Сачувајте лијеп тен

Будући да је неопходно да се производи за негу лица прилагоде датим околностима, за зимску негу одаберите крему која ће помоћи епидерму да сачува довољну влажност и масноћу.

Мода и љепота 04.01.2017 | 08:41
Сачувајте лијеп тен
Ако желите да спречите штетно дејство ниских температура на тен, промените дневну крему, саветују козметичари. Јер, по хладном времену кожи је потребна додатна заштита због повећане осетљивости, дехидратације и исушивања.

У таквим условима лој који природно штити кожу постаје мање флуидан и теже избија на површину због чега долази до промене типа коже: сува постаје још сувља, а масна се претвара у нормалну.

Будући да је неопходно да се производи за негу лица прилагоде датим околностима, за зимску негу одаберите крему која ће помоћи епидерму да сачува довољну влажност и масноћу и да истовремено ограничи ширење или сужавање крвних судова, па за суву кожу користите хидратантну - хранљиву крему, а за масну - обичну хидратантну крему. Осим тога, барем једном недељно урадите пилинг како бисте уклонили површински слој изумрлих ћелија и поспешили ћелијску регенерацију. После дубинског чишћења и пилинга обавезно ставите хранљиву маску.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар