Зашто авионска сједишта нису у истој равни с прозорима?

Седење до прозора у авиону представљало би много забавније искуство да путници у већини случајева не морају да се нагну напред како би уживали у погледу.

Занимљивости 20.10.2016 | 08:35
Зашто авионска сједишта нису у истој равни с прозорима?
Произвођачи авиона заправо планирају распоред седишта у складу с распоредом авиона, али се то најчешће промени приликом куповине авиона.

У жељи да што више повећају профит и компетитивност, авио-компаније неретко додају неколико додатних редова седишта него што је првобитно предвиђено.

Упркос томе што воле комфор, путници ће радије платити нижу цену карата на краћим летовима него се башкарити у седиштима, па авио-компаније у складу с тиме доносе своје одлуке.

Произвођачи попут Боинга, на пример, препоручују распоред од 3+3+3 седишта са простором између редова од 81,2 центиментра. Он је некада износио 86,3 центиметра, а нове тенденције указују на то да би у будућности у појединим летелицама могао да се смањи на 71 центиметар.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Манга

20.10.2016 14:21

Текст нема везе са насловом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има

21.10.2016 07:49

Превисе је сједиста те низови поцињу не у равнини с прозорима него од сигурносних врата. Број сједала се повецава, а простор смањује. Такодје се смањује и пртљага због терета путника. Велике компаније за екста пртљаг унајмљују карко летове. Да ли је сад јасније

ОДГОВОРИТЕ