Ђоковић изгубио 1955 бодова! Шта послије Мелбурна?!

Новак Ђоковић направио је корак уназад у борби за прво место на АТП листи, елиминацијом у другом колу Аустралијан опена изгубио је 1955 бодова.

Тенис 19.01.2017 | 15:45
Ђоковић изгубио 1955 бодова! Шта послије Мелбурна?!
Уколико Енди Мари стигне до финала и одбрани бодове, Британац ће додатно увећати актуелну предност која тренутно износи скоро 2.000 бодова.

Ђоковић је пре почетка сезоне планирао само четири турнира у прва три месеца 2017, одбранио је Доху, а пред њим је сад пауза сведо 9. марта.

Крајем трећег месеца године на програму су Мастерси у Индијан Велсу и Мајамију, где Ђоковић такође брани титуле. У наставку сезоне Новак на нове бодове може рачунати у Монте Карлу где је прошле сезоне елиминисан у другом колу, а након тога брани Мадрид.

Прву шансу да директно одузме бодове лидеру на АТП Ендију Марију имаће на Мастерсу у Риму, где га је прошле године Британац савладао у финалу. После Италије мора да одбрани Ролан Гарос, где се реванширао Британцу, а онда следи напад на Вимблдон, где такође може да освоји већи број бодова збо пораза од Сема Кварија у трећем колу прошле сезоне.

У том тренутку сезоне се пре Мелбурна очекивао потенцијални повратак Ђоковића на врх, али ће сада за то морати да се поклопи неколико резултата. Други део сезоне би требало већ да донесе Србину лашки пут ка броју 1 јер брани само титулу на Роџерс купу, а у игри су УС Опен, Шангај, Париз и Завршни турнир што се тиче такмичења из серије 1.000.

За разлику од претходних година најбољи српски тенисер неће наступити у Дубаију који је освајао пет пута, а у распореду нема ни првог кола ДК против Русије (3-5. фебруар).

С друге стране, Мари како је већ наведено брани финале АО, након чега има прилику да скупља поене на Индијан Велсу и Мајамију где је у 2016. губио у трећем колу, те у Монте Карлу где брани полуфинале.

После најављених изазова у Риму и РГ, Мари брани титуле на два турнира – Квинс и Вимблдон, губи поена са Олимпијских игара, али потом има финале Синсинатија и четвртфинале УС Опена. У самој завршници га очекује пакао – титуле Пекинга, Шангаја, Беча, Париза и Завршног турнира.

Ђоковићев распоред после АО:

9-19. март БНП Парибас Опен
АТП 1000 Индијан Велс, САД; тврда подлога, наградни фонд 6.993.450 $
Новак је на прошлогодишњем БНП Парибас Опену у Индијан Велсу освојио рекордну пету титулу. У мечу одлуке био је бољи од Милоша Раонића резултатом 6:2, 6:0.

23. март - 4. април Миами Опен пресентед бy Итаú
АТП 1000 Мајами, САД, тврда подлога; 6.993.450 $
Новак је шест пута до сада освајао Мастерс у Мајамију. У финалу 2016. године је савладао Кеија Нишикорија резултатом 6:3, 6:3 и постао први тенисер који је четири пута "везао" титуле у Индијан Велсу и Мајамију.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар