Novakov ples na Vimbldonu!

Bez iznenađenja. Novak Đoković ne dozvoljava da mu bilo ko uzdrma put ka četvrtoj vimbldonskoj kruni. U drugom kolu je pobedio Adrijana Manarina, 55. na svetu sa 6:4, 6:3, 7:6(5).
 
 

Tenis 29.06.2016 | 18:00
Novakov ples na Vimbldonu!
Francuz je samo u prvom setu mogao da parira najboljem na svetu. Imao je čak i dve vezane brejk lopte, ali Novak je bio nemilosrdan.

Bio je najbolji kada je bilo najpotrebnije. Pritom, nije se uopšte oznojio, tek nešto malo u trećem setu i ovaj meč mu je, baš kao i prvi na turniru bio zagrevanje za izazove koji ga tek čekaju i koji će biti dosta ozbiljniji.

Iako smo očekivali da Nole u prva dva kola luta, da traži formu, jer je pre Vimbldona odigrao samo jedan meč i to egzibicioni, koji je ujedno izgubio, pokazao je da je odlično pripremljen i da je apsolutno bio u pravu što nije želeo previše da se zamara pred treći grend slem u sezoni.

- Već nekoliko godina ne igram pripremne turnire na travi. Nisu mi potrebni - bio je jasan Novak.

On se toliko lako prilagođava na sve podloge, za vrlo kratko vreme, da protivnici retko kada mogu da računaju na loš dan najboljeg tenisera sveta. A izgleda da mu vimbldonska trava baš prija.

Naravno, Srbin u prva dva kola nije igrao sa sto odsto snage, tako da postoje rezerve koje će sigurno iskoristiti u nastavku takmičenja.

Novaku je ovo bila 30. uzastopna pobeda na grend slemovima, čime je pretekao legendarnog Roda Lejvera. Poslednji put Đoković je na najvećim takmičenjima poražen prošle godine u finalu Rolan Garosa, kada je od njega bio bolji Stan Vavrinka.

U sledećoj rundi igraće sa boljim iz duela Tomaš Beluči (Brazil) - Sem Kveri (SAD).

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar