Леонардо јури два рекорда! Прва мета Клео, а наредна Уго!

Бразилац из Партизана већ стигао Петра Шкулетића и Дијару на клупској листи играча с највише голова у низу.

Фудбал 21.10.2016 | 23:15
Леонардо јури два рекорда! Прва мета Клео, а наредна Уго!
А сад напад на - рекорд(е)! Бразилски офанзивац Леонардо да Силва Соза последњих месец дана доноси Партизану тачно оно што му је потребно - победе. Највише захваљујући његовом учинку црно-бели су смањили почетни заостатак у односу на Црвену звезду и примакли се Војводини (али су и даље трећи на табели Суперлиге), а ако се зна да се испод шест везаних првенствених и једне победе у Купу Србије потписао некадашњи првотимац кипарског Енозиса, украјинског Металурга, азербејџанске Габале и руског Анжија, добија се конкретна слика колико значи екипи Марка Николића.

Највише у продукцији голова. Постигао их је укупно седам, али је последњих пет дао у низу (четири у лиги, један у купу), чиме је стигао Петра Шкулетића и Ламина Дијару на клупској листи стрелаца ако се рачунају узастопни погоци у свим такмичењима и под условом да се као почетна тачка узме период играња у Србији као самосталној држави (после раздруживања са Црном Гором).

Наредна мета Леонарда је Данко Лазовић (погађао за Парни ваљак на шест везаних сусрета у лето 2014), а ако савлада голмана Радничког из Ниша, па заблиста на гостовању Раднику из Сурдулице и у првом колу другог дела првенства (против Бачке у Хумској) поравнаће се са својим земљаком, Габријелом Кордовом Клеверсоном. Популарни Клео је на прелазу из сезоне 2009/2010 у такмичарску 2010/2011 погађао на осам узастопних сусрета (чак десет прецизних хитаца!), што у Суперлиги, што у квалификацијама за Лигу шампиона.

То је један рекорд који јури Леонардо.

„Момци које сте навели су велики играчи и били су љубимци Гробара. Ја сам стигао релативно скоро, сами знате да дуго нисам играо и самим тим ми је и тај мали рекорд награда за рад. Лопта је округла, фудбал непредвидив и зато ово сматрам као нешто изузетно лепо, али и као врсту опомене. Када сте горе, сви вас воле, а кад нисте, сви вас забораве за два дана. Хвала свима на подршци и речима“, рекао је црно-бели „број 42“ у разговору за клупски сајт.

Леонардо има шансу да постане власник рекорда кад се рачунају само голови у шампионату наше државе било како да се она звала од 1990. до данас. Лествицу је прошле сезоне високо подигао Уго Вијеира (Црвена звезда) тако што је на девет узастопних утакмица дао чак 11 голова. На тај начин Португалац је срушио претходни рекорд Дамира Чакара (сезона 2000/2001) који је као нападач Сутјеске мрежу ривала погађао такође на девет везаних утакмица, али се зауставио на девет голова.

На путу до Чакара и Вијеире, Леонарду стоје још: Дарко Панчев (Црвена звезда), Саво Милошевић (Партизан) и Петар Дивић (Црвена звезда). Сви су на седам узастопних првенствених утакмица дали бар по један гол. Актулени Партизанов везиста је, тренутно, на коти четири, захваљујући головима против Црвене звезде, Металца, Младости и Вождовца.

„Новине су ту да пишу, а моје и мојих саиграча је да будемо концентрисани само на терен и фудбал. Волим Партизан и желим да оставим дубок траг у њему. Највећа награда би ми била да моје одличне партије прати и одлична игра Партизана, јер се само у том случају мој рад исплати. Не желим да искачем из колектива, осим по бројкама, јер нисам сам на терену, има нас једанаест. Ако не примим добру лопту и савршен пас, ни ја у крајњем учинку не бих био добар. Заиста мислим да у Партизану сви морају бити „сви за једног, један за све“. Хвала свима, даћемо све од себе да као тим наставимо победнички низ“.

Уверава Леонардо да „није полетео“ после награде за најбољег играча септембра, украшене голгетерски врло добрим периодом сезоне, у коју је ушао неприпремљен, јер му је после шест месеци паузе требало мало времена да „дође до даха“.

„Слава зна да буде добар слуга, али и лош господар ако не знате да све избалансирате како треба. Не могу да кријем: заиста сам срећан што је Партизан мојим головима уписао шест узастопних победа. То нам свима много значи, посебно ако се осврнемо на лош старт сезоне. Прија, али обавезује. Многе лепе ствари су ми се догодиле за последње две недеље. Искрено, колико пријају, са друге стране са собом носе велику дозу одговорности. У неколико интервјуа сам већ истицао колико је важан тимски  рад и да је лепо кад се издвојите као појединац, али да у сваком тренутку морате бити свесни да је фудбал колективна игра и да искакање или помисао да сте бољи од других на крају могу скупо да вас коштају“, закључио је Леонардо да Силва Соза.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар