"БиХ се неће моћи подијелити без рата"

"Уколико руски председник одлучи да геостратешку позицију своје земље ојача новим ратним жариштем, овај пут на Балкану, бољег извођача радова од Додика не може пожелети", истиче за Данас Сенад Пећанин, новинар и политички аналитичар из Сарајева.

Босна и Херцеговина 28.09.2016 | 07:19
"БиХ се неће моћи подијелити без рата"
Према речима нашег саговорника, "већи и дрскији изазов и држави БиХ и високом представнику међународне заједнице од одржавања референдума, упркос одлукама Уставног суда БиХ, Додик тренутно није могао направити".

"Његове свакодневне вербалне провокације након референдума сада изгледају банално и следећи логичан корак мора бити још жешћи: српска чизма на границама `јединог српског добитка у ратовима деведесетих`. А то значи западна српска држава на неких пар стотина метара зрачне линије од зграде Председништва БиХ у Сарајеву, Башчаршије и Вијећнице", напомиње Пећанин за Данас.

Он подсећа да има оних који тврде да нови рат у БиХ није могућ.

"Али, они морају знати да утемељеност такве тврдње лежи на претпоставци да су Бошњаци спремни да без рата прихвате нову геополитичку реалност по којој им је намењена позиција европских Палестинаца. Историја нас учи да су се распадале и много снажније и важније државе од БиХ, па не видим зашто не би било могуће да такву судбину доживи и Босна. Али, сигуран сам да се БиХ не може распасти мирним путем. Онај ко рачуна и иде на поделу државе мора знати да је `изабрао рат`", сматра саговорник.

Пећанин напомиње да је "вишегодишње западно попуштање Додиковој парализи функционирања државе коначно дошло на наплату".



"Уместо да су омогућили институцијама државе да га ухапсе због дрске пљачке, криминала и корупције сада би га хапсили, а не знају како, због политике. Кад су страни тужитељи дошли до доказа да је Додик пепељаре за зграду Владе Републике Српске у Бањалуци плаћао по 6.000 евра - на његов захтев избацили су странце из Одјела за организовани криминал Тужилаштва БиХ. Свака мера Запада против Републике Српске сада би била контрапродуктивна. Једина разумна мета могли би бити Милорад Додик и круг његових најближих политичких, криминалних, полицијских и медијских сарадника. Референдумом одржаним уочи избора постигао је два циља: ослабио је опозицију у Републици Српској и ојачао Бакира Изетбеговића и његову лоповско-националистичку власт у Федерацији БиХ", закључује Сенад Пећанин за Данас.

У Тужилаштву БиХ формиран је предмет у којем се већ око 20 дана спроводе одређене активности у вези са неизвршавањем одлуке Уставног суда БиХ. Прикупља се одређена документација, а одређене особе биће позване у Тужилаштво, саопштено је јуче из ове правосудне институције.

Главни тужилац БиХ Горан Салиховић издао је обавезујуће упутство у којем је одредио тим који ради на овом предмету. Овим упутством предмет је означен као приоритетан и поступајућем тужиоцу биће обезбијеђени сви потребни тужилачки ресурси за ефикасан рад на предмету.

Како је Данас већ извјештавао из извора блиских власти у Сарајеву, за Додиком биће расписана потерница не би ли се привео, односно ухапсио због одржавања референдума. То практично значи да ће Додику бити онемогућено кретање изван граница Републике Српске.

Извор: Данас.рс

Коментари / 139

Оставите коментар
Name

целостонац

28.09.2016 05:36

Одакле сад овај целави метузалем.Иди стоко одакле си и досао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

С сандзак

28.09.2016 06:52

Дошао студирати и брзински напредовао. Грабио. Мора да сања још једну функцију, лидер политичке странке.

Name

Мир

28.09.2016 16:09

Ја сам припадник врс и никад висе а вјерујем и муслимани и Хрвати борци ветерани незеле га никад висе а ви балавци сто војску нисте ни служили нити пушку знате расклопити ратовали би. Србин сам несмета ми бих ста нам сметају Хрвати или муслимани. Ухраним теле или бика муслиман купи ми идемо код њих по намјештај купујемо скупа сигурно можемо боље живјети а једино ове лопузе прво овог мог тј додика ма на бандеру са њим а тако и остала говна. А нама обичним људима сто да сметамо једни другима сто да ми смета џамија или католичка црква а ове лопузе имају ланце пумпи трговина кафића е то ме боли а не џамија

Name

ре Мир

28.09.2016 19:39

Због таквих као ти има смисла живјети у БиХ, радити и сарађивати. Ми нисмо овдје доведени да се кољемо и убијамо - кад могу цркве и џамије заједно да стоје у истом граду, можемо вала и ми у истој држави. Нисмо бијесни, нисмо гладни, вијековима је било тако и не знам што да се кољемо сада. Поздрав од муслимана Босанца из Херцеговине

Name

митар

28.09.2016 05:44

Ниси ти нормалан да бог казе, цим ти предвидјс и позивас рат сазрео си за јагомир, рат ти био у куци хајване

ОДГОВОРИТЕ
Name

ако незнас

28.09.2016 07:08

Непозива цовјек на рат митре него упозорава,да га могу изазвати ови сто нас воде.Јер они це и по цијену рата покусати да сацувају своје позиције,да неби одговарали за криминал и пљацку.Па ако се народ немозе ријесити ових пар совиниста који пријете ратом и увлаце стране силе да се овдје вјезбају на нама онда то и трба овим народима.Погледај те блиски исток ста су им донијели добро ови сто доносе такозвана људска права.ресимо се насих националиста сто прије то боље.

Name

Емсо

28.09.2016 05:47

Док се ви припремате оде дуда преко црте па гледајте одакле вијетср пусе .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.09.2016 05:57

У кући ти био рат! Ја пушку не узимам ни за чији интерес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирас

28.09.2016 06:01

Народе, Никоме није до рата. Нико неце ни за ције интересе ратовати. Године су пред нама. Полако. Све цемо се договорити и нико никога неце остетити, тлацити, понизавати. Све висе људи схвата да је најбитније бити цовјек. Окренимо се послу и напредку. Само сто мање политиканства и подбадања једних других. Поздрав за све народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

28.09.2016 07:45

Управо тако. Свака цаст.

Name

ре

28.09.2016 19:37

Ма нема цовеце орузја којим би се водио рат. Смесни су коментатори овде...

Name

хаха

28.09.2016 06:01

Јој какво је то занимање аналитицар, који си ти да се питас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

алооо шупак

28.09.2016 06:04

Не баљезгај безвезе и у празно,ко ти спомиње рат у овој референдумској демократији.Српски народ има право референдум спровести и одлуцити који датум да слави јер то је демократско право свакога и мислим да је Народ изнад Устава БиХ.А ти и такви као сто си ти,несерите висе о рату,маму вам ј.бем безобразну.Супци једни,засто пласите и завадјате овај народ безвезе,ти и Бакир,Сефер и други,коњине једне блентаве.Алоооо шупак нема рата у Босни,ћелава гузицо реметилацка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2016 06:54

Ето додо не зели кавгу а сваки му је потез контра закона. Реторика хускацка. Обриси прво свој супак па коментариси дебилу. Иди тамо на ртрс на јос коју дозу испирања тог јадног мозга.

Name

Киклоп

28.09.2016 09:14

Нема рата= нема подјеле БИХ. Подјела=рат

Name

Кхал Дрого

28.09.2016 06:07

Баш по овом обрасцу су се понашали ови исти у периоду 1990-92, газили и сатирали сваку вољу српског народа, уз поруке, "ако вам се не свиђе, разгулите, у супротном, ми смо већина, има да слушате или рат" Знамо крвави епилог такве ароганције. Данас је државна заједница коју неки БиХ зову јвећ подељена. Административно, али важнија је подела у главама људи. Анимозитет је све већи, и анимозитету доприносе агитатори и хушкачи попут овог лика, који би са једне стране да имају тапију над БиХ а са друге да шаљу огавне поруке и увреде према Српској, а некад и Србима ђутуре. А видимо опет воле и да прете и призивају рат. Како год, данас је БиХ "де јуре" државна заједница, "де факто" је протекторат, а може се рећи и кондоминијум администрације САД (канц.ОХР) и ЕУ. Неки покушај од државе (без шанси да буде успешан покушај), трајаће док то буде воља важнијих играча, и остаће оно што је и била, место вечног неразумевања које повремено прелази у отворену мржњу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2016 06:53

Због таквих ко ти нам и јест овако. Ја сам босњак у Бијељини и лијепо зивим аа комсијама а и они са нама.То сто мањина будаластих са свих страана зели,надам се да неце успјети.

Name

ре Кхал

28.09.2016 07:03

Рефрендум 1992 је био понудјен свима. Недељни рефрендум је доказ колико су срби политицк неосвијесцени. Да су тад Срби изасли на референдум својим гласом НЕ раздрузивању, су могли оборити референдум. Јер бојкот једног иде у прилог другом, гдје се правно гледајуци бојкот сматра као тихо пристајање на тренутно стање. Недељни рефрендум је показао свијест освијесцених људи, да РС, бас као и ФБХ немогу самостално дјеловати, јер су везани браком, и то и пред Богом и судом.

Name

зеx

28.09.2016 07:03

Никад среце у БиХ

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 08:34

@Кхал Одично друже, све си рекао.

Name

Бајко Малборанко

28.09.2016 06:08

Медјународна заједница је одлуцила да Баја удје у историју. Па тразе било ста у 5 до 12. До јуце им.је одговарало то.ста све овај баљезга о мање висе свима са којима је икад имао контакт. А сад би да га хапсе па је референдум дај ста дас. Он то зна и на прессу је најавио да је скупио тим адвоката ал ако буду као сто су му експерти Цераниц Лазански.и Галијасевиц бице му боље да се на суд не појављује јер се за наредних 20 год неце вратит. А кад се врати и као Бецо из Кудуза буде питан за главни град и он це да казе да му је главни град био Фоца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво Јовиц

28.09.2016 06:11

Блиц насао равог саговорника! Мозте попусити Додику!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакy

28.09.2016 07:20

Тако је ..100%..

Name

Путин

28.09.2016 06:16

Страсно ста ови из Сарајева пису.Бас сте интересантни Русији.Боље би вам било да промијените тога Бакира 25 година вам Изетбеговици соле памет и краду вас.А сто се тице рата њега нико незели осим вас у Сарајеву јер се никада нисте помирили са Дејтонским споразумом нити сте га прихватили.Милијарде помоци сте добили и то покрали.Узимате себи за право да бирате Хрватима представника у власт Комсиц.Затим недате другима право да славе датум који зеле 09.01.ста ви хоцете и ко сте ви Босњаци.Ви сте само један од три народа који цине БИХ.Мој Ви Босњаци имате историју од Отоманскога царства 500 година али прије тога овдје су господо били Правиславци и католици зато мјесто да цутите и узивате посто први пута у историји имате дрзаву ви се несто бусате и својатате.Цуј ти аналитицару и моја је Босна висе него Бакирова знас сви моји коријени и прије отоманскога царства су одавде а и послије.И неце Срби рат никада га нисмо ни зељели .Радован је молио Алију да непоциње зар сте то вец заборавили а не тако давно је било прије 25 год.Само усијане главе у Сарајеву хоце да ратују то је истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак-Приједор

28.09.2016 07:33

Невезано за овај текст би Вас замолио да ми објасните какве везе има ко је прије 500 или више година овдје био. Неразумијем то успоредјење Са данашнијим временом. Волим Вас да то небуде нека флоскула вец да ми стварно објасните какве то политицке или друге везе има Са данас и сад

Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 09:10

Има и текако. Ствар је у томе , што ви који сте за вријеме турске окупације, односно калифата, који је само муслиманима гарантовао права, хришћани су имали улогу робова... због повластица примили ислам, себе сте називали Турцима, равноправним са оним у Анадолији... Ваша ствар.Па сте од тада неколико пута мјењали националонст, како вам је кад одговарало... Данас ви тврдите да имате већа права и тапију на ову земљу од Хрвата и нас Срба, због те тапије итекако је битно.

Name

блбл

28.09.2016 06:24

Он је вец договорио са Путином да га прими у Русију јер је знао какве це реакције бити полије ове анкете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

28.09.2016 07:19

Кмељо један,мислис ако оде Додик да цемо опет зивјети у братству и јединству?ти си будала..мира нема док не буде-свако себи..

Name

Пајо

28.09.2016 20:58

Коментатори, неписмени сте за медаљу!

Name

Пајо

28.09.2016 06:32

:Одмах тражити од Тужилаштва БиХ да се подигне предмет против овог човјека јер пријети агресијом на РС која је један од темељних ослонаца БиХ! Клевеће господу Додика и Изетбеговића, замолио бих да преда приликом хапшења због рушења уставног поретка и подстрекавања на рат и документацију коју је прикупио да поткријепи своје наводе! Иначе судити му за клевету и наношење душевног бола!" Дакле овако би могла гласити реакција на овај потпуно неаргументован и непрофесионалан текст који би требало с гнушањем одбацити, а не рециклирати по медијима у РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2016 07:14

Одма подици и оптузницу против тебр јер подрзавас русење уставно правног поретка БиХ.

Name

ре

28.09.2016 07:50

Ти и овај сте исти. Јер моментално и ти си аналитицар исто као и он. Ти анализирас њега а он политицку ситуацију. Ти подрзавас референдум сто се против законито одрзао а он није рекао да подрзава рат. Ко висе руси уставно правну поредак ти ил он?

Name

меха

28.09.2016 07:53

Пајо глуп си к'о ноц

Name

Туга и јад

28.09.2016 06:35

А Бакир и Бошњаци су цвеће?! Тужно је како поједини Срби за ради своје мале користи су склони сву кривицу за тренутно стање пребацити искључиво на друге Србе. Нису Срби почели правно и политичко урушавање Српске, него Бакир и Бошњаци. Шта су Срби требали да раде? Да поздраве укидање симбола за које се гинуло? Очито по неким Србима тако је требало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејо

28.09.2016 06:36

Сигуран сам да је на листи не само Додик већ многи други организатори референдума али због избора нису објављени. већ у понедјељак ће се знати доста тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

28.09.2016 06:38

Ма немој ми рећи, ти ћеш хапсит предсједника, јеси ли тилуд!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нитулим

28.09.2016 20:57

Гојко смири се бице све уреду.

Name

циркус

28.09.2016 06:41

Ма дај, који политички аналитичар! Момак је права завршио. Онда сам и ја пол. Аналитичар и кажем, либо патка Путина за Балканом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЖЕ, ДОКЛЕ ВИШЕ ИДИОТЛУКА

28.09.2016 06:42

ЈОШ ЈЕДНА КВАЗИ НОВИНАР-АНАЛИТИЧАР ХУШКАЧ КОЈИ ОПЕТ ПРИЗИВА РАТ ДОСТА ЈЕ БОШЊАЧКИХ ЖАЛОПОЈКИ И ЖЕЉЕ ДА НЕ РАДЕ НИШТА И УЖИВАЈУ , БиХ СЕ РАСПАЛА И НИКО ЈЕ НИКАД ВИШЕ НЕМОЖЕ САСТАВИТИ ЈЕР СЕ ДРУШТВО РАЗГРАДИЛО ПО НАЦИОНАЛНОЈ, СОЦИЈАЛНОЈ, КУЛТУРНОЈ И ВЈЕРСКОЈ ЛИНИЈИ. А ИМАМО И МАБАСАДОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

28.09.2016 20:56

Теби се мозак разградио.

Name

реалист

28.09.2016 06:49

А јел то бошњаци желе претњом рата да нас држе у заједничкој држави да са њима градимо заједничку државу док нас они свакодневно пљују.Сребреничка лаж је најбоље демаскирана захтјевом Карадзића да се откопа пет посто бошњака у Сребреници и ако буду сви бошњаци али независна комисија УСА,РУСИЈА,КИНА,БРИТАНИЈА да учествују ми смо спремни да нас зовете како хоћете ал Хаг ни а чује ЗАШТО.Нико нас ратом неће натерат да живимо са вама нити спречити да се одвојимо јер смо и сада без вас независни-нико не дође у Сарајево на посао и довиђења-узмемо Србијанске динаре прекинемо платни промет и довиђења.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2016 07:11

И ста је било кад си се пробудијо? Мислим са тим пасосима и Српским динарима?

Name

роле

28.09.2016 07:17

Наравно..Пасос издат у МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ..Пасос,мозе писати,Тунгузија..

Name

те

28.09.2016 07:35

Овако то звуци. Додјем ти ја у Сарајево добар дан, покупим папире са стола, неке побацам у смеце и довидјења. Узмем хиљаду Српски динара,преко везе добијем Српски пасос и мисмо одцјепљени од БиХ.

Name

те ре

28.09.2016 08:20

Ниси оцијепљен вец само странац у Р БИХ

Name

ре реалис

28.09.2016 07:01

Никад се нецете одвојити-- Ако испровоцирате рат заврсит це те ко срби у Хрватској...на тракторима....Покусај одвајања је РАТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

28.09.2016 07:15

Наравно да цемо се раздвојити.Да сте људи као сто нисте,остали би заједно прије 20 година..Хехе,зар нас толико волите?Миром или ратом,цао лојави..

Name

Србо

28.09.2016 07:29

Немој да прејудицираас исход могуцег рата,Срба је 8 милиона а муслимана 1,5 милиона....мозда це неки који данас зиве на 23% бити збрисани и заврсити у Турској Зато сви сарајевски политицари имају некретнине по Истамбулу и турској обали ,праве себи резервне полозаје а обицан народ којег гурају у рат це оставити на циједилу

Name

коЛектор

28.09.2016 07:32

Мајсторе, ми смо раздвојени већ двадесет година! Још само да ви то схватите у својим главама...

Name

Варте-елиминатор

28.09.2016 07:32

Да сте хтјели заједницки зивот остали би сви заједно да зивимо у Југославији али вас Алија је зртвовао мир за дрзаву Босну...наравно дацемо се одвојити Зивјела Република Српска Зивјела Слобода

Name

Ре мики

28.09.2016 07:41

Остали би заједно прије 20 година? Словенија и Хрватска су се вец издвојиле из Југославије, бомбардује се Дубровник, бомбардује се Вуковар. Југославија се цовјеце највисе вољела у Босни, а ти јаране прицај и мисли ста хоцес. Па и данас је сјецање на Југославију најприсутније у БиХ. Додику је позив упуцен неколико дана пред локалне изборе. Бољу кампању није могао имати. Играју се лидери са нама, смртницима, само сто многи нису свјесни да је НОВАЦ у позадини свега.

Name

ре србо

28.09.2016 07:42

Има и Турака 80 милијона. Кад вец уплицес Србију и Босну? А тицес реци има и Руса 200 милијона а јацу реци и Американаца исто толико. И тако до посљедњек цовјека на свјету! Уздај се усе и у своје кљусе.

Name

ре.

28.09.2016 07:47

Ма ко каже да хоћемо заједницки зивот.Нецемо заједницки зивот са вама Србима и не желимо то.Ми недамо Босну да се цијепа и да је ви узмете себи један дио,е то ми не дамо сто незнаци да хоцемо са вама да зивимо.Ви идите у Србију ако зелите а ако покусате несто сигуран сам да це вам се десити Хрватска Крајина односно олуја.Ти сто велис да вас има 8 милиона мислио си на Србију и РС,тацно је то да вас има око 7 м.али у Србији и Босни има усто тколико и Муслимана а не 1,5 м.

Name

сељак

28.09.2016 07:53

Наравно да ћемо се одвојит, и веће му*оње од вас су нападале 1992 - 1995, хво, хрватска војска, нато, сандзаклије... Па смо се одбранили. Одбраницемо се опет. Нисте нам ни до кољена у ратницком менталитету. Ма ни до цланка.

Name

Те Мики

28.09.2016 08:08

А јел знас гдје идес? И у Србији си Босанац, досло и цовјек другог реда.

Name

ре.сељак

28.09.2016 08:09

Питај бањалуцке мисеве како се бјези иако сте све добили од ЈНА,кад је 5 корпус кренуо.Овај пут,ако се недај Бозе деси,зауставит це се на Дрини а не у БЛ.

Name

за 'ре'

28.09.2016 08:16

Па није Босна твоја прција па да је ти својатас како ти драго. Исто је наса (цак и висе) као и васа. А то да нецете заједницки зивот то нам је јасно и добро да има бар неко ко не глуми. А ако ти се не свидјас овакво стање у Босни и ти си слободан да се спакујес па пут Турске, Блиског Истока итд...сироко ти поље.

Name

ре свима

28.09.2016 08:17

Бања Лука се селила 95-те , нато вас је спасио . Крајисници једва цекају ! Зивио Дудаковиц !

Name

Варте-елиминатор

28.09.2016 08:51

Обицно они који прете и призивају рат су обицни слабици и кукавице а они који суте показу у рату велику храброст и позртвовање. Тако данас имас из сарајева сталне претње како це они ратовати,како це србе послати на тракторима у србију итд Увјерен сам да би се ови који прете и призивају рат први разбјезали и опет би из сарајева било кмецања хелп басниа хелп

Name

БМW

28.09.2016 12:09

Па засто нисте заузели Приједор?Није Вам НАТО пријетио да це вас бомбардовати сто је касније Алија лагао.Слусао сам ја тада разне станице па и ББЦ.Било је говора да ови неце да стану,хоце да заузму Приједор.А аналитицар с којим су разговарали реце да нема од тога ниста јер је наредено да се повуце "хрварска артиљерија"-Цитај артиљерија снага за брзо дјеловање.Ова артиљерија је била кљуцна код падања свих градова тада у Високој крајини.И у офанзиви на Возуцу је радила ова артиљерија из рејона Гостовица.Али Срби су затуцани,родени са свим потребним знањем.

Name

ОБИЦАН ГРАДЈАНИН

28.09.2016 13:32

ТИ ГОСПОДИНЕ СТО СМАТРАС ДА ЦЕ СРБИ ЗАВРСИТИ КАО СРБИ ИЗ ХРВАТСКЕ, КО СИ ТИ ДА ТАКО ПРОЦЈЕЊУЈЕ ЈЕСИЛ ТИ РЕЛЕВАНТАН ОУПСТЕ ЗА ТАКВУ ДИЈАГНОЗУ , ЈЕЛ ТИ МИСЛИС ДА СЕ И ПРОСЛИ РАТ ВОДИО НА БОЈНОМ ПОЉУ , СВЕ СУ БИЛЕ КАЛКУЛАЦИЈЕ И ПРОФИТ ПОЈЕДИНАЦА , БИЦЕ ОНАКО КАКО ВЕЛИКИ КАЗУ , А МИ ЦЕМО БИТИ ЗРТВЕ СВИ КАО И ПРОСЛОМ ПРОКЛЕТОМ РАТУ. НЕДАЈ БОЗЕ САМО РАТА , ЈЕР МИ СМО ОБИЦНЕ МАРИОНЕТЕ ОД КОЈИХ ТРЕБА ОДРЕДЈЕН БРОЈ ДА ПОГИНЕ РАДИ ОСТВАРЕЊА ЦИЉЕВА ВЕЛИКИХ МОЦНИКА СА ЗАПАДА И РУСИЈЕ И ЗАТО НЕДАЈ БОЗЕ НИ ТЕБИ КАО БОСЊАКУ , НИ НАМА СРБИМА . А ЗАО МИ ЈЕ АКО НИСИ ИЗВУКАО ПОУКУ ОД ПРОСЛИ ПУТ ИЛИ СИ БИО СУВИСЕ МАЛИ ПА НИСИ НИ СВЈЕСТАН СТА БИ ТЕ СНАСЛО. И НЕДОЗВОЛИ ДА ТЕ НОСИ АДРЕАЛИН НЕГО КОРИСТИ СВОЈУ ГЛАВУ.

Name

зумба

28.09.2016 07:14

Мислим да је Додик најбољи аналицар српског понасања.Убиједио их је да је најбоље да раде сто он казе. Казу да муз задњи сазна да га зена вара.Тако це и Срби сазнати гдје их он води,инат се плаца,дебело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2016 07:39

Друзе ти си опосједнут додиком и србима,сваки дан и ноц висис овде на насем порталу,,,посвети се мало зени,дјеци,родбини....кад надјес комсију на зени немој да се цудис

Name

Судац?

28.09.2016 07:37

ЗАР ОПЕТ БРАЧО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Словенац

28.09.2016 07:41

Како ја видим стање у БиХ најбоље свако себи кад немозете скупа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Словенац

28.09.2016 08:15

Како ти видис е тосе види да не видис ниста у БиХ или се правис мемо.ствари су и те како јасне,само треба закон спроводити. Кад си вец Словенац погледај мало како је и Словенији кад се ради о судским пресудама.

Name

Памет

28.09.2016 19:35

Јест, па да добијемо крпице од дрзава, од којих це и СЛО бити веца поврсином, а Намибија богатија. То нам не треба, рацунам да у Босни јос има нормалног свијета који има мало соли у глави да схвата да нам само заједно мозе бити боље, и ако се оканимо национализма сваке врсте. Ми нисмо досељени овдје 1991. како то неки мисле и хоце приказати. Ми смо овдје сви своји на своме, и Срби и Хрвати и Бошњаци, па нема разлога да растурамо своју кућу. У памет се, људи!

Name

дијаспора

28.09.2016 07:46

Није ни овако лосе ми додземо преко љета 2 мјесеца и ви нама све средите за дневницу од 30 еура а ради се од 7-18 цасова ако слусате и добри сте добојете и пиво плус цевапе ПС.просле године сте плакали кад смо кренули назад обецали сте да висе нецете и ми вам вјерујемо видимо се поново на љето и цувај тесе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диаспорац

28.09.2016 08:07

Па одкуд 30 еура , нисмо ми запад. Ја плацам своје 30 км то скупо код тебе.

Name

ре дијаспора

28.09.2016 08:42

Требас Карадзицу и Младицу споменик подици,да њих није било мотика би ти била свакодневница а дневница 10 евра.

Name

Ре

28.09.2016 08:56

Ко казе да је лосе има и вас који радите код нас за 10 еура цијели дан добијете и пиву и кахвудодусе без ратлука само сто то траје цијеле године.Али да небуде висе тако разицемо се па цете ви господо постовати дрзаву у коју долазите јер и ми постујемо васу.Ако не нико вам небрани да зивите тамо гдје вам је боље.Ово је бар лако подијелити 49%-51%.То је прва понуда ако кренете господо муслимани или хандјар дивизијо вратицемо и оно сто смо вам дали због мира Дрвар Грахово Гламоц и да ненабрајам даље.

Name

Азем

28.09.2016 11:01

Посто сам и сам "дијаспорац" сметају ми овакви натписи пуни надмености ради којих нас дијаспорце не воле ни "наси" ни "њихови". Прво, земљаце, није срамота радити. Срамота је зивјети на тудјој грбаци, а ти ми мирисес на таквог ако мозес доци два мјесеца на одмор у БиХ. Друго, ако си вец неки велики Босњо, па дај запосли неког Босњу повратника бар та два мјесеца. Моци цес се осјецати "као газда" јер други ради за тебе а јос цес и севапа зарадити јер вецина повратника у РС зиве на прагу сиромаства јер не могу да се доцепају посла. Конацно, мозда су они како велис плакали кад си ти одлазио, али из искуства знам да је теби било много тезе опет отици и цекати годину дана та два мјесеца одмора.

Name

Весна

28.09.2016 13:34

Драги дијаспорац или како се већ зовеш, нормално да додјес овамо преко љета да се мало похвалис комшилуку. А како тамо живиш и како те тамо комшилук гледа није битно.Тамо си само један Тсцхусцхен и ниста више.

Name

ре дијаспорац

28.09.2016 18:45

Ајде ти у школу за ментално ретардиране идиоте.

Name

Петар

28.09.2016 07:48

Да ли су најбољи извођачи радова разбијања БиХ, они који траже централизацију БиХ, укидање РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, и залагање за политику један човјек један глас, гдје СРБИ а и ХРВАТИ не би мали никаква права или они који се залажу за досљедну примјену Устава из Дејтона. Немој да будемо лицемјери треба да сагледамо реално стање ствари. Био рат народ унесрећен потписано примирје, направљен компромис дакле, а то је да нема унитарне Босне а нема ни одвајања Републике СрпСке из БиХ .Само треба добра воља и договор народа, странци су ти који подржавају нереалне захтјеве само једне стране и изазивају нестабилност. Погледајте мало другу страну медаље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богдан

28.09.2016 11:27

хОЋЕТЕ ЛИ ВИ ДА СХВАТИТЕ ДА НИТИ ИМА УНИТАРНЕ бИХ НИТИ ИМА УКИДАЊА рс..АЛО ВАМА ДРУГЕ ДРЖАВЕ ГАРАНТТУЈУ ПОСТОЈАЊЕ ТЕ ВАШЕ бих....дОДК ЈЕ ВРЕЂАО сРБЕ ИЗ сРБИЈЕ И СТВАРНО НАМ ЈЕ МУКА ДА ВАС ТРПИМО ...ЖАО МИ ЈЕ НАРОДА АЛИ БИРАЛИ СТЕ дОДИКА ИСПАШТАЈТЕ ....сРБИЈА ПРСТОМ НЕ ТРЕБА ДА МРДНЕ ...тачка

Name

тихи поглед

28.09.2016 07:48

Некима ни послије 21 годину од заврсетка рата није јасно да је БиХ подијељена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адо..Брцак....

28.09.2016 08:02

А некима није јасно да се БОСНА вец 1000 година не мозе подијелити...Кад је цовјек сам са собом па јос се погледа у огледало - мислима и идејама никад краја.

Name

ре

28.09.2016 08:09

Погледај у пасос !

Name

ЦтрлДел

28.09.2016 08:15

Не зна се ста је горе: "Зивјети у цјеловитој БиХ, или мислити да си се одвојио и да имас свој грунт "

Name

ре адо

28.09.2016 08:57

Сине драги,ко ти је председник те твоје бих,који је званицни језик у тој твојој бих,која је заједницка химна те твоје бих

Name

Српко

28.09.2016 13:13

Јос како је подијељена и бит це скроз распарцана док и хрвати узму своје. Немас ти везе са зивотом. Остат це вам басцарсија па тамо клањајте!

Name

РадикалНО

28.09.2016 08:05

Свугдје у нормалном свијету је референдум највеће демократско право грађања... А вас у Федерацији а и у Српској ј**о Додик. Треба га хапсити за криминал и лоповију а не због референдума. А што су народ и опозија у Српској испала поново глупа, то је њихов проблем. Присталица сам СДС-а од његовог оснивања. Али кад на ТВ видим Босића како нешто жваће одмах гасим ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2016 08:54

Одлично написано, у ствари пун погодак.

Name

ја

28.09.2016 08:12

У дрзави говор мрзње треба забранити на тв новинама у јавности одмах сипа и у затвор спровести свакога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роб

28.09.2016 08:22

Мирно се разици ово је све назор да не гине народ без потребе

ОДГОВОРИТЕ
Name

робовласник

28.09.2016 20:52

хајде разидји се.

Name

КО РУШИ УСТАВНИ СУД БиХ?

28.09.2016 08:35

Могао бих подржати овог Сенада само када одговори ко ће у затвор зато што до сада није проведено око 90 одлука Уставног Суда БиХ? Како то њему и многима није сметало? Питам,зашто да се проведе и ова одлука ако друге нису? Примјер су одлуке за град Мостар,па о конститутивности српског народа у три кантона у Федерацији ,па формирање Дома народа парламента Федерације и многе друге одлуке. Значи ,неке одлуке се неморају провести и појео вук магарца,а неке као ова о референдуму се мора и то одмах. Изасао сам на референдум само због ове цињенице,а инаце га сматрам сувисним јер сви знају ста народ мисли о 9.јануару и само смо потросили паре које ионако немамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

28.09.2016 14:01

Прије или касније испостоваце се све Одлуке УС БиХ.Мостар за пар мјесеци.Вјероватно ће бити и неких санкција за одуговлачење али ово што је баја урадио заслужује оштру казну.

Name

бата

28.09.2016 18:34

Друзе, није исто не испостовати одлуку суда и СУПРОТСТАВЉАТИ ЈОЈ СЕ. А Додик је референдумом урадио ово друго.

Name

КО РУШИ УСТАВНИ СУД БиХ?

29.09.2016 06:21

Свако коментарише непровођење појединих одлука Уставног суда БиХ како њему и у којем тренутку одговара. Појединци то користе у дневно политичке сврхе и скупљају јефтине политичке поене. Међутим ,ради се о нечему другом,а то је да су формално правно сви исти пред законом који непоштују одлуке Уставног суда било које да су. Значи ,процесуирати Додика ако треба ,али и све оне који нису провели раније обавезујуће одлуке Уставног суда. Зашто би сада била приоритет ова одлука ,а све друге и раније донешене не? То је као дјечија игра. Од данас ћу бити добар,а оно раније више не важи.

Name

Тхе Матриx

28.09.2016 08:36

Како вас праве будалама, то није нормално... Овај ће за 100 марака дати ову изјаву да може да поједе и попије... Све намјестено, али људи никако да схвате...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поглед без диоптрије

28.09.2016 08:43

Додику замјерам оно што и како ради унутар Републике Српске, дозволио је да милионски криминал који цвјета, корупцију у судству, тј. правосуђу, он је главни судац за све, дозволио је корупцију и другим институцијама, непотизам и слично. Ту су лажи, обмане, преваре, социјална неправда, једноумље. Ако не мислиш као он, онда си непријатељ Републике Српске тј. њега. Инати се са сопственим народом који не мисли као он. Даје народу лекције , назива га издајницима, па онда инпутира да народ треба да с е срами ,они који нису изашли на референдум. Зато га треба казнити на предстојећим изборима. А што се тиче Додика у односу на Сарајево, наравно да муслиманима тај исти Додик смете, и не треба им дати задовољство да о Додику одлучују преко институција као што је Уставни суд БиХ и слично. Не треба њима и њиховим западним савезницима предати Додика , он је наш какав је да је, и ми ћемо одлучити шта и како са Додиком. Има још мноог паметнијих срба од њега који могу бти на челу свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајевско-Романијски Корпус ВРС

28.09.2016 09:00

Одлично друже

Name

Драско

28.09.2016 16:52

Браво. Одлицан коментар. Конацно несто паметно да се процита на форуму.

Name

Бане

28.09.2016 08:56

Коментари показују насу незрелост и примитивизам.Није ни цудо сто зивимо у хаосу.Ми цемо вама ово а ми цемо вама оно,онда вриједјања на рацун других и тако сваки дан.Питам се, осјецају ли се ови људи срецним сто пису увреде на рацун других.Зар смо у јавности вјестацки васпитани да глумимо културу , а овако скривени иза компјутера показујемо своју некултуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

28.09.2016 12:51

Тацно тако, после свега сто смо просли у задњих 100 годинаима јос будала попут тебе да верују у братство и једијединство.Гдеси био 92до95.

Name

Пиxy

28.09.2016 09:25

То су ови што стручно анаЛЛизирају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Барбапапа

28.09.2016 09:37

Никоме није до рата, али госп. Пећанин је у праву. Зато хапсити лопове и манипулаторе сто брзе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

28.09.2016 10:22

Нити се ми можемо одвојити од БиХ а нити требамо. Каква би то држава била ,мислим географски и на што би то личило. Једноставно је неизводљиво ,неодрживо и нереално. Ко би чувао те границе и на који начин. Сви би морали бити граничари?! А свима који желе рат поручујем дабогда им рат био сваки дан у кући ,па да виде како је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.09.2016 18:32

Браво, глас разума у овом муљу коментара. А замисли тек границу код Добоја, Горазда, Сарајева... па то би био тески циркус

Name

Последњи кинески цар

29.09.2016 06:33

Читајући коментаре човјек се подобро забрине када види да је велика вечина истих разочаравајућа. Овдје коментаришемо ми ,обичан народ и једноставно немогу вјеровати да постоји толики број људи који мрзе и који би сутра поново ишли ратовати и неког протјеривати. Какав се то ђаво увукао људима у мозак и свијест да могу тако мислити ,резоновати ,писати и слати такве поруке. Како је могуће да се може дозволити да политичари толико затрују народ који живи у бједи невезано да ли био из Мостара, Прњавора или Широког бријега, или био србин ,муслиман или хрват? Како је могуће да у 21 вијеку ми још увијек расправљамо дали се језик којег употребљавају муслимани у БиХ зове бошњачки или босански? Па нека људи зову свој језик како они хоће ,нећу им ваљда ја или неко други то одређивати и шта то мени има сметати. Ружно је ово рећи ,али мислим да нас је једна огромна већина "неписмена и необразована" те најблаже речено незрела да некажем глупа и блентава.

Name

ре цар

29.09.2016 09:30

Изгледала би географски пуно боље и љепсе него сто изгледа хрватска.

Name

Последњи кинески цар

29.09.2016 10:05

Не би друже ,чини ти се. Хрватска има континуитет територије за разлику од нас. Немам намјеру полемисати нити држати предавања ,али ми немамо цјеловиту РС прије свега. То сам одувијек тврдио и трпио критике на овом порталу,а да сам био у праву потврдио ми је овај несретни референдум, јер се видјело коначно да Брчко није Република Српска. Супервизор забрани одржавање, па ти онда купи србе из Брчког у аутобусе и вози их у Жабаре или Бјељину. На жалост,РС је из два дјела и то неће да призна нити један наш политичар,а истина је. И друго ,није то без везе тако одлучено и нацртано у Дејтону. Већ тада је неко мислио о евентуалним сецесијама ,па је и технички то спријечио. А треће и најбитније. Када би ови наши накарадни и непоштени политичари радили на побољшању економије ,када би овај народ имао посла и солидне плате и пензије тада би било и мање тензија и прица о "србима ,муслиманима и хрватима" . Људи неби имали када а прије свега ни потребе да се "баве високом политиком". Овако ,беспослен поп и прасце крсти...

Name

ЦАРЕ

29.09.2016 11:57

СРПСКА ЈЕ 5.МАРТА 1999. РАЊЕНА (БРЦКО), А ПРЕТХОДНО ЈЕ СМИЈЕЊЕН (ОТЈЕРАН) ЊЕН ЛЕГИТИМНИ ПРЕДСЈЕДНИК - ТИ СЕ ПОКУСАЈ СЈЕТИТИ КО ЈЕ ТАДА БИО ПРЕМИЈЕР И КАКО ЈЕ ДОВЕДЕН.

Name

ШУМАДИЈА

28.09.2016 11:23

Вратити вас у Аустроугарску ....то је једини начин да се поставите на место ....три родовско племенске заједнице ван света и века

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.09.2016 11:30

Браво царе и ја мислим да је то рјесење .

Name

Драганче

28.09.2016 12:47

Немој тако брате из Шумадије.

Name

бака

28.09.2016 20:00

Откуд такви изроди у насој драгој И цасној Сумадији/Близу је Крагујевац.

Name

за Сумадију

29.09.2016 07:41

Увијек ми је тата говорио да су Срби из Србије напредни од Срба ван Србије.Ти то потврдјујес.Гдје би вам био крај у смислу напретка да немате искомплексиране сународњаке посев од Косова, Хрватске до Босне.Зеле бити веци Срби од вас и на крају ви плацате цех њихових комплекса.

Name

Српко

28.09.2016 11:49

Кога занима ста "сенад" казе! Муслиман па да соли памет СРБИМА! Е због тога и треба да се одвојимо од смрдљиве федерације. А не да нам сенади и бакири одредјују ста моземо славит и како се моземо звати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој српко...

28.09.2016 12:33

...Знаци нецес да ти неко одредује како да се зовес и ста да славис... А у реду је да се нпр. босњацима у РС-у намеце "босњацки" језик, јел'?

Name

Стево

28.09.2016 15:42

Име језика се изводи из имена народа ,а не имена дрзаве у цивилизованом свијету,а ви оцете обрнуто.На попису сто се нисе изјаснили да сте босанци а не босњаци.Немам намјеру да некога вриједјам постујем све народе, људе дијелим једино на дбре и лосе.

Name

ре: Стево

28.09.2016 18:18

Ето у томе и јесте проблем ове дрзаве и зивота са вама... Ви би да турате нос тамо гдје му није мјесто, па ста вас брига како це се звати језик другога народа, брините о себи и своме, уосталом ако се зове босански у Србији, па зваце се тако и у Босни

Name

феникс

28.09.2016 22:14

хајд мајмуне спавај..ваља ти сутра у сколу..немас за кафу а ти би се одвајао..ратовао...јос мало плате це вам бити у боновима..тј ако имас срецу да имас посао..аутобусне станице вам изгледају као у цернобилу..тј припјату..јадни сте ви и васа рс...

Name

ре Стево

29.09.2016 13:34

Када си тако"писмен" хајде одговори који народ прича мандарински? Иди мало у школу дечко.

Name

Јасер Арафат

28.09.2016 12:55

Овоме господину не смета сто су његове комсије Срби трнутно у ситуацији слицној Палестинцима али зато би му сметало да се његов народ надје у слицној ситуацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.09.2016 14:33

Ако се закуха са цесте те хапсе и шаљу на линију ни фамилија не зна гдје си као да се народ пита хоће ли овако и онако ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртт

28.09.2016 16:13

Маните се рата

ОДГОВОРИТЕ
Name

л

28.09.2016 17:01

Све ове коментаре сам цитао само један одговор имам ко зелео рат бијо му рат у куци

ОДГОВОРИТЕ
Name

рт добре наде

28.09.2016 17:52

Бас тако види слику сирије и рат никад не узимај у уста

Name

за рт добре наде

29.09.2016 00:40

Не треба да се гледа Сирија. Мени је 36г и сјецам се јос увјек граната по Ценгиц Вили

Name

ре

29.09.2016 07:55

И ја се добро сјећам граната по Илиџи, Илијашу, Вогошћи, Грбавици, Врацама, Лукавици и многим другим мјестима гдје су падале по главама недужног становништва. Морамо бити искрени и признати неке ствари онаквим какве су уистину биле. И то је корак ка суживоту.

Name

Миливоје

29.09.2016 11:14

Прије неколико дана навратили неки словенци, којису се враћали из посјете Сарајеву. Прво што су констатовали је то да су мислили да је Сарајево било срушено од српских граната, јер тако су слушали на својој телевизији. Рекли су да има огромно на стотине минарета а црке двије три су видјели. И ја их нисам успио убиједити да то није истина и да је Сарајево мултиетнички град, шта сад да радим овако неспособан?

Name

босанко

29.09.2016 22:05

РЕ И А сто не казес ко одвајао ентитет породицу му одвојили дабогда

Name

Стрептомицин

28.09.2016 17:17

Супер да сви из РС да потпишемо да уопште непрелазимо у вашу федерацију кога занима оваква држава гдје живе три народа а суд опслужују само муслимани!! Кад будемо равноправни е онда може да причамо до тад поздрав..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

28.09.2016 18:30

Океј, а гдје цес с толиким радницима из Рогатице, Фоце и Цајница сто раде у Горазду? Или запосленима у заједницким институцијама? Па с новим ратом РС би дефинитивно економски пропала. Зато цути, дијете драго, појма ти о прављењу дрзаве немас.

Name

Хаха

28.09.2016 19:32

Хаха, смијесни су ми ови коментатори који би као ратовали... А одакле вам орузје? Па без орузја сваки рат код нас изгледаце као туца навијаца фудбалских клубова :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ледени

28.09.2016 19:38

Греске се опет понављају . Ови корупционери су нас покрали.ниста се не десава,посла нема,једва се зиви у РС. Кад би нас неко могао протјерати као стосу сиптаре по свијету, они зардивали новац па помагали своје ,И данас имају своју Републику. Такоде И Босњаци има их милион вани И помазу своје, нека псаљу по 50 км велик је то новац. Ко це нас помоц НИКО Само би бједа у прве линије а лопови побјргло с парама у врецама. САМО ДА РАТА НЕ БУДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бака

28.09.2016 20:06

Овим глувинама сто подрзавају криминал,а који су И сами криминалци зелим да смогну снаге да се дубоко застиде кад се осјете поданицима пропалог резима/

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

28.09.2016 20:25

Једна дрзава, један предсједник, само да није националиста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо

29.09.2016 00:02

Јаране , тако це морати да буде. Босна је пркосна и она је наса. Има мјеста овде за све осим фасиста,, Поздрав и за Херцеговину насу.

Name

Тито

29.09.2016 06:40

И ја тако мислим, пун к...ц ми је и Срба и Босњака и Хрвата

Name

ееее

29.09.2016 06:49

Обама пусо цигарету тебе је давно требало смакнути ти со злотвор најгори на овој планети.Док тај злотвор влада у свијету неце бити мира

Name

Нада

29.09.2016 04:38

Само криминалци призељкују рат , тада бих се далеко измакли грицкајући покрадено, а избјегли бих било какав процес. Па ето зашто не иузгласају закон о поријеклу и да се крене по кратком поступку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗНАЦИ........

29.09.2016 09:32

ФЕДЕРАЦИЈА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ИМА НАМЈЕРУ ДА ИЗВРСИ АГРЕСИЈУ НА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Секирација

29.09.2016 09:39

Изјаве о укидању РС не долазе из Федерације вец годинама јер су сви свјесни да БиХ мозе да опстане и са РС-ом као саставним дијелом. Медутим из рс од стране криминалца додика свакодневно долазе поруке о расцијепу и дијељењу Босне. Прице да неце нико да ратује су бесмисллене и смијесне јер босњаци неце никада дозволити одвајање РС-а таман се борили и са працкама као и сто срби никад неце мирним путем дозволити укидање рс-а (сто из федерације и не тразе). Ста нам је цинити? Похапсити криминилце и оне који заговарају укидања и одцјепљења и градити бољи зивот. Са додиком це ово бити веома теско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ти.о

29.09.2016 10:26

Слажем се са хапшењем свих криминалаца-политичара, али свих шпо криминалним заслуга а не по националном кључу. А што се тиче Додика (само да кажем да нисам ни за једног политичара, мислим да су они нужно зло сваке државе па и ове), мислим да се ни ви у Федерацији нисте усрећили са Бакиром, не цвјетају ни вама руже као ни нама. Продали су и уништили све исто као и код нас, о стандарду не можемо ни причати и то у читавој БиХ, не само у РС како ви из федерације кажете. Кад неко са стране чита рекао би да је у Федерацији ко у Швици, мед и мљеко али нажалост није, у истом сте срању као и ми. А што се тиче јединствене БиХ, демократије, равноправности, права и Дејтона на шта се стално позивате, да само подсјетим: 1.Ви желите јединствену БиХ али само територијално, територију али без РС и Српског народа, што је немогуће. 2. Стално причате о једанкости свих народа а упорно желите да доминрате и да доносите одлуке ко шта смије славити, када и како. Стално тражите неке уступке, нешто забрањујете и мјењате. Зашто за промјену не живите свој живот, борите се са својим политичарима да имате бољи живот и бољу будућност а нас оставите на миру да и ми то радимо и онда ће бити све ок. 3. До овог референдума и све ове зајебанције неби ни дошло да Бакиру није након 23 године (колико РС слави овај дан) није напрасно засметало то и да није поднио апелацију. 4. Мислим да сви можемо живјети ако не заједно онда макар једни поред других у БиХ али само уз уважавање, толеранцију, компромис и договор. Никако уз стални покушај доминације Бошњака над Србима и Хрватима.

Name

Зухдија Травник БиХ

27.09.2018 20:48

Само Босна цјеловита,ниста подјеле.Сви народи да зиве нормалним зивотом И цркве И Дзамије све треба да буде И нека иде ко камо зели.Народ мозе да се Слазе а ови Врховци тајкуни нека ратују у својој куци нека овај народ који су завадили И напатили пусте да зиви у миру И достојанству.Велики поздрав из Травника за све народе у БиХ.