Радончић од тужиоца тражи озбиљна питања?!

У Палати правде у Приштини почело је свједочење босанскохерцеговачког бизнисмена, лидера СББ-а и делегата у Дому народа БиХ Фахрудина Радончића у случају који се на Косову води против Насера Кељмендија.

Босна и Херцеговина 27.10.2016 | 16:20
Радончић од тужиоца тражи озбиљна питања?!
Радончићево свједочење почело је испитивањем специјалног тужиоца Андреwа Хугхеса, који се, између осталог, интересовао за начин на који је Радончић купио одређењу некретнину и да ли је за њу платио у кешу.

"Ја бих од господина тужиоца очекивао да постави озбиљна питања. Ми плаћамо све преко рачуна, ми не радимо с кешом", одоговорио је Радончић, док је Бесник Бериша, адвокат Насера Кељмендија, објаснио да се Радончић на суду налази у својству свједока и то, како је рекао, свједока тужиоца.

Специјално тужилаштво Косова против Кељмендија је подигло оптужницу јула 2014. за организовани криминал, тешко убиство, куповину, посједовање, расподјелу и неовлашћену продају ризичних наркотика и психотропних супстанци.

Из Тужилаштва тврде да је Кељменди био лидер и вођа криминалне организоване групе, док се као тешко убиство наводи убиство Рамиза Делалића у Сарајеву 2007.

Свједочење Радончића се сматра кључним у овом судском поступку, пренијела је регионална Н1ТВ.

Почетком 2015. је први пут најављено да ће Радончић свједочити у овом случају, а његово свједочење је неколико пута одлагано.

До сада су, по позиву тужилаштва, у овом случају свједочили Азра Сарић, Алдин Хајдаревић, Шејла Турковић, Емир Полак, Мухамед Ушановић као и неколико заштићених свједока путем видео линка из Сарајева.

Суђење је од посебног значаја за косовско тужилаштво, оно представља једно од ријетких случајева сарадње између косовског и босанскохерцеговачког тужилаштва, с обзиром на то да, како се наводи, "између двије земље не постоји дипломатска, политичка а ни правосудна сарадња".

Иначе, Кељмендијево име је већ дуго година на црној листи САД, а тужилаштво сматра да би могућа затворска казна обуставила функционисање једног од највећих ланаца за трговину дрогом, којим су, по наводима оптужнице, кријумчарене илегалне субстанце од Турске до средње Европе.

Кељменди је ухапшен на Косову у маја 2013. на основу Интерполове потјернице, а суђење је почело у јануару 2015. Кељменди се тада изјашнио да није крив ни по једној тачки оптужнице оптужујући бх. правосуђе за, како је тада казао, монтирање поцеса.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Калесиски звуци

27.10.2016 16:35

Да ли це ико имати храбрости да процесља Банкарске рацуне Радонцицевих фирми. Немогуце је да цовјек стампајуци један сневни лист заради толике милионе. Наравно да неце јер многа уста је он нахранио опраним парама. Прије свега медјународни фактора у БиХ

ОДГОВОРИТЕ