Куца ли то Шумахер млађи на Мерцедесова врата?!

Мик Шумахер би већ 2017. могао да обуче комбинезон Мерцедесовог Ф3 јуниорског тима! Тако би попут Верстапена по убрзаном поступку кренуо ка Формули 1.

Остали спортови 09.12.2016 | 11:15
Куца ли то Шумахер млађи на Мерцедесова врата?!
Доста тога указује да би Мик Шумахер, син легендарног седмоструког шампиона Формуле 1 Михаела Шумахера могао да се прикључи јуниорском погону Мерцедес АМГ Петронаса. Наравно, прича је подгрејана ангажовањем Естабана Окона у Форс Индији наредне сезоне , али и причом да је Паскал Верлајн могући кандидат за попуну местаНико Розберга.

Све с тим у вези указује на чињеницу да би Шумахер млађи по убрзаном програму кроз Формулу 3 могао веома брзо да уђе и у најбржи циркус. У новинским чланцима, као и у стручној јавности опште је прихваћено мишљење да би Мик Шумахер 2017. могао да добије ветар у леђа баш као што се то десило с Максом Верстапеном уочи уласка у Торо Росо.

Колико се далеко иде у таблоидно убеђивање јавности да је ствар већ свршена говори поприлично тенденциозно обрађен податак да се Мик Шумахер појавио на Мерцедесовој прослави у Зинделфингену код Штутгарта. Наиме, Мик је на догађај организован од стране централног бироа Дајмлера и Ф1 тима дошао у званичној јакни Мерцедес АМГ Петронаса! По томе би требало закључити да су два и два четитири и у случају 17 година старогШумахера. Како било, за Шумијевог наследника сигурно има још времена за успешан улазак у најбржи циркус...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар