Хапшење Сипе због веза са терористима

Припадници Сипе данас су на подручју Зворника, у мјесту Шепак, поступајући по налогу Тужилаштва БиХ, извршилли претресе на двије локације и ухапсили Неџада Мујића због основане сумње повезан са терористима.

Босна и Херцеговина 16.08.2016 | 22:46
Хапшење Сипе због веза са терористима
"Тужилаштво БиХ и партнерске полицијске и безбједносне агенције, прикупиле су доказе да је овај осумњичени у више наврата боравио на подручју Сирије и враћао се у БиХ, те је осумњичен за повезаност са одласцима држављана БиХ на подручја Сирије и Ирака и придруживање структурама тзв. 'Исил-а', који је од стране Савјета безбједности УН проглашен терористичком организацијом", стоји у саопштењу Тужилаштва БиХ.

"Наведени осумњичени, под истрагом је Тужилаштва БиХ и осумњичен је да је починио кривично дјело 'финансирање терористичких активности' у свези са кривичним дјелом 'организовање терористичке групе' из члана 202 КЗ БиХ. Осумњичени ће бити испитан, а испитивање ће извршити шеф Одјељења за тероризам, након чега ће бити одлучено о даљим активностима.

Тужилаштво БиХ заједно са партнерским агенцијама предузима интензивне активности у борби против тероризма и активности које имају везе са тероризмом, нарочито у вези незаконитости повезаних са одласцима држављана БиХ на ратишта Сирије и Ирака".

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Босанац

16.08.2016 21:45

А да успут барем приведу на разговор људе са којима је исти сарађивао? Ова хапшења по један годишње, укључујући и политичке терористе на власти је свирањек..цу! И Босни овакп малој колика јесте, требат ће милион година да се сви похапсе... Циркус за народне масе (без зуба и школе наравно).

ОДГОВОРИТЕ