Колико тачно зарађују порно звијезде?

Иако гледаоци порнографских садржаја у њима уживају, ретко кад помисле на то како је реч само о монтираном, унапред припремљеном и вештачком послу - који се плаћа.

Занимљивости 22.02.2017 | 08:32
Колико тачно зарађују порно звијезде?
Када се помене плата, већина ће помислити како ти глумци добијају огроман новац за скидање и разне сексуалне активности пред камерама, али генерално, сума коју глумци добијају уопште није велика, каже један од водећих агената у тој индустији, Дерек Хеј из ЛА Директ Моделса. Његова фирма запошљава преко 2000 мушких и женских порно глумаца, а он открива просечне плате својих глумаца.

Цену диктира оно шта је ко спреман да "уради". Генерално, ниједна плата није уклесана у камен, а договор око цене се постиже након што се глумац или глумица изјасне око тога шта су спремни да раде пред камерама. Аналне сцене, двострука пенетрација, ганг банг и хардкор призори се наравно наплаћују више - за жене, не за мушкарце.

Надгледање и преговарање око плата је део Дерековог посла, а он открива како глумице у просеку зарађују око 1000 долара за секс сцену са мушкарцем, док ће секс сцену са женом наплатити око 700 долара. Те цене варирају око 10%, зависно од тога да ли је глумац или глумица позната, њиховим годинама, изгледу, агенту...

“За праву цуру, из било којих посебних разлога - попут снимања њене прве аналне сцене, прве међурасне сцене, прве сцене са три, четири или пет мушкараца и слично, такве сцене се посебно и додатно наплаћују” - рекао је Хеј за индепендент. Обично се ради о броју између 2000 и 6000 долара.

Свестан да плаћање више новца жени за секс са афроамериканцем на филму звучи расистички, Хеј пориче такве импликације наводећи да је то само начин да се наплати екслузива ако то пре није радила.

Порнографија је редак посао у којем жене зарађују више У свету у којем је разлика између платама мушкараца и жена стваран проблем у већини земаља, порно индустрија је изузетак. Будући да су гледаоци већином мушкарци (према истраживања од укупног броја корисника тих садржаја, око 70% њих су мушкарци, а 30% су жене), филмови су најчешће фокусирани на то да се жене приказују као објекти.

То открива велики број детаља, кадрови су у 90 посто случајева фокусирани на саму жену, њене гениталије, тело и лице, док је мушкарац споредан фактор. Осим тога, и даље је генерално мишљење како су жене те које највише губе ако уђу у овај посао, најпре мислећи на углед. Тако су мушкарци у порнићима јефтини у поређењу, са тек око 100 до 150 долара по сцени.

Статистике порно индустрије:
-Најскупљи порно филм икада снимљен је “Гусари” из 2005. са буџетом од милион долара
-Упркос популарном мишљењу да порно филмове гледају само мушкарци, жене чине од 25 до 33 одсто гледалаца. За разлику од мушкараца, -жене ретко кад плаћају претплату за овакав садржај
-У САД се сваких 39 минута сними нови порнографски филм
-Професионални глумци у порно филмовима имају око 80 одсто мање ризика од заразе полним болестима у односу на друге људе истих година
-Око 12 одсто свих интернет страница на свету је повезано са порнографијом
-Од података који се преносе путем интернета, порнографија чини скоро трећину. У врхунцу потражње, најпопуларнији порно сајтови имају проток -од 100 гигабајта по секунди
-Производња и дистрибуција порно филмова је кажњива смрћу у Северној Кореји и Ирану
-Око 20 одсто мушкараца посећује порно сајтове на послу
-Сваке секунде, 300.000 људи гледа порно филмове на интернету

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Права истина

22.02.2017 08:04

Најскупљи порно филм икада се још снима, кошта око 5 милијарди КМ годишње, женске улоге глуме становници ове рупе од државе, а мушке улоге глуме политичари и вође торова!

ОДГОВОРИТЕ