ЛШ: Хечер херојски, Партизан славио у Белгији!

Кошаркаши Партизана победили су Шарлора у Белгији са 65:63 у драматичном дуелу 12. кола ФИБА Лиге шампиона. Партизан од "минус 14" до ДРУГОГ места!
Опет некомплетни црно-бели успели да се врате "из мртвих" на гостовању у Белгији. Хечер одлучио, после 39 минута без поена!

Кошарка 10.01.2017 | 22:20
ЛШ: Хечер херојски, Партизан славио у Белгији!
Партизан не зна без драме! На гостовању Шарлроа црно-бели су славили с 65:63 поготком Вила Хечера у последњем нападу утакмице. Све се решавало у последњем минуту, Шепард је погодио двојку, а потом је Хечер узвратио поготком уз фаул. Потом је Либер промашио, да би Партизан имао последњи напад. У њему су црно-бели имали седам секунди, а Хечер је погодио флоутер!

Утакмица за инфаркт. Партизан је овом победом обезбедио пролазак у плеј-оф, а има добре шансе и за друго место на табели.

Црно-бели су губили током већег дела утакмице, а до победе сту стигли поенима Вила Хечера 0,3 секунде пре краја.

Екипа Александра Џикића сада има скор 8-4 у Е групи и други је на табели после пораза Лудвигсбурга.

Много проблема имао је Партизан у белгији током целе утакмице. Губио је током треће четвртине и са 14 поена предности, али је великом серијом успео да се врати у меч, а онда је у драматичној завршници остварио и вредну победу.

Михајло Андрић заврпио је са 14 поена и 2 скока, Величковић је додао 11 поена и 4 скока, а Врабац је имао 11 поена и 6 скокова. Вил Хечер је био прилично лош са 4 поена и 5 асистенција, али је постигао одлучлујуће поене.

Код домаћина је блистао Шеперд са 31 поеном и 6 скокова, а Боуман је додао 10 поена.

У првом полувремену смо гледали тесну утакмицу, а главна фигура била је Џевон Шеперд (укупно дао 31 поен на утакмици). Канађанин је у првих 20 минута дао 20 поена и тиме је држао свој тим у егалу. Са друге стране добро је играо Копривица, а било је евидентно да су црно-белима недостајали играчи на нижим позицијама попут Френка Робинсона, Вање Маринковића и Бранислава Ратковице, па је доста више места и минута добио Стефан Пот.

Имао је Партизан неке добре акције спуштајући лопту унутра, али и шут за три поена 1/11 био велики проблем у првом делу утакмице.

Показао је Шарлроа да је незгодна екипа која игра са доста темпа, а такву игру је Партизан меканијом одбраном и дозвољавао па су домаћи дошли до доста лаких поена у контранападу, а све је то довело Спиру до вођства 34:30 после првих 20 минута игре.

На старту другог дела тек су црно-бела кола кренула низбрдо. Бирчевић је већ на старту другог полувремена сам имао шест изгубљених лопти. У тим моментима је Шарлроа отишао на 13 разлике. Партизан је доста грешио у тим моментима, домаће наставио да предводи Шепард и све у свему црно-бели су били на добром путу да, додуше ослабљени, забележе нови пораз у Лиги шампиона.

Ипак, у последњих 10 минута Партизан се пробудио. Укључујући трећу деоницу направио је серију 17-2 и ту се појавила шанса да се црно-бели ипак врате у Београд са пуним пленом.Величковић и Андрић су почели да погађају и дошли смо до резултатске клацкалице.

На крају, на већ описан начин - Партизан је славио! Страшан потез Хечера који до самог краја утакмице није могао ништа да погоди. Али је успео да да оно најважније!

То значи да је Партизан без Маринковића, Ратковице, Робинсона и још неспремног Мајсторовића поправио скор у ФИБА Лиги шампиона на 8-4 и преузео друго место од Лудвигсбурга.

Немачки тим је такође на 8-4 (у међусобним сусретима 2:0 за црно-беле), а четврти је АЕК са 7-5.

Друго место на крају групне фазе могло би да црно-белима донесе директан пласман у осмину финала, заједно са победницима пет група и још две најбоље другопласиране екипе.

Партизан у Лиги шампиона има пет победа заредом, а рачунајући оба такмичења, налази се у серији од 11 тријумфа. Последњи пораз доживео је 29. новембра у дуелу са Сасаријем (87:88 после продужетка).

Следећи меч екипа Александра Џикића игра у среду 18. јануара против АЕК-а на домаћем терену.

ЛИГА ШАМПИОНА: Шарлроа - Партизан 63:65 (20:14, 14:16, 17:14, 12:21)

Дворана: Спирудом

ШАРЛРОА: Либер 8, Фусек, Ламбот, Марнеграв, Харис, Годо 4, Боуман 10, Касеро, Боуман, Касеро, Шеперд 31, Кемп, Шварц 6, Тумба 4

ПАРТИЗАН: Врабац 11, 6ск, Јовановић, Танасковић, Величковић 11, Мајсторовић, Бирчевић, Копривица 8, Андрић 14, Хечер 4, Пот 2, Карахоџић 6, Луковић 9

РЕЗУЛТАТИ 12. КОЛА:

АЕК - Лудвигсбург 82:72
Шарлроа - Партизан 63:65

у среду:

Бешикташ - Сасари 18.00
Солнок - Стелмет 18.00

ТАБЕЛА: Бешикташ 9-2, Партизан 8-4, Лудвигсбург 8-4, АЕК 7-5, Сасари 5-6, Стелмет 4-7, Шарлроа 4-8, Солнок 1-10.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар