Бахато запошљавање у јавном сектору

Највише буре посљедњих дана се подигло када се сазнало да је у Финансијско-информатичкој агенцији Федерације БиХ, без конкурса, запослена кћерка федералног премијера Фадила Новалића – Ада Новалић, која је, уз то, сувласник три приватна предузећа. Она је у међувремену дала отказ у тој агенцији, али нас је овај случај само подсјетио на то у каквој држави живимо и докле сежу размјере непотизма у БиХ.

Босна и Херцеговина 03.12.2016 | 19:38
Бахато запошљавање у јавном сектору
Од оних који јесу вјероватно би било лакше побројати оне политичаре и функционере који нису на државни посао ухљебили неког од ближњих. Небитно о којем нивоу власти је ријеч.

Случај Фадила Новалића и његове кћерке Аде само је посљедњи у низу. Од Драгана Човића, Јелке Милићевић и Вјекослава Беванде, преко Милорада Додика, Жељке Цвијановић, Зорана Тегелтије, Николе Шпирића, Душанке Мајкић, Небојше Радмановића и Петра Ђокића до Бакира Изетбеговића, Сафета Софтића, Шемсудина Мехмедовића, Семихе Боровац... итд.

“Најгоре од свега је то што ови случајеви постају све безобразнији и безобразнији” - каже Ивана Корајлић из Транспаренси интернешнела БиХ.

“Очито је то да је у БиХ једини начин да се остваре многе ствари, самим тим и лични интереси, бавити се политиком” - каже политички аналитичар Тања Топић.

Они који то схватају или одбијају томе да се повинују немају чему да се надају.

Што престижнија агенција или јавно предузеће то су бројнији званичници који запошљавају своју родбину.

Истраживања показују да се  позиције у државним агенцијама и јавним компанијама добијају или насљеђују и у здравственим установама, факултетима, школама, судовима и да је ту није ријеч само о особама из политичког миљеа.

 


БН телевизија

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

Армагедон

03.12.2016 18:41

Покусај број 2. На дрзавним јаслама и грбаци овог неписменог народа је и позиција и опозиција, зависи гдје харају. За то је највисе заслузан, опет морам реци, овај неписмени народ. Највеци сарадници владајуцих резима од републике до локала су медији, јер медије увелико плацају, путем такозваних реклама, тајкуни владајуцих резима. Смањите плате у јавним институцијама и предузецима, посланицима у Скупстини РС-а..., сведите одборницке накнаде на одборницке дневницЕ и у врло кратком року имаце те резултате. Овом стварном реформом це људи са дрзавних јасала бјезати у приватнике. Тад неце бити ни битан СНСД, ни ПДП, ни СДС, ни ДНС, ни СП... бице вазна Република Српска и њени градјани. Администратору, потруди се да ово не објавис, јер свакако си у слузби једног од владајуцих резима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Армагедон

03.12.2016 19:04

Свака цаст уа коментар. Овај народ је толико неписмен и необразован да свака политицка опција и медији који су у слузби политике млати њиме како хоце . Све се своди на исту прицу . Увијек карта некаквог патриотизма добија . То је опробани нацин опстанка на власти, а самм ти и пљацкањем народа и дрзаве. Али ста да се ради . Свијест и и образовање народа не мозе се мијењари преко ноци .

Name

Примања

03.12.2016 20:53

Није њима битно колика има је плата већ колика су примања. Нажалист, они ту не долазе због плате...

Name

Браво

04.12.2016 10:33

Браво за коментар. Овдје је наведен непотизам високих функционера. А шта мислите како је по малим мјестима гдје нацелници и замјеници запошљавају цијелу своју фамилију у те институције. Не, њихова дјеца не раде у тим провинцијама гдје им родитељи млате лову. Да ли ће се неко позабавити тим истраживањем па да крене од општине до општине и види ко је кока и гдје запослио?

Name

Пајо

03.12.2016 18:42

Брука. Хоће ли им икада бити доста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СелманКРИМИ

03.12.2016 20:55

Нису моје кћерке завршавале приватне факултете да би сада дале отказ у Владиним институцијама... У привреди треба неста и радити.

Name

Дон Кихот

03.12.2016 18:46

Ма "нису" они такви...него ми имамо " пањеве" а не дјецу....па погледајте да пуцају од" љубави" за народ, а и сами смо их бирали ...куку нама ...без РЕВОЛУЦИЈЕ младости нећемо се БАГРЕ ријешити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

03.12.2016 18:46

Ста вам нонстоп причамо сви лопови осим СДС-а и ових из СзП а ви народе само бирате лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наши

03.12.2016 18:46

то јаши јаши сви су наши......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија Сиротановић

03.12.2016 18:50

пре ного година један мој пријател је исао на разговор у једну дрзавну установу и директор га одмах питао ко га је послао кад је одговорио да га нико није послао директор му се поцео смејати а имао је порсек на бг универзитету 9. Ја сам побегао из те вукојебине јер мислим а време це показати да ли сам у праву да це две ствари у бих људима доци главе то су непотизам и смеће које се баца на све стране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

03.12.2016 18:58

И није то све !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејан

03.12.2016 18:58

Некад у некаквим новинама, заборавих како су се звале, новинар, инаце према имену муслиман/босњак, написа цитав цланак о приједорским СНСД главесинама и породицном запосљавању, кумовске везе сефа електродистрибуције Р.Ј. Приједор, са сефовима "социјалног", те сумског газдинства и како ко цију зену, тетку, сестру, брата итд.прима да не би у истој радили брацни другови или фамилија,па једни другима у троуглу. Такодје кад смо код тих "ситних", Основни суд у Приједору има цитаве породице до цетвртог, засад, кољена које наследјују радна мјеста, односно, друга одговарајуца радној спреми, те на крају радници пред пензију, ако су радили у банци дјецу запосљавају у Пореској, ови из Пореске своју у банкама, те у заводу за запосљавање не треба ни да оду у пензију за дјецу се надје мјеста, а тек Градске слузбе и комбинације инспекције, паркинг, комунална, борацка мјесне заједнице, комунално, топлана, водовод..

ОДГОВОРИТЕ
Name

слуцајно ?

03.12.2016 19:00

Подрска за БН и Слоба В. Свака вам цаст .Покусавате да разоткријете на све могуце нацине ове манипуланте и похлепне незасите лопузе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Какав непотизам

03.12.2016 19:12

па додјите у Павловиц банку да видите ста је непотизам. Хаха, комплетне фамелије,тата,кцерка,мама,син,тетка,кум,муз,зена. Цемерније не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

03.12.2016 20:24

Зато на слављима пјевају не мозе нам нико ниста а газди Драгоооо ем Милоооо ем Благоооо ем Рузицастооо....све мисли њему подрску дају а оно сасвјем друго знацење онако фамелијарно другарско братско

Name

Зоран

03.12.2016 20:30

Господине ви или ти си чуо ли за ријец -непотизам- у ухватио ли се за њу. Павловиц је власник банке и то је њихова имовина и он има право да запосљава кога хоће. Дали су то његови пријатељи или фамилија кога то треба да интересује.

Name

Какав непотизам

03.12.2016 21:57

Наравно али ту се не ради о његовој фамилији Зоране тако да ако не контас не коментариси...а кад је тако код приватника не цуди нас онда ни ово у друственим фирмама.хвала лијепо пријатно

Name

Ре Зоран

04.12.2016 06:37

Ево га један посинак одмах скаце у одбрану. Ста је Зоко јунаце несто те погадја прица. Само ти додји код цика Слобе даце ти он одмах неку позицију а онда мозес и кцерку да доведес или сина и зену и тасту и покојну бабу хаха. Цуј мизе да запосљава кога хоце јер је приватна својина-па мозе,зато је и сједио у затвору и није искљуциво да неце опет. Хаха

Name

Идемо

03.12.2016 19:17

Треба их све набројати, ко је кога свог гдје запослио. Жељкица, Тегелтија, Трнинић, Чубриловиц,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крсти се Крстивоје

04.12.2016 20:03

Управо тако све их редом по именима и презименима прозвати а такви су на залост сви политицари из свих партија.

Name

Киро

03.12.2016 19:32

За цудо дивно, нико и сдс-а, а на изборима потоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

03.12.2016 22:48

Свака част за констатације. А народ гласа за њих ко дрогиран- није дрогиран већ ГЛУП.

Name

НОВО

03.12.2016 19:41

ПРОШАО САМ СКОРО ЧИТАВ СВИЈЕТ, АЛИ ВЈЕРУЈТЕ МИ ДА ВЕЋИХ БУДАЛА НИСАМ ВИДИО НЕГО НА ОВИМ ПРОСТОРИМА БАЛКАНА ПОСЕБНО У БИХ. У НОРМАЛНИЈИМ ДРЖАВА СВИ ОВИ НА СЛИКАМА БИ БИЛИ У ЗАТВОРУ, ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ИХ САМО СВЕ ЛОПОВ ДО ЛОПОВА И ШТО ЈЕ НАЈГОРЕ ВЕЋИНА ЈЕ ПОЛУПИСМЕНА. ЈА ЊИХ ДОНЕКЛЕ И РАЗУМИЈЕМ АЛИ НЕ МОГУ РАЗУМЈЕТИ ОВЕ НАРОДЕ ДА НЕ ВИДЕ ШТА ИМ ОВЕ БУДАЛЕТИНЕ РАДЕ И ЈОШ ГЛАСАЈУ ЗА ЊИХ. БОЉЕ НИСТЕ НИ ЗАСЛУЖИЛИ И ВАМА ТАКО ГЛУПИМ НИ БОГ НЕ МОЖЕ ПОМОЋИ ОСИМ АКО НЕ ДОЂЕТЕ ПАМЕТИ И ДИГНЕТЕ СЕ СВИ НЕЗАДОВОЉНИ И ЗБАЦИТЕ ОВАЈ ШЉАМ СА ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2016 20:14

Тачно описано и констатовано.

Name

@..

03.12.2016 20:25

Добро рецено! Најгоре је сто ови бахати политицари имају јако заледе, а то је, ЊИХОВО СТОПОСТОТНО УВЈЕРЕЊЕ ДА СЕ НАРОД НЕЦЕ ДИЦИ. А за све су криве овце у националним торовима.

Name

Дијаспорац

03.12.2016 21:44

Добро описано. Али шта вриједи, овај народ је одавно изгубио здрав разум. И кад буду пасли траву, мислиће да им је добро и да тако треба. Претци нам се преврћу у гробу, какви смо.

Name

ре НОВО

04.12.2016 07:36

Мало сте Ви свијета видјели. Наиме свуда у свијету има ова пракса, негдје висе негдје мање. И добро је да се у БиХ о томе прица и схваца као проблем, којег треба искоријенити. Јер тамо гдје неправда поциње здраво друство изумире а дрзава пропада или нестаје.

Name

НОВО

05.12.2016 10:34

ТАЧНО ЈЕ ДА ОВОГА ИМА СВУГДЈЕ У СВИЈЕТУ АЛИ НА БАЛКАНУ И КВАЗИ ДРЖАВАМА. НА ЗАПАДУ БИ БИЛЕ ТАКВЕ ДЕМОНСТРАЦИЈЕ ДА БИ СВИ ОВИ ЛИКОВИ ПРОЦЕСУИРАНИ ИЛИ ЗАВРШИЛИ НА РОБИЈИ. КАД КАЖЕМ ДА САМ ПУНО ПРОШАО МИСЛИО САМ НА УРЕЂЕНЕ ДРЖАВЕ А НЕ ОВЕ ПРИВАТНЕ ПОПУТ БИХ

Name

статистика

03.12.2016 20:07

Тако се влада. Кад први пут додјес на власт запосљвас само своје. Они они своје, Па своји своје. Па своји своје своји своје. И нема краја. а нико неце да унисти столицу на којој сједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

03.12.2016 20:08

Јој мени даје само ово било би добро

ОДГОВОРИТЕ
Name

саво

03.12.2016 20:35

а што је још горе Дјокићев син после одрадјеног приправничког стажа одмах на позицију директора поште у брчком а још горе предсједник је социјалистичке партије у брчком,освојио је један мандат и ако га у брчком нико не позна у односу на добар рад и познатог посланика и носиоца листе значи приватизована је странка социјалиста у Брчком гласајте народе за овакве само напријед

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

03.12.2016 20:35

Никога из ПДП-а али џаба народ опет гласа за СНСД и његове сателите...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

03.12.2016 20:36

Када видим ове хијене повраћа ми се од њих,проклетници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

04.12.2016 08:16

Па зато гласате за њих БАЊАЛУЦАНИ,нека тако вам и треба,ја зивим од 90км,инвалидске пензије,...а провео цетири године у рату...

Name

мами

03.12.2016 20:41

Ово је зивотињско царство! Они су крупне рибе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

04.12.2016 09:35

Док не дођу у воду са пиранама.

Name

Миланко

03.12.2016 20:56

Док је оваца биће и шишања,само нека народ овако гласа па ће и даље да се запошљавају Додикови,Ђокићеви,Стевандићеви,Шпирићеви рођаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Натаса

03.12.2016 21:45

А ста тек ради Стевандиц ови су мале маце за њега а све перфиндо глуми постењацину а муфљуз тески

Name

Реално

04.12.2016 09:19

Сасвим нормално да људи запосле своју родбину а ви који сте гласали за оваке политицаре нек вам буде тако имали сте јадан дан ста јести а сад у ред у контењер цекајте ста це они исти политицари бацати

Name

Борац

03.12.2016 21:39

90%партијски подобних има приватни бизнис а раде у дрзавним предузецима или установама. 50% народа или породица код којих нико не ради. Ста ови КОЊИ од политицара мисле да це то трајати бесконацно. Ако пукне све це отици по набавној како је и досло. БАНДО ГЛУПА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

оxx

03.12.2016 21:55

Све ово пролази јер би 90% градјана да је на власти радило исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

03.12.2016 22:06

Народ би на протестима требао тражити да се усвоји Закон који би прописивао да у Јавном сектору може радити само један члан из једне породице, тако би већина породица имала по једног запосленог у Јавном сектору и буџетска средства би била праведније распоређена гдје би свака породица имала бар за хљеб. Протести би требало да трају док се не усвоји такав Закон. Ово је невиђено, буџет се потроши већином на лична примања и од тога "неколико" породица има користи још им и то мало па још и краду. Искрено их жалим, треба их спријечити у томе ради њих самих, а и другима би било боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједлог

03.12.2016 22:16

Предлажем јавним институцијама да вишак радника отпусти и онако најмање 50% запослених у државним институцијама ништа не раде само сметају и добијају плату. У институције треба запослити вриједне раднике како би институције служиле грађанима. Дио буџета намијењен за лична примања џабалебароша да се уложи за отварање нових фабрика, лијечење од тешких болести и социјалну помоћ најугроженијим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

03.12.2016 22:52

Предлазем да променимо комплет и политицаре и дрзаву, па да кренемо Са нуле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

05.12.2016 16:51

Заборавио си народ Грга, и народ треба променити.

Name

постар

03.12.2016 22:53

Мени лицно је тразено 3000 марака да постанем постар у једној сусједној опстини. срецом нисам дао вец сјео и заврсио факултет и насао себи посао без иције помоци. на дрзавним конкурсима сам неколико пута био одбијен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитицар 78

04.12.2016 05:46

Ови са слике и њма слицни из високе плитике, не би ни били проблем, јер их нема много, као сто су проблем они, назови низе рангирани политицари, који све зиво сто се морало запослити, запослили по ПАРТИСКОМ, РОДБИНСКОМ, КУМОВСКОМ КЉУЦУ. Наравно у дрзавним инстируцијама и јавним предузецима. На тај нацин, формирали су армију гласаца (критицну масу) од њих и њихових породица, који им омогуцавају да побједјују на свим изборима. Дрзавним и локалним. Јасно ко бијели дан.Сад им стварн нико ниста не мозе. Имају своје приватне гласаце које издрзава сав народ, посто су сви; или плацени из будзета или из прихода јавних предузеца који би био добити, и исао у дрзавну касу, да нема тих паразита

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

04.12.2016 06:11

Дијете политицара заврси нпр.медицински факултет и запосли се у болницу.Сви це реци непотизам.Ако отвори себи приватну ординацију сви це реци док други љекари раде за мале плате у јавним установама кци од политицара има приватан бизнис.Ста у тој ситуацији.По вама дјеца политицара немају право ни на сколовање ни на запослење,ни на зивот.Политицари нису бас примјер цеститости и узорни градјани слазем се.али дјеца су само дјеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иди бре..

04.12.2016 17:13

Како то немају право..??!! Па имају све.. Све је њихово. Од бабе им остало. Све је то њихова бабовина, ћаћевина, прћија. И шта би још..??!! Да фукара заигра под пенџерима..??!! Нема од тога ништа, немај страха, умири се бандо корумпирана. Тако је народ изабрао и бира и бираће, ако не буде среће, а бити је неће. Нажалост.

Name

Ловро

05.12.2016 14:22

Тако је, треба да цекају да их ови са портала запосле!

Name

Јован Њемацка

04.12.2016 07:05

Ста реци и о политицарима и о народу, којима је једини циљ у зивоту да не раде ниста а примају плату? Па колико сам ја упуцен доле сви хоце у опстине и сл да би по цитав дан играли игрице и били на фб, јер гдје треба једно радити има их пет минимално? Па јел то нормално за људе од 20 30год? У нормалним земљама такве послове дају само радно неспособнима. Али моја предвидјања су да је том будзету брзо крај, јер нема хљеба без мотике нигдје, а онда це дотицни само овце моци цувати. Мада нисам сигуран да су и за то способни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ввс

04.12.2016 07:57

Ко је заврсио прив.факс нека ради код приватника..ко је заврсио државни фаx нека ради у дрзавним фирмама..Па це те да видите колико би људи студирало Аперион..Нубл..Бубл итд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

05.12.2016 07:39

А ти с дрзавним паметан?

Name

залосно ал истинито

04.12.2016 08:07

Они имају инфраструктуру бирацку масинерију имају велике дрзавне фирме у рукама.Ако видимо да сда или снсд-е добијају редовно гласова од 30 до35 посто изаслих на гласање остале странке укупно око 20 посто нема никаквих промјена и немозе бити .Остали су изгубили вољу изељу да мјењају јел је немогуце .

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

04.12.2016 11:08

Провјерите ста се десава у Окрузном суду у Бањалуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НоПротивник

04.12.2016 15:27

Уопште се не слажем са онима који су против да родитељ (ако је на високој функцији) запосли своје дијете. Сви би то урадили-па и они критичари. Па ваљда је обавеза родитеља да помогне своме дјетету, па и да га запосли. Е сада, у чему се не слажем са неким родитељима: у претјеривању, тј. не треба моје дијете, као у овој причи (има три фирме... и опет му треба посао са великом платом и још да нема никакве одговорности). Ово не подржавам. Сва дјеца су нечија дјеца и њима родитељи требају створити услове да раде (понављам: да раде) и да живе од свога рада. Ово подржавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крени већ једном

04.12.2016 17:07

Није то нечија ни бабовина ни ћаћевина ни прћија, сви треба да имају исте шансе. Тај племенски манир и морал требало је давно оставити да труне у блату, глибу и на ђубришту прошлих времена. Али, џаба, не би да си пита, никако да се крене како треба, иоле цивилизовано.

Name

Мила

05.12.2016 10:37

Коментар је вјероватно од особе која учинила већ нешто слично или има намјеру. Да ли је политички ангажована и добро котирана то не знам, али надам се да јесте, јер ако није тад јој стварно нису све на броју. Родитељ има обавезу помоћи свом дјетету нека му остави кућу и стан, који су ионако стекли на врло упитан начин, нека му остави своју фирму, јер значи само оно што је његово/њено. Мислим да је даље коментарисање сувишно.

Name

јово

05.12.2016 13:00

То је тако у оваквом болесном друштву,репови државне својине су још присутни,сва се политика и рад странака и своди на партијско запошљавање.Погледајте само изборне листе,на многима су студенти и незапослени да би добили посао,неки управне одборе,неки да буду директори,сељаци да добију државне земље за радити итд.Главни проблем је државна својина и она мора бити сведена на минимум.

Name

Теслић

04.12.2016 16:13

У теслићким основним школама, од почетка ове школске године, расписани су конкурси за 4 радна мјеста учитеља, а било их је слободних двадесетак. На сва остала радна мјеста су постављени чланови СНСД-а и ДНС-а, без икаквог конкурса, некима од примљених без конкурсне процедуре уговори су дати на неодређено, некима до краја школске године, док се онима који слабије котирају на страначким листама уговори продужују на свака два мјесеца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиxy

05.12.2016 07:45

Елитизам и политички протекционизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тисинска бара

05.12.2016 13:35

Ево поцело је и у самацкој опстини...доалзе ндп подрепаси...гмизу по граду ..несносљиви..сви зеле ухљеб у опстини..и бице их тамо..знамо ми њих...вец их се увалило петеро...зидаце се јос један спрат на опстини..само полако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђокан

05.12.2016 15:18

Ђокић је у катастру у Бијељини поставио шефа, неписменог "инжињера" геодезије (купио факултет као и Ђокан) и тај инг. Перић Зоран је одмах опремио кабинет скупим фотељама и др. инвентаром

ОДГОВОРИТЕ
Name

гузовача

05.12.2016 15:55

и не само у Бијељине, него диљем РС

Name

ругип

05.12.2016 15:23

Нови правилник о унутарњој систематизацији у РУГИП је катастрофа, све руководна мјеста за унапред пројектоване од стране Деурића, Станковића, Комљена и др.Само за њихове плате треба по томе имати око 200 000 КМ, без осталих трошкова. Ово Њемачка не би издржала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правилник ргу

05.12.2016 16:00

Тамо где је некад у добра времена био један сектор и један директор, сада су начињена три и у свакому по једно одељење са начелником са плаћом 2 500 КМ.

Name

Материјал

05.12.2016 17:17

Мектиц, церка у ИДДЕЕА, Спириц од церке до пријатеља влада-ИДДЕЕА, Цвијановиц снајка инспектор просвјете итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ирена

05.12.2016 17:38

Цовјек не мозе да се не слози са изјавом господје Иване из ТИ. И прије је било оваких слуцајева, али су били скривенији и далеко у мањем броју. Данас то раде отворено, арогантно без икаквих скривања и на заиста (благо рецено) безобразан нацин. Обицном цовјеку не мозе а да се не наметне помисао, да су наси функционери убједјени да им нико ниста не мозе и да могу да раде сто хоце, како хоце и до када хоце. Тако се и понасају. Овакав њихов став је и разумљив, јер нико не реагује. Ни народ, ни насе институције. А и не боје се они висе народа. Обицан народ сути из разних разлога. Неки се надају да це неко и њихово дјете тако да запосли. Неки су одавно дигли руке па и поред факултетских диплома раде као конобари у кафицима цији су власници углавном ти исти функционери и одавно су изгубили наду и постали летаргицни без икакве воље да промјене ситуацију. Неки, свјесни, да немају никаквих санси да се запосле у струци и да морају сами да се побрину за себе. Зато одлазак у Њемацку је одлицан савјет. Ја сам једна од њих. Све институције које требају да реагују и које према насим законима требају да постоје и буду на услузи градјанима су вец одавно у рукама тих истих фунционера који су цареви свако у свом микро свијету. Институције не постоје ради градјана, оне постоје ради функционера. Нема висе потребе да им се обрацате. Остала сам дубоко разоцарана гледајуци некидан сасвим слуцајно прилог на једној ТВ. Нада Граховац, омбудсмен за дјецу прица о дјеци и њиховом интересу. Лијепо је то било цути, али за оне који не знају. За оне који знају, веома лицемјерно. Прије пар година, без икаквог огласа и без икакве процедуре запослила је сина свог родјеног брата (М.М.) у истом том омбудсмену који као треба да има једнак приступ и да застити насу дјецу. Једва је заврсио средњу сколу. Мислим да није заврсио факултет, цак ни неки од оних сто дипломе дијеле са ,,лагера,,. Бар мислим да није. Али и да јесте. Њему диплома ни не треба. Он има тетку Наду. А ја, ја назалост немам тетку. Ја сам само једна од многих који су средњу сколу заврсили с одлицним успјехом и заврсили факултет. Вец годинама идем од врата до врата и увијек добијем исти одговор. Иди у Њемацку, тамо имас сансе за посао. Ироницно јесте, али сам их послусала. Одлазим.

ОДГОВОРИТЕ