Први Меџиков ''рез'' - Лу у Хјустону, Бруер у Лос Анђелесу!

Како преноси угледни ЕСПН, Меџик Џонсон повукао је први потез од када је постављен за председника кошаркашких операција у Лос Анђелес Лејкерсима.

Кошарка 23.02.2017 | 09:45
Први Меџиков ''рез'' - Лу у Хјустону, Бруер у Лос Анђелесу!
'Језерџије' напушта један од најбољих шестих играча лиге Лу Вилијамс и одлази у Хјустон Рокитсе, док ће у супротном смеру Кори Бруер и незаштићени пик прве рунде с предстојећег драфта.

Информацију су потом потврдили још неки поуздани медији у Сједињеним Америчким Државама, а истиче се и да су Лејкерси имали велики број понуда за одличног шутера, који је прошлог лета стигао у Стејплс Центар из Торонто Репторса.

Такође, новинарка ЕСПН Рамона Шелдон наводи и да је Меџик лично водио преговоре, пошто је само дан раније сменио Мича Купчака, човека који је Лејкерсима као генерални менаџер донео пет титула, односно Џима Буса, који је обављао функцију извршног потпредседника.

Управа Тексашана је овим трејдом испунила велику жељу тренеру Мајк Дантонију, додавши још једног играча који у било ком тренутку може да погоди са било које позиције. Поред Џејмса Хардена и Рајана Андерсона, Рокетси сада имају тандем Лу Вилијамс-Ерик Гордон – који је ове сезоне убацио већ 1.974 шута за три поена.

Вилијамс игра најбољу сезону каријере, у својој дванаестој години у најјачој лиги света, просечно бележивши 18,6 поена, уз три асистенције и два скока, за нешто више од 24 минута на паркету.

С друге стране, Бруер никада није имао лошије бројке. Просек му је 4,2 поена по мечу, док је чак 13 од 58 сусрета завршио без поена на свом конту.

Вилијамс ће следеће године инкасирати седам, а Бруер 7,6 милиона долара.

Спекулише се да ће Меџик за новог генералног менаџера поставити Роба Пелинку, 'супер агента' НБА лиге. Пелинка је дугогодишњи агент пензионисане звезде Лејкерса Кобија Брајанта, али и Џејмса Хардена, Криса Боша, Ејверија Бредлија, Ерика Гордона...

Последњи рок за трејдове јесте четвртак у поноћ.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар