АО: Јелена пала у драми против Кузњецове!

Јеленае Јанковић је испала са овогодишњег Аустралијан опена у драматичном, исцрпљујућем мечу трећег кола са Светланом Кузњецовом.

Тенис 20.01.2017 | 06:26
АО: Јелена пала у драми против Кузњецове!
Најбоља српска тенисерка је била на ивици после 90 минута игре, када је након слабог првог сета губила са 4:1 уз два брејка минуса, али је у свом стилу преокренула и изборила трећи сет.

Тамо је било много драме, шанси за обе играчице, жестоких удараца, псовки, а на крају се боље снашла Рускиња - 6:4, 5:7, 9:7 после три сата и 36 минута игре.

Након уводне размене сервиса, Кузњецова је припретила и натерала Јелену да брани 0:40. У први мах је успела да се извуче и да се домогне изједначења, али је после још две брејк лопте испустила гем.

Јелена је имала посла и на сваком наредном сервису. Знала је да веже неколико одличних удараца, али није дуго остајала у ритму. На другој страни Кузњецова је низала брејк прилике, а седму на мечу, за мало више од пола сата, искористила је за великих 5:2.

Јелена је имала снаге за још два гема, али не и за преокрет - 6:4 за Кузњецову после 59 минута игре.

Публика је затим видела репризу уводног дела првог сета - размена сервиса, везане брејк лопте и жесток форхенд за крај дуге размене - брејк и 2:1 за Рускињу.

Кузњецова је дуго имала иницијативу, али се чинило да је баш тада додала гас. Ушла је у терен и карактеристичним снажним ударцима је држала Јелену у дефанзиви, а када је ЈЈ коначно успела да нападне, зицер је послала у мрежу.

То је омогућило њеној противници да у статистичкој категорији "брејк лопте" упише двоцифрен број и да после 13. по реду стигне до 4:1.

Уместо брзог краја сусрета, две тенисерке које су некада биле у самом врху су пружиле љубитељима још много тениса, и то много квалитетнијег него до тада.

Јелена је посебно подигла ниво игре и вратила је оба брејка за 5:5, а убрзо се све што је Рускиња градила потпуно распало.

Четири везане сервис грешке и очајан бекхенд у мрежицу донели су Јанковићевој три брејк лопте, а она је искористила прву за 7:5 и изједначење.

Ритам који је ЈЈ пронашла потврдила је сјајним бекхенд ритерном за 30:30, а потом је везала још два поена за наставак своје велике серије - брејк, а убрзо и 3:0!

Међутим, Јелена не би била Јелена да после тога није уследила драма.

Дуго је била потпуно сигурна у своје ударце, извлачила се дроп шотовима и храбрим бекхендима, али јој ништа није вредело када је Кузњецова провукла сјајну паралелу из трка за враћање брејка и 3:2.

Чинило се да је следећи, исцрпљујући гем био и кључни. ЈЈ се потпуно ослонила на свој бекхенд, "гризла" је у сваком поену, размене су биле све дуже, а она је све време тражила пукотину, налик себи из топ 10 дана.

После неколико прилика коначно ју је пронашла и направила нови брејк - 4:2.

Али, ни тада није било готово.

Нервоза и умор су се увукли у српску тенисерку па је убрзо на семафору писало 4:4. Мучни девети гем се завршио на најгори начин по њу. Дуго је тражила први сервис, прво мирно, па кроз расправу са својим тимом, а онда уз псовке.

Ипак, он никако није улазио, а затим ју је на брејк лопти издао и други, па је Кузњецова уз поклон добила прилику да још једном при резултату 5:4 сервира за меч.

Ни тада није успела. Меч се после тога дефинитивно сводио на то која тенисерка ће паметније трошити снагу.

Обе су вребале прилику да скрате поене, мекано су играле на мрежи, нерезонски су "запињале" са основне линије, а Јелена, која је на свакој паузи гласно причала и са собом и са својим тимом, у једном тренутку је рекла да је "буквално све боли".

Ипак, Кузњецова је била чвршћа, бржа и спремнија - 9:7.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар