Дефинитивно збогом, Депај у Лиону - детаљи...

Нема откупне клаузуле!

Фудбал 19.01.2017 | 14:30
Дефинитивно збогом, Депај у Лиону - детаљи...
Годину и по дана после 34.000.000 евра вредног трансфера на Олд Трафорд, Мемфис Депај напушта Манчестер. Уз огроман минус на рачуну Јунајтеда. Радио Монте Карло, сигурно један од најпоузданијих извора када су збивања на трансфер пијаци у питању, објавио је своја сазнања о детаљима Депајове селидбе у Олимпик из Лиона.

Наравно, прво ће Холанђанин морати да прође прегледе на Жерлану, а Олимпик је већ објавио слику придошлице из Премијер лиге. Радио Монте Карло је само обелоданио како ће финансијски изгледати цео аранжман.

Одмах обештећење од 18.500.000 евра, а у зависности од разних бонуса Јунајтед би у премијама могао да инкасира још 6.500.000. Ако не успе да испуни те услове - Депај ће остати упамћен као један од највећих не само играчких, већ и финансијских промашаја у историји клуба са Олд Трафорда.

Важно је нотирати и да супротно информацијама које стижу са Острва Манчестер јунајтед није успео да у уговор убаци клаузулу о поновном откупу Депаја за унапред прописано обештећење. Додуше, Јунајтед ће имати право прече куповине, па и проценат од нареднеМемфисове продаје.

Кад смо већ код тога, тачно 1.000.000 ће према ранијем споразуму лећи и на рачунДепајовог бившег клуба ПСВ-а, а 50.000 иде на адресу Спарте из Ротердама у којој сеМемфис формирао као дечак. Сам фудбалер потписаће уговор на ћетири и по године.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар