Опсједнутост након раскида није љубав

Постоји разлог због којег не можете преболети бившег и то није због тога што га волите толико много. Свако од нас некада прође кроз раскид и знамо да је то болно искуство. Али постоји нешто што вас може натерати да се запитате: “Јесам ли ја нормална?”.

Занимљивости 19.12.2016 | 15:50
Опсједнутост након раскида није љубав
Данас, постоје неке предности које нам допуштају да увек знамо где је и шта ради наш партнер, као што су социјалне мреже. Ту можемо лако да упаднемо у замку шпијунирања бившег партнера.

Онда се запитате да ли сте нормални. Али не брините, јесте. То се зове лимеренција – заљубљеност. Лимеренција је нови термин који психолози користе у Америци како би њиме објаснили заљубљеност - она у којој вам лептирићи лете по стомаку, не осећате глад и цео дан се смејете.

Лимеренција захвата велики број становништва, а око пет одсто људи су искусили ову лудницу после раскида, па уколико сте раскинули и осећате се лоше, боли вас срце, опсесивно уходите партнера на друштвеним мрежама, окривите овај феномен за то, поручују психолози.

Лимеренција након извесног времена обично сазрева у зрелу љубав, која је мање узбудљива од заљубљености, али је зато здравија.

Тако да, уколико сте раскинули с партнером у ког сте лудо заљубљене и хватате себе како све време висите по мрежама и уходите га на њима, па онда опсесивно гледате у телефон и чекате његову поруку - то није опсесија, то је лимеренција.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

лујка

20.12.2016 08:05

Мије то лимерентна него луцидна особа.Буда која нема ста да ради виси по цео дан на друственоим мрезама паметна особа не мора ни да трази другог други њу сам надје а засто неке после раскида не надју дуго година момка је најбоље објасњење кад видите кроз какав пакао луцидне љубоморе продје вас познаник са њом у њиховој вези логицно после да је избегавас и на пице је позвати не дао бог дати се не би залепила за тебе.Обавезно најбољег од бивсег зене стартају да би се осветиле бивсем па ко зели да изгуби пријатеља адобије лос сеx на правом је путу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цупс

21.12.2016 14:39

Није љубав али страст сигурно постоји.

ОДГОВОРИТЕ