Зашто су скриване сумњиве незгоде у Руднику 'Боксит'?

Двије особе од којих једна тешко, повријеђене су приликом рада у Руднику “Боксит” у Милићима. Лице са тешким повредама смјештено је у УКЦ Тузла, потврђено је за БН телевизију у ЦЈБ Зворник.

Република Српска 19.01.2017 | 20:51
Зашто су скриване сумњиве незгоде у Руднику 'Боксит'?
Тешке повреде грудног коша задобио је, како БН телевизија незванично сазнаје, Костадин Досић запослен у “Бокситу” из Милића. Само два дана раније његов син Марко задобио је лакше тјелесне повреде. Обојица су повријеђени приликом експлоатације руде у јами Браћан. Костадин Досић је из Болнице у Зворнику упућен на Одјељење интензивне његе у Универзитетски клинички центар Тузла, потврђено је БН телевизији у ЦЈБ Зворник.

"Ради се о повредама ребара и грудног коша и он је збринут у УКЦ Тузла гдје је прослијеђен из Зворника. Радник је `Боксита`, а то подручје припада Полицијској станици Сребреница. Увиђај су радили припадници Полицијске станице Сребреница уз присуство републичког рударског инспектора. Син поменутог господина такође ради у руднику `Боксит` у Милићима", рекао је за БН телевизију Горан Абазовић шеф ЦЈБ Зворник.

Из Универзитетског клиничког центра Тузла су потврдили да је пацијент примљен у ову медицинску установу, али да не могу детаљније говорити о степену повреда.

За сада није познато зашто се информација неколико дана скривала од јавности, као ни то како је дошло до незгода у веома кратком временском периоду, те да ли услови рада у Бокситовом руднику имају везе са незгодама.

Абазовић је рекао да ће се потпуне информације знати након што их саопшти републички рударски инспектор.

Прошле године у јами Браћан једно лице изгубило је живот.

БН телевизија

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

СРБ ИН

19.01.2017 19:55

Директор Боксита казе да су услови рада по највецим свјетским стандардима,а људима пада камење на главу И гину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.01.2017 20:26

Њему услови рада и јесу одлицни сто се види по томе ста и колико има а радници....ма нису они битни ко јос брине о њима..залосно сто це тај смрад изгледа бити дозивотни директор-диктатор

Name

Петљо

19.01.2017 22:54

Абазовицу преконтролирај ти ту фирму, сваста се прица и писе о тем колективу, раднике третирају као робове, рударе и возаце поготов, док се сефови силно опарисе. Параполиција туце народ, немојте то дозволити

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубиса Пантиц

20.01.2017 00:02

Слуцај БРАЦАН це се тек да отвори ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубиса Пантиц

20.01.2017 00:07

Сефови су им током 90год били у СРБИЈИ, сад народ гоне у јаме да губе главе ради некакве цркавице ,а СЕФОВИ имају по 3000км цак и висе ,е РАЈКО РАЈКО нецес дуго вјеруј ми ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цср.

20.01.2017 04:17

Никада се не зна,није за двапута реци мозда су опет батине посреди биле.

Name

љубиса Пантиц

20.01.2017 00:12

Људи молим вас не идите у јаме зиви ,послацемо РАЈКА нека оде он само једну смјену ,ево ја цу прихватити да одем са њим доле по цјену да се невратим ,РАЈКО РАЈКО ,ПЕДЕРЦИНО ЈЕДНА .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране

21.01.2017 12:05

Какав је то цовек нацелник Лазо у вецини са Муратом Авдицем а кад се зна ко је зликовац и куда је све командово нападе, Село Садици се стиде, проговорицемо јавно пред камере само кад би неко досо и направио и репортазу, наси мртви нам се преврцу у гробовима питају се заста изгидосмо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвика

22.01.2017 12:07

Бране знамо ми све сто би ја и ти говорили иста иком кога брига за изрода кои је оставио брата родјеног Милана да га онако унаказе муратовци брат му се у гробу преврце како мозес имати мисљене о цовјеку који је издо родјена брата а и зену му други сервисира