Мото ГП од 2018. у нашем комшилуку?!

Мађари спремају Хунгароринг за мотоциклисте краљевске класе надајући се ФИМ-овој сагласности.

Остали спортови 15.01.2017 | 21:45
Мото ГП од 2018. у нашем комшилуку?!
Није вест да се Мађари одавно надају да би поред Ф1 великана на чувеном Хунгарорингу могли да угосте и Мото ГП ратнике. Разлог за овакво размишљање наших суседа је како су многи медији и пренели екстреман раст популарности најбржег спорта на два точка. Новост је да се наши суседи због тога већ ангажују да њихова стаза већ 2018. осване у календару Дорне.

„Реновирање, односно редизајн круга писте заказан је за октобар 2017. године. То подразумева промену кривина, али и зона за излетање. Поред тога изградићемо и нове зграде, телевизијску инфраструктуру, центар за посетиоце, музеј и гаражу“, рекао је Жолт Ђулај, директор Хунгароринга и додао да ће помоћ мађарских власти бити пресудна како би Интернационална мотоциклистичка федерација (ФИМ) била на њиховој страни.

„Током године ћемо преговарати са ФИМ-овим службама, а наше институције нам у томе морају помоћи. Влада Мађарске ће с тим у вези бити укључена, а наши напори у том смеру су јасни као и намера да у њима успемо“, рекао је Ђулај за локалне медије.

Уколико се то деси, а није немогуће већ од наредне године ће се у нашем комшилуку праћакати Валентино Роси, Марк Маркез, Хорхе Лоренцо и остали луцидни мотоциклисти омиљене краљевске класе.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар