Видео: Киша и сузе на испраћају фудбалера Шапекоенсеа...

Бразилски фудбалери, погинули у авионској несрећи у уторак, испраћени су данас у малом бразилском граду Шапеку, а комеморацију су обележиле киша и сузе присутних, преноси АФП.

Фудбал 04.12.2016 | 11:30
Видео: Киша и сузе на испраћају фудбалера Шапекоенсеа...
Ковчези с телима трагично страдалих фудбалера, тренера и помоћног особља бразилског клуба Шапекоенсеа, умотана у зелено-беле заставе клуба, у погребној поворци су пренета од аеродрома до стадиона, где су их војници поставили на терен на коме је одржана комеморација.

Упркос киши, породица и пријатељи су испратили фудбалере уз мешавину јецаја и клицања.

На стадиону је, преносе агенције, владала невероватна тишина када је стигла погребна поворка, коју би повремено нарушио по неки узвик "шампиони!", кад год би се на екранима, постављеним на и са спољне стране стадиона појавиле слике поворке.



Неки од присутних казали су да би присуствовали испраћају фудбалера какво год да је време и истицали да ће том малом месту требати дуго времена да се опорави од трагедије. 

Комеморација је трајала два сата у присуству бројних званица, аони који нису успели да уђу на стадион, који има капацитет 19.000 пратили су комеморацију путем великих екрана постављених са спољне стране стадиона.

Међутим, наводе агенције, 19 погинулих неће бити сахрањени у Шапеку, већ у родним местима.

Како се наводи, тим је имао сјајну сезону пре него што се десила трагедија, а очекује се да на сахрану дође 100.000 људи, што је половина укупног броја становника тог места.

У паду авиона, који се десио у понедељак увече, погинула је 71 особа, а шест је преживело. 

Преживела су три фудбалера, један новинар и два члана посаде.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар