Четири знака да сте прикривени социопата

Социопате су особе оболеле од антисоцијалног поремећаја личности, који може да има своје блаже и теже облике. Социопате нису психички болесне особе, али су код њих често одсутни осећаји кривице, кајања и саучешћа.

Занимљивости 28.12.2016 | 09:17
Четири знака да сте прикривени социопата
Како препознати социопату (у себи)?

Индепендент пише да су довољна четири знака да бисмо препознали особу с блажим обликом социопатије.

1. Први знак је велики, огроман его. Социопате имају врло високо мишљење о себи, а често су и нарцисоидни. Стално желе да слушају о својим квалитетима од других људи, а свој его често граде на манама других људи које они немају.

2. Врло су шармантни. Социопате врло често обмањују шармом који након неког времена прелази у манипулацију. Социопате су мајстори у претварању и увек имају тајне планове. Социопате се увлаче под кожу, а њихови пријатеји и познаници одбијају да поверују да је то само маска којом манипулишу.

3. Недостаје им емпатије. Не осећају кајање, стид, саучешће, сажаљење ни бригу за другог. Ово је заправо најбољи индикатор да је особа социопата.

4. Врло често крше законе, јер су махом неодговорни. Неодговорност често прелази границе, па социопате крше законе и чине разна кривична дела.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Опис миле

28.12.2016 16:58

Аууу сто описасе прецједника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.01.2017 22:09

Обозавам сто сам социопат у оваквом свијету болесних и самозивих људи. Издајника, превараната, лазова, Луцифера.

ОДГОВОРИТЕ