Мијења се начин на који гледамо видео снимке на YоуТубеу

YоуТубе планира потпуно да промени начин на који гледамо видео снимке на мобилним телефонима – уз помоћ нове мобилне апликације под називом YоуТубе Го.

Информационе технологије 01.10.2016 | 11:26
Мијења се начин на који гледамо видео снимке на YоуТубеу
У питању је апликација која би на YТ требало да привуче нових милијарду корисника, између осталог и из земаља попут Индије, Кине, Бразила и Индонезије, где се овај сервис гледа на различитим уређајима и уз различите могућности спајања на интернет.

Управо је Индија била место на којем је водитељ YоуТубеове радне групе Ниба Јаин заједно са својом екипом радио на развоју нове апликације, која би требало сјајно да ради и на споријим брзинама интернета и на јефтинијим уређајима, уз мању потрошњу интернет промета.

Новитети које доноси YоуТубе Го су бројни: апликација ће моћи да ради и када корисникније спојен на интернет, а преузете видео снимке корисници ће моћи да деле с другим у близини путем бежичне везе. Осим тога, YТ Го ће омогућити корисницима преглед првих шест секунди видеа како би могли да одлуче желе ли баш на њега да троше своје мегабајте, а биће им доступна и информација о величини сваког појединог видеа како би знали колико ће промета на њега потрошити.

Новост је и чињеница да YоуТубе Го неће имати све могућности основне апликације, попут коментара, трендова и претплата. Очекује се да ће нова апликација свима бити доступна већ почетком 2017. године, а стручњаци предвиђају да ће заувек променити начин на који данас прегледамо и дијелимо видео снимке.

 Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар