Катарски сан младог Србина

Владимир Петровић из Лознице само је један од младића из овог краја који је прву прилику за посао добио на градском базену као спасилац и инструктор пливања, а онда је, захваљујући том искуству и факултетској дипломи, каријеру наставио на Блиском истоку.

Занимљивости 18.12.2016 | 16:40
Катарски сан младог Србина
После шансе добијене у УФК „Лагатор“, Владимир се доказао и у Катару.
 
Сада се вратио у завичај да са родбином прослави Светог Николу и новогодишње празнике, а где ће наставити даље, одлучиће у наредним данима.



"Управо ми је истекао први уговор, овде сам дошао да проведем одмор у кругу породице, али посао у Катару ме чека. У међувремену су ми се отворила још нека врата па понуде за посао добијам из Дубајиа, Кувајта и Омана. Анализирам их и ускоро ћу одлучити где ћу наставити каријеру", каже Владимир.



Као студент друге године новосадског Факултета спорта и физичког васпитања са положеним курсом спасилачке службе, он је распуст и летњу сезону провео на купалишту у Лозници као спасилац. То искуство му је било темељ за грађење будуће интернационалне каријере.

Четири године је радио на базену, са колегама основао спасилачку службу која није деловала само на купалишту, већ, по потреби, и на терену, а покренули су и школу пливања кроз коју је прошло много деце.



Следећи пример другара који је после факулета отишао у Јапан, Владимир је одлучио да се и сам опроба изван Србије. Пријавио се на кастинг, а после неког времена снови су почели да се остварују у „Риц-Карлтоновом“ објекту у Дохи, где добија задужење да организује рекреативне и спортске активности за децу и госте хотела.

Као инструктор пливања, покреће школу, на одушевљење бројних малишана.



"Посебно сам поносан на пројекат са основним школама у Дохи где са колегом и земљаком Николом Петровићем децу нижих разреда викендом обучавамо о култури понашања на отвореним водама и базенима и како реаговати у кризној ситуацији на води. То је изузетно користан програм и било би га добро применити и код нас. Овде смо брзо постали признати и цењени због тога како радимо свој посао, што нам прија јер своју каријеру градимо на сјајним основама које нам отварају могућности за рад било где у свету. Потајно, међутим, маштамо о повратку и примени овог искуства у нашој земљи", искрен је Владимир.

Извор: Блиц
Фото: Приватна архива

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блбл

18.12.2016 23:36

Свака цаст момак. Само напред .

ОДГОВОРИТЕ