Бијељина: Не желимо подјеле, него јаче везе

Српска демократска странка је синоћ одржала предизборне трибине у Велином Селу, Балатуну и Броцу и представила кандидате СДС за одборнике у Скупштини Града Бијељина, односно, Савеза за промјене за дужност градоначелника.

Српска Демократска Странка 28.09.2016 | 11:26
Бијељина: Не желимо подјеле, него јаче везе
Српска демократска странка не жели подјеле између градова и општина у Републици Српској и давање предности једним у односу на друге. Наш циљ је равноправан положај свих локалних заједница, као што нам је циљ да и у нашем Граду све мјесне заједнице имају равноправан третман - поручио је градоначелник Бијељине и кандидат Савеза за промјене за нови мандат на тој дужности Мићо Мићић у обраћањима грађанима на трибинама СДС у Балатуну и Броцу.

Људи у овом дијелу Семберије су преживјели тежак период прије двије године када су им куће и имања били попављени. Градска управа под руководством СДС-а је дала све од себе да отклони посљедице поплава и помогне становништву ових села и, заједно са овим народом, у највећој мјери смо успјели у тим настојањима - истакао је Мићић, уз подсјећање да је само у Балатуну изграђено преко двадесет кућа за становнике чије монтажне куће су уништене у поплавама.

Први приоритет Градске управе и Српске демократске странке за наредни период биће одбрана од поплава. То није у потпуности у надлежности локалне управе, али наши људи јесу наша надлежност и морамо учинити све што смо у могућности да их заштитимо од поплава - био је јасан градоначелник Мићић.

Носилац кандидатске листе за Скупштину Града је подсјетио да је Српска демократска странка народна странка која је од оснивања уз свој народ - и у вријеме борбе и у вријеме изградње:

Називају нас издајницима они који се поносе тиме што нису учествовали у рату за стварање наше Републике Српске, они који су те године провели шверцујући и богатећи се. Данас настављају сличним путем - задуживањем Републике Српске преко сваке мјере, пљачкањем природних и свих других ресурса, завађањем са цијелим свијетом... Српска демократска странка је, за разлику од њих, окренута изградњи и политици стабилност, како у Бијељини тако и на другим нивоима власти. Да ли је патриотизам политика пљачке или политика развоја на народу је да одлучи - поручио је Гајић.

28. септембра трибине СДС ће бити одржане у Малој Обарској, Градцу и Доњем Црњелову, а централни митинг је заказан за 29. септембар на Тргу краља Петра И Карађорђевића у Бијељини.



















СРПСКА ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА
ГРАДСКИ ОДБОР БИЈЕЉИНА