Новаков плес на Вимблдону!

Без изненађења. Новак Ђоковић не дозвољава да му било ко уздрма пут ка четвртој вимблдонској круни. У другом колу је победио Адријана Манарина, 55. на свету са 6:4, 6:3, 7:6(5).
 
 

Тенис 29.06.2016 | 18:00
Новаков плес на Вимблдону!
Француз је само у првом сету могао да парира најбољем на свету. Имао је чак и две везане брејк лопте, али Новак је био немилосрдан.

Био је најбољи када је било најпотребније. Притом, није се уопште ознојио, тек нешто мало у трећем сету и овај меч му је, баш као и први на турниру био загревање за изазове који га тек чекају и који ће бити доста озбиљнији.

Иако смо очекивали да Ноле у прва два кола лута, да тражи форму, јер је пре Вимблдона одиграо само један меч и то егзибициони, који је уједно изгубио, показао је да је одлично припремљен и да је апсолутно био у праву што није желео превише да се замара пред трећи гренд слем у сезони.

- Већ неколико година не играм припремне турнире на трави. Нису ми потребни - био је јасан Новак.

Он се толико лако прилагођава на све подлоге, за врло кратко време, да противници ретко када могу да рачунају на лош дан најбољег тенисера света. А изгледа да му вимблдонска трава баш прија.

Наравно, Србин у прва два кола није играо са сто одсто снаге, тако да постоје резерве које ће сигурно искористити у наставку такмичења.

Новаку је ово била 30. узастопна победа на гренд слемовима, чиме је претекао легендарног Рода Лејвера. Последњи пут Ђоковић је на највећим такмичењима поражен прошле године у финалу Ролан Гароса, када је од њега био бољи Стан Вавринка.

У следећој рунди играће са бољим из дуела Томаш Белучи (Бразил) - Сем Квери (САД).

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар