СП - рукомет: Вуја ипак мора на Русе у 1/8-финала... Македонци побјегли од Француза!

Рукометаши Словеније нису успели да пруже значајнији отпор Шпанији, па их чека тежак посао у осмини финала. Прочитајте познате парове за пласман међу осам најбољих... Македонци избјегли Французе! Рукометна репрезентација Македоније ремијем против Исланда 27:27 успјела је да избјегне домаћина Мундијала у осмини финала.

Остали спортови 20.01.2017 | 00:10
СП - рукомет: Вуја ипак мора на Русе у 1/8-финала... Македонци побјегли од Француза!
Жеља словеначког селектора Веселина Вујовића да избегне "зборнају команду" у осмини финала није услишена.

Тим Шпаније је сигурном игром стигао до убедљиве победе. Први пут у каријери селектор "фурије" Ђорди Ривера је "надмудрио" живу легенду југословенског рукомета - 36:26 (18:10).

После стартног вођства Словеније (0:2), Шпанци су већ у 13. минуту имали три гола вишка (9:6) због чега је морао да реагује и селектор "змајчека", Вујовић.

Међутим, до одласка на одмор Словенци нису пронашли решење за Давида Балагера, који је с десног крила постигао чак седам голова за 30 минута игре, за огромну предност Шпаније пред наставак - 18:10.

У наставку, Шпанци су повећали на двоцифрену предност, коју су рутински одржали против Вујовићевог младог тима. Предосећајући овакав исход, један од најбољих рукометаша свих времена најавио је да "његови изабраници могу високо да полете, али и да још ниже падну"...

Пали су на "минус 10" на крају.

Код Шпанаца најбољи је био поменути Балагер са седам голова, све у првом делу, док је у наставку прво име био Валеро Ривера са шест погодака.

У словеначком табору Гашпер Маргуч са шест и Јуре Доленец са поготком мање били су најефикаснији, али, у сваком случају, у осмини финала ће играти против Русије, у Паризу, док ће Шпанија на мегдан Бразилу.

Македонци избјегли Французе! Рукометна репрезентација Македоније ремијем против Исланда 27:27 успјела је да избјегне домаћина Мундијала у осмини финала.

Француска је забиљежила и пету побједу на шампионату свијета.

"Триколори" су теже од очекиваног савладали Пољску резултатом 26:25 (13:13) и са максималним учинком у Групи А прошли у осмину финала.

Најефикаснији у побједничком тиму био је Оливије Ниокас са седам голова, док је у пољском табору предњачио Пжемислав Крајевски са два поготка мање.

А у нокаут фази ће их чекати селекција Исланда, која је у петом колу Групе Б ремизирала са Македонцима 27:27 (13:15).

Тим Лина Червара је упркос "минусу" од два гола на полувремену успио на крају да освоји бод и избјегне судар са "триколорима", па ће пут у наредну рунду тражити преко Норвежана, што је свакако тешко, али неупоредиво лакше од домаћина.

Македонце је поново предводио први стријелац Мундијала Кирил Лазаров са седам голова, два мање је уписао Дејан Манасков.

Ипак титулу хероја однио је македонски голман Кирил Колев, који је у посљедњем нападу Исланда за побједу ухватио "живу" лопту за велико славље Македонаца.

Код Исланђана прво име сусрета са седам погодака био је Рунар Карасон.

ПОЗНАТИ ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА:

Француска - Исланд
Шпанија - Бразил
Словенија - Русија
Шпанија - Бразил

ГРУПА А

Русија - Бразил 28:24 (14:15)
Француска - Пољска 26:25 (13:13)
Јапан - Норвешка 23:38 (14:19)

ТАБЕЛА:Француска 10, Норвешка 8, Русија 6, Бразил 4, Пољска 2, Јапан 0.

ГРУПА Б

Тунис - Ангола 43:34 (23:16)
Македонија - исланд 27:27 (13:15)
Шпанија - Словенија 36:26 (18:10)

ТАБЕЛА: Шпанија 10, Словенија 7, Македонија 5, Исланд 4, Тунис 4, Ангола 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар