ЕЛ - Багацкис: Звезда "заокружена" у календару!

Тренер Макабија тражи од играча да покажу како је децембарски дебакл у Београду био одраз тренутне слабости.

Кошарка 19.01.2017 | 09:15
ЕЛ - Багацкис: Звезда "заокружена" у календару!
За разлику од Црвене звезде, која се са пет победа у последњих шест кола винула у горњи део табеле и котира се много изнад очекивања, Макаби је у овом тренутку кандидат за најнепријатније изненађење Евролиге 2016/17.

"Понос Израела" има скор 6-11 и дели 13. и 14. место са Жалгирисом. Испод њега су само Галатасарај и Армани.

Макаби је у последњих осам кола доживео чак седам пораза, и то под вођством тројице тренера. Далеко најубедљивији био је онај од Црвене звезде у Београду 15. децембра (83:58), који је Рамија Хадара коштао посла, а једина победа остварена је 5. јануара против Дарушафаке у Тел Авиву (93:92).

Тај резултат, као и "тесан" пораз од Реала у Мадриду (80:75), наводе на закључак да је Макаби "окренуо лист" откако га тренира Летонац Ајнарс Багацкис.

Међутим, заостатак за првим Топ 8 тимовима, а то су Звезда и Дарушафака (скор 9-8) износи три победе.

Јасно је да домаћин "мора" да добије меч против црвено-белих у четвртак од 20.05, а то не крије ни сам Багацкис, од чијег доласка екипа има скор 1-2 у Евролиги.

"За нас је свака следећа утакмица круцијална, као финале. Припремам играче да против Звезде буду стрпљиви 40 минута. Сваки шут и свака одбрана ће бити важни", рекао је Летонац.

Он користи "минус 25" из првог меча да додатно мотивише Макабијеве "легионаре" - Вимса, Гаудлока, Рада, прекаљеног Девина Смита, Ајверсона... Ту су и тројица играча Звезде из претходне сезоне, Маик Цирбес, опорављени Квинси Милер и Гал Мекел.

"У Београду смо одиграли најгору утакмицу сезоне, али то је сада прошлост. Играчи знају, јер сам им то рекао пре две недеље, приликом анализе распореда - у четвртак, против Звезде, морамо да покажемо да је то била тренутна слабост".

Центар Колтон Ајверсон сматра да је предстојећа утакмица за Макаби карактера "бити или не бити".

"Сећамо се шта нам се десило у претходном дуелу са њима. Морамо да будемо агресивни, да наступимо физички снажно, као да нам живот зависи од исхода утакмице. Нисмо толико далеко од трке за плеј-оф, али у случају новог пораза бисмо били. Психолошки притисак постоји, међутим, не може да буде другачије на овом нивоу такмичења".

Макаби и Звезда у новијој историји су се састали пет пута. Било је 2:0 за Макаби 2013. године и 1:1 у Топ 16 фази сезоне 2014/15.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар