Шта се „гуглало“ у 2016. години

У 2016. години, корисници интернета широм света највише су претраживали појмове „Покемон ГО“, „ајфон 7“ и Доналд Трамп, док су се Европљани највише интересовали за спорт, објавио је претраживач „Гугл“.

Занимљивости 16.12.2016 | 15:06
Шта се „гуглало“ у 2016. години
Британци су највећи број претрага посветили европском првенству у фудбалу, а потом следе Покемон Го и Дејвид Боуви, показују подаци које је објавио Гугл.

Напомиње се да су у претраживачу често укуцавали и „Како да гласам на референдуму о ЕУ“, „Како да добијем ирски пасош“, „Шта је ЕУ, члан 50, јединствено тржиште...“

Немцима је, такође, на првом месту фудбал, на другом игрица Покемон ГО, а на трећем „ајфон 7“. Политико преноси да су се у Немачкој грађани потом највише интересовали за Брегзит и партију крајње деснице АфД.

Французе је, судећи према резултатима претраживања, највише интересовала политика – на првом месту Трамп, а потом Никола Саркози и Емануел Макрон.

У Пољској су грађане највише интересовао европски фудбал и две игрице – Покемон ГО и Слитер, али су се у првих 10 места нашли Доналд Трамп и његова супруга Меланија.

Шпанци су и у претрагама на Гуглу остали верни спорту, који је заузео прво и друго место, док је треће освојио Покемон ГО. Интересовало их је и „Шта ће се догодити ако Трамп победи“, као и „Шта ако Енглеска напусти ЕУ“.

У Италији су предност дали Покемонима, а тек потом спорту. Занимљиво је да у је у претрагама које почињу са „зашто“ Италијане више занимало „Зашто се мачке плаше краставаца“ него „Зашто се догодио пуч у Турској“.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар