Да ли је Стевандићев извјештај аутентичан?

Заједничка Комисија за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције(ОБА) разматрала је на данашњој сједници и извјештај који је овој Комисији доставила Народна скупштина Републике Српске (НСРС), а који се односи на документ који је наводно „процурио“ из ОБА-е, а према којем бх. обавјештајна служба наводно прислушкује званичнике Србије.

Босна и Херцеговина 11.01.2017 | 21:10
Да ли је Стевандићев извјештај аутентичан?
Комисија је донијела закључак да се преиспита аутентичност тог документа. Потврдили су ово данас новинарима у Сарајеву, предсједавајући, те чланови Комисије, Никола Шпирић (СНСД), Фахрудин Радончић (СББ), Сафет Софтић (СДА), Дарко Бабаљ (СДС) и Садик Ахметовић (СДА).

"Закључено је да Комисија упути званичан захтјев директору ОБА-е да би се утврдило да ли је тај документ аутентичан или не. Уколико документ буде аутентичан онда ће бити одржана нова сједница Комисије о томе, а на коју ће бити позвано руководство ОБА-е. Ако документ не буде аутентичан, онда Комисија неће засједати" појаснио је Радончић.

Сафет Софтић, члан Комисије казао је да је то тијело проблематизовало питање документа ОБА-е, те да је он такође подржао закључак да се утврди аутентичност документа који се појавио у јавности, као и да се изврши јавно саслушање надлежних из ОБА и РС о овој теми.

Софтић је потврдио да је у овој фази тешко како је казао шпекулисати о било чему „када немамо било какве информације“, али је потврдио да је у ранијем телефонском разговору затражио од директора ОБА став о вези с овим питањем.

"Оно што сам од њега чуо указује на то да је Агенција радила све у складу с законом", казао је Софтић.

Дарко Бабаљ, члан Комисије казао је да је суштина приче у том шта је то афера „Ушће“, те подсјетио да је потпредсједник Народне скупштине Републике Српске изнио информацију о томе да је ОБА БиХ прислушкивала званичнике Србије, те да ће то морати бити провјерено.

Уколико се дође до ситуације да се каже да документ није аутентичан позивају се људи на одговорност. Уколико се каже да је документ аутентичан онда се поставља питање шта је документ. Да ли је то прислушкивање функционера Србије као што је то говорио Стевандић или није.

"Ако јесте имамо проблем, ако није Стевандић има проблем", казао је Бабаљ.

(БН телевизија)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Никола

11.01.2017 12:15

Наравно да треба утврдити истину до краја,поготово сто то потице од Стевандица који инаце спреман на све!? Одлицно је Бабаљ то у задњој реценици рекао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

11.01.2017 12:45

А ако се утврди да је фалсификат поднијети кривичну пријаву, као сто је требало када је на дан протеста ПРЕС РС објавио да наводно фондација Сорос финансира опозицију а касније и сам Никола Спириц то демантовао, односно рекао да ОБА нема такве информације

Name

борац

11.01.2017 12:23

Стевандиц Прелетац Папак својеврсни њему се немозе вјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

yока

11.01.2017 15:03

Није папак. Он је Папчина.

Name

ПР слузба Проинтер

11.01.2017 12:37

Постовани, обавјеставамо вас да смо добили нови посао, вриједан неколико стотина хиљадам КМ, у дрзавној институцији Пореска управа РС, закљуцно са 2016 годином. Проинтер као фирма од повјерања владе и преседника РС, као и његовог сина Игора, у највецем интересу РС, це посао одрадити цасно и постено ако им дозволи Зора В. са својим сарадницима јер стално закера за измјенама плана набавки. Овиме јос једном доказујемо да смо најбољи избор за дрзавна и јавна предузеца, фондове, агенције и да цемо за насу Републику Српску урадити све цасно и лијепо. Исто тако, марљиво смо са поменутим предузецима и институцијама договорили план набавки и активности за 2017 годину циме цемо доказати да ИЦТ (рацунари, мрезе, стампаци и програми) имају будуцност. На овај нацин смо додатно побољсали конкурентност на трзисту, па Ланацо и Нитес висе нису једини који раде у интересу РС и тиме додатно допринијели развоју трзиста. Све најбоље од ИЦТ вам зелимо у Новој Години ПР слузба компаније Проинтер, преседник РС и син Игор са сарадницима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

11.01.2017 13:15

Па овај Проинтер је заиста фирма за примјера, и искрено ради у интересу РС. Ово казем јер је одлуцила да велику бламазу и криминал коју је пореска управа РС на целу са Зором Видовиц направила са набавком САП програма (вриједног 12 милиона КМ) за додатних неколико милиона са СнТ помогне и мозда осим пара које це узети на овом послу несто уради и у интересу пореске управе а тиме и народа РС. И заиста би требали и Ланацао да позову јер он заиста има искуства у раду са дрзавним предузецима и институцијама. Паре тј милиони нису никад препрека када је РС у питању. Председник нам је свима на паради поруцио да кад се ријеси питање насе РС ријесице се и економија и криминал. Сви цемо боље да зивимо.

Name

Стевендиц

11.01.2017 13:26

Стевандиц се залазе да Проинтер такојде и сматра да је боље да раде спрске фирме него Бакир, па нека коста колико коста. РС је неупитна, финансијски стабилна и не смијемо допустити Бакиру да и на овај нацин русу Републику Српску. Гласам за Проинтер, али волим и Ланацо. Ајмо сада у Агапе на кафу, а мозда Игор плати и руцак, или неки мезетлук са сусијем.

Name

кум

11.01.2017 12:42

Стевандић све чини како би доказао да је био у праву када је напустио СДС, како би придобио своје присталице јер је на предходним локалним изборима прошао доста лоше, па је спреман на сваки вид подвала. Ја неприпадам СДС, али ми је тај човјек љигав и велики несој, типичан примјер потурице из блиске историје. Јован Дивјак је за њега србенда. Човјек има свој карактер, а Стеван,кич нема човјек за њега адекватну ријеч.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Кум

11.01.2017 13:13

Куме опет си негдје затурио дједову икону. Погледај на тавану !!

Name

Натаса

18.02.2017 16:18

Стевандиц је лицемјер мутикаса дно дна налапао се тај све дјабуске ста је тај аве измајмунисао

Name

Игор

11.01.2017 13:01

Ја бих волио да упознам некога ко је гласао за Стевандића. Не могу вјеровати да постоје такви психопати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

11.01.2017 13:57

А тек ко је гласао за његовог ујака и ментора Спирица који се кревељи на горњој слици? Бабаљ није у праву, Стевандиц нити има нити це имати проблем, осим са прекомјерном килазом.

Name

ЖУЋО

11.01.2017 21:43

ЗА ПАПКА ГЛАСАЛИ МАЛИ ЈАДНИ ДРВАРСКИ ПАПЦИ

Name

Дијагноза

11.01.2017 13:09

Ја комисије мако мила. Све мој до мојега. Два кримоса и три глупоса.Тешко нама, земљо отвори се....

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

11.01.2017 13:12

Јел то онај што Баји не излази из гузице...е ако је он реко, а ћоек се разумије у све и свашта онда ...то треба испитат....па и њега, јер је вала и богу и нроду додио и он и његови сатрапи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хуллл

11.01.2017 13:30

Папцина стевандиц да предје у владајуце изгледа да је као услов тразио медијску пазњу ..мисли да је препаметан све он зна сад се пере као он ово он оно он је нула од цовека обицни клосар који слуса бају и глуме србе какав је он цоек сваста прицо о сбсд и сад казе то нормално ..ал нико није успио ко је направио малу странку само добио од доде за прелазак у владајуце банку..гори су нег глодари..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каса

11.01.2017 14:15

Стевандиц папак...

Name

Мица

18.02.2017 16:20

Стевандиц дјубре дјубре теско је описати тог мамлаза

Name

Синнy Боy

11.01.2017 13:38

Ако не желиш да се утврди нека истина о нечему само оснуј комисију или анкетни одбор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

11.01.2017 14:13

Стевандиц је обицни мутљарос који гледа само свој интерес.Па погледајте само колико је странака промјенио.То довољно говори о том цовјеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

11.01.2017 15:35

ДА ЛИ ОВАЈ СТЕВАНДИЋ ВИДИ КАКО СЕ ПОНАША ТРЧИ КО МАЈМУН КАО ЊЕГА СЕ НЕШТО ПИТА КУКУ НАМА СА ОВАКВИМ ПРИМИТИВЦИМА КАД ПРОГОВОРИ СВЕ ВАМ ЈЕ ЈАСНО .КО ЈЕ И ОДАКЛЕ ЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

куки

11.01.2017 23:09

Јадни ми кад Стевандиц има медијски простор. Боље да иде на рекламу за тета Виолету, тоалет папир којим предсједник брисе ду.е. Предсједнице, отарасите се таквих крвопија и имате дозивотно мој глас.

ОДГОВОРИТЕ