Договорено - Депај је Лионов за 25.000.000 евра!

Холанђанин се дефинитивно сели у Француску!

Фудбал 18.01.2017 | 21:10
Договорено - Депај је Лионов за 25.000.000 евра!
Вишедневни преговори између Манчестер Јунајтеда и Лиона су завршени вечерас на најбољи начин за све стране после чега је јасно - Мемфис Депај је нови фудбалер француског великана. 

Рекао је пре неколико дана председник Лавова Жан-Мишел Ола да је договор близу. Рекао и није слагао, Холанђанин се сели у трећи по величини град у Француској у трансферу који би требало да износи укупно 25.000.000 евра. 

Губитак за Манчестер Јунајтед сигурно, с обзиром на то да су га у лето 2015. довели из ПСВ Ајндховена за око 34.000.000 евра, али би тај новац могли да поврате кроз клаузуле о будућој продаји Холанђанина, које су им загарантоване уговором о продаји. Такође, Црвени ђаволи су у тај уговор укључили и могућност да откупе поново Депаја, фудбалера који се није прославио откако је Жозе Мурињо стигао летос на Олд Трафорд, пошто је код Португалца забележио само осам наступа, последњи пут у новембру против Фајенорда.

Укупно је током каријере на Олд Трафорду одиграо 53 утакмице и постигао седам голова. Депај, којег је током јануара тражио и Евертон, постаће друго велико име које је напустило Олд Трафорд ове зиме, после Француза Моргана Шнајдерлина који је појачао Карамеле.

Трансфер у Француску биће му шанса да оживи каријеру која је поприлично замрла у Енглеској, а у дресу једног од највећих францускох клубова моћиће да покаже да ли је играч за велика дела. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар