да утиче негативно на нас. Треба да се зна само то да је наше да изађемо на терен, а они ако буду бољи савладају нас и то је то. А, што се тиче табеле, не бих да понављам виђења пред почетак сезоне. Ово је изванредно, урадићемо до краја шта урадимо. Желимо да добијемо сваки меч, тако се понашамо, тако се спремамо, изнећемо и ту ситуацију. Ово је лепо време за нас, било је тежих момената", подвукао је Радоњић.

Дангубић? Све у реду

На питање за дуго одсуство Немање Дангубића због повреде тетиве, тренер Звезде дао је кратак одговор: "Биће све у реду".

О Галати

Радоњић је рекао да се тим Ергина Атамана не може посматрати кроз први овосезонски дуел ових ривала, у којем је Звезда славила у Истанбулу.

"Галатасарај је на почетку кренуо са поразима, па направио промене које су донеле искораке. Победа против Барселоне показује да све иде како треба, да користе потенцијале да буду јако добри на свим позицијама. Потребно је да се уз изузетну подршку навијача потрудимо да изнесемо и овај меч".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар