Невјерица: Опасна неман на стази Формуле 1 у Сингапуру!

Макс Ферштапен умало је налетео на "комодског змаја", у центру Сингапура. Ова животиња опасна је по људе.

Остали спортови 17.09.2016 | 14:15
Невјерица: Опасна неман на стази Формуле 1 у Сингапуру!
Замислите да уском стазом, заправо улицама Сингапура, возите брзином од преко 200 километара на час и да у том тренутку угледате...

На последњем незваничном тренингу пред борбу за стартне позиције на ВН Сингапура, догодила се невероватна ствар – велики одрасли варан, односно "комодски змај", прошетао је преко стазе и шокирао Макса Ферштапена из Ред Була који се одмах јавио радио везом свом тиму.

"На стази је џиновски гуштер", узвикнуо је млади Белгијанац и заправо био је у праву.

"Изгледа да си имао блиски сусрет с Годзилом", нашалили су се у Ред Буловом боксу, иако ситуација није била безазлена.

Да је Ферштапен при великој брзини ударио у животињу ове величине, питање је да ли би успео да задржи контролу над возилом.

"Комодски змај" највећи је гуштер на свету, који према изгледу, величини, али и снази чељусти и брзини приликом лова, више подсећа на алигаторе и крокодиле, него на гуштере.

Азија и Океанија јесу њихово природно становиште и има их много, међутим како се овај примерак нашао у центру метрополе каква је Сингапур, па још на сред стазе "инсталиране" за Формулу 1, која је постављена данима уочи трке (недеља, 14.00), остаје мистерија.

Иначе, "комодски змај" веома је опасна животиња, којој напад на људе није стран, јер се ради о месождеру. Нема отров у зубима, попут змије, али је пљувачка овог рептила толико загађена бактеријама, да је највећи број оних који су преживели напад ове животиње моментално добио сепсу.

Пажња, ако га угледате – бежите!

П. С. Може да достигне брзину и од 20 километара на час у кратком спринту према жртви.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар