Политички земљотрес вијека, Британци изашли из ЕУ: У Европи влада потпуни хаос...

Послије 43 године у ЕУ, Велика Британија је изгласала излазак. Чак  46.499.537 Британаца гласало је јуче на референдуму за излазак из Европске уније или останак у њој, из 382 британске области, а биралишта су затворена у 22 сата. Резултати су следећи -16.835.512 гласача је тражило излазак из ЕУ, а 15.962.093 гласача је било за останак у ЕУ. Премијер је дао оставку, а спекулише се да су следеће земље за излазак из ЕУ – Француска и Холандија.

Свијет 24.06.2016 | 22:05
Политички земљотрес вијека, Британци изашли из ЕУ: У Европи влада потпуни хаос...
Тачно у 7 часова по средњоевропском времену потврђено је да је Британија изгласала одлазак из ЕУ. Прва важна ствар, напуштање Уније се неће догодити одмах.

Велика Британија је и даље чланица ЕУ и вероватно ће то остати још неко време. Међутим, само гласање већ је довело до низа непредвиђених догађаја, пише ББЦ.

У саопштењу, британски премијер Дејвид Камерон рекао је да ће влада поштовати сваки резултат и инструкције британског народа.

Иако је, пише ББЦ, била његова дужност да остане и “умири брод“, најавио је да ће поднети оставку на јесен.

Нови лидер конзервативаца, али и нови премијер биће наводно изабран до краја септембра.

Лидер Лабуриста Џереми Корбин сада је под притиском јер би парламент могао да баци поглед и на његову позицију. Он би или морао да иступи добровољно, или би дошло до гласања.



Сви лидери земаља ЕУ желели су да Британија остане део блока, а глас за “одлазак“ дочекан је са разочарањем.

У Бриселу трају разговори и широм земаља ЕУ о томе како се носити са одлуком Британаца, док ће се лидери Немачке, Француске и Италије састати у понедељак.

Председник Европског савета Доналд Туск апеловао је на јединству између 27 преосталих чланица, рекавши да гласање јесте историјско, али да није време за “хистеричну реакцију“.

Немачка канцеларка Ангела Меркел рекла је да је гласање било “за жаљење“ и преломни тренутак за ЕУ.

Шта ће се десити даље тешко је предвидети. Дуг пут преговора је пред Великом Британијом и ЕУ, иако није познато када ће процес почети.



Званичници ЕУ саопштили су да желе одлазак Британије из Уније “што пре“, додајући да не треба да се чека да Британија добије новог премијера.

Председник Европског парламента Мартин Шулц рекао је за “Гардијан" да адвокати из ЕУ утврђују да ли је могуће на било који начин убрзати британско напуштање ЕУ.

“Невероватно је да је цео континент постао талац због унутрашњих сукоба код торијеваца“, рекао је Шулц.

Лидери ЕУ су пре свега забринути због могуће “заразе“ јер одлука Британаца већ утиче на десничарске партије у Француској и Холандији.

Постоји правни процес који прописује могућност изласка из Европске уније, прописан Лисабонским споразумом, иако никада раније није искоришћен.

Постоји још једна дилема – Дејвид Камерон је поручио да је Британији потребан нови премијер и најавио да подноси оставку. Ројтерс јавља да је његов могући наследник бивши градоначелник Лондона Борис Џонсон.

Дејвид Камерон је навео да би његов наследник требало да одлучи када да активира члан 50 тог споразума. Једном када се то буде догодило, Британија ће бити одстрањена од било каквог облика доношења одлука у ЕУ и неће бити пута назад осим ако то једногласно не одобре све преостале чланице.

Одлазак из ЕУ није аутоматски процес, мора да буде обављен уз преговоре са другим чланицама. Ови преговори би требало да буду готови за две године, иако се предвиђа да ће трајати много дуже. Европски парламент има право вета на било какав нови договор који формализује однос Британије и ЕУ.

Представници кампање који су се залагали за напуштање ЕУ навели су да нема потребе активирања члана 50 одмах, наводећи да је у реду да прво постоје разговори са другим чланицама ЕУ и Европском комисијом.

Неки су чак предложили да се члан 50 не активира све док се не заврше председнички избори у Француској у мају 2017. и немачки парламентари избори наредне године, како би се избегло да Брегзит постане део кампање политичара.

Британија би све ово могла једноставно да игнорише и добаци ЕУ законе, иако то не би олакшало будуће преговоре.

Све док преговори трају, Велика Британија је обавезна да поштује законе и обавезе ЕУ.

Како наводи ББЦ, британски парламент ће од понедељка имати пуне руке посла и морати да ратификује повлачење из ЕУ.

Брегзит је већ успео да поколеба будућност Уједињеног краљевства. СНП је у току кампање навела, ако дође до напуштања ЕУ, то ће значити да је Шкотска отерана из ЕУ против своје воље, што би могао да буде још један окидач за референдум за независност. Такви проблеми постоје и у Северној Ирској.



Русија због Брегзита на злату за дан зарадила 2,4 милијарде долара

Русија је зарадила 2,4 милијарде профита у посљедњих 24 сата због одлуке Велике Британије да напусти Европску унију.

Ова земља је од 2006. године изградила огромне резерве злата, а цијена овог метала је изузетно порасла у складу са актуелним догађајима.

Вриједност злата је рапидно скочила преко ноћи за 22 одсто захваљујући резултатима Брегзита.

Према Централној банци Русије, удио злата у руским резервама је порастао са 2 одсто у 2016. години на данашњих 13 одсто.




Хоће ли бити још "раскида" са ЕУ?


 Одлука Британије да напусти ЕУ покренула је домино ефекат у више европских земаља попут Италије, Француске и Холандије.

Тамо су десничарске странке и евроскептици одмах изашли са захтјевом да се и у њиховим земљама одржи референдум о останку у Унији.

Италијанска опозициона Сјеверна лига покреће кампању за прикупљање потписа за референдум попут оног који је одржан у Британији, изјавио је лидер те странке и посланик у Европском парламенту Матео Салвини.

"Сјеверна лига ће почети да прикупља потписе подршке за приједлог закона који би допустио Италијанима да на референдуму изразе своје мишљење о европским споразумима, слично референдуму који је одржан у Британији", рекао је Салвини.

Он је раније руској агенцији Тас с рекао да је исход референдума у Британији "одговор Европској унији, која не успијева да заштити своје грађане.

Претходно је одржавање референдума у својој земљи предложио лидер холандске антиевропске "Странке слободе" Герт Вилдерс. Вилдерс је наиме обећао да ће, уколико буде изабран за премијера на изборима у марту у Холандији, и он позвати на референдум.

"Желимо поново да имамо контролу над нашом земљом, парама, сопственим границама, имиграционом политиком. Холандија мора, што је прије могуће, да добије шансу да се изјасни о чланству у ЕУ", истакао је Вилдерс.

Предсједница француске ултрадесничарске партије Национални фронт, Марин Ле Пен, поздравила је одлуку Британије да напусти ЕУ и позвала на одржавање референдума и у Француској.

"Побједа за слободу! Као што сам годинама тражила, сада морамо да имамо исти референдум у Француској и другим земљама ЕУ", објавила је Ле Пен на Твитеру. Ле Пен је недавно у Бечу, на састанку крајње десничарских партија, истакла да Француска "вјероватно има хиљаду разлога више од Британаца да напусти ЕУ".

Евроскептици из скандинавских земаља такође су предложили расписивање референдума са питањем чланства у ЕУ, убрзо након проглашења резултата Брегзита, преноси АП. Данска Народна партија позвала је на одржавање референдума са питањем чланства у ЕУ, али је премијер Данске одбацио такву могућност. Кристиан Тулсен, шеф данске Народне партије, рекао је да би референдум био "добар демократски обичај".

"Верујем да Данце треба питати да ли желе да пратимо Велику Британију или оставимо ствари овакве какве су тренутно", рекао је Тулсен. Дански премијер Ларс Леке Расмусен одбацио је позиве на расписивање референдума али је признао да су резултати Бреxзита отворили и ту могућност.

"Ми припадамо Европској унији", рекао је Расмусен у обраћању новинарима. Данска није прихватила све услове уговора о чланству Европској унији из страха од губитка суверенитета. Данска, као ни Шведска не планирају одржавање референдума, преноси АП.

Лидер Странке за независност Велике Британије, Најџел Фараж, уопзорио је да је "опште познато да ће резултат Бреxзита покренути домино ефекат у земљама на сјеверу Европе, почевши са Данском" преносе свјетске агенције.

У Шведској, која је 1995. године постала члан ЕУ, антимигрантске Шведске Демократе, објавили су на свом Твитер налогу "Сада чекамо Швеxит".

"Шведске демократе ће сада појачати притисак на владу. Наша земља мора да обнови договоре постигнуте са Европском унијом" рекао је лидер странке Џими Акесон који већ дуже вријеме захтјева расписивање референдума са овим питањем.

Шведска Љевичарска странка је предложила да се обнове договори са ЕУ, али је њихов лидер Јона Шостед је рекао да жели "прво да види како ће изгледати британски нови однос са унијом", преносе свјетски медији.

Након Бреxита Британији пријети распад!?

Послије најаве Шкотске да би могла да одржи референдум о својој независности од Уједињеног Краљевства након Брегзита, такав захтјев чује се и у Сјеверној Ирској.

Вицепремијер Сјеверне Ирске Мартин Мекгинис из Шин Фејн странке каже да и грађани Сјеверне Ирске морају да имају могућност да "одлучују од својој будућности", пренијели су британски медији.

60 % одсто грађана Сјеверне Ирске гласало је за останак Уједињеног Краљевства у ЕУ. Странка Шин Фејн годинама тежи уједињењу Сјеверне Ирске са Републиком Ирском. Влада Републике Ирске сазвала је хитан састанак након британског референдума.

"Овај резултат имаће важне импликације на Ирску, као и на Британију и Европску унију", наводи се у саопштењу ирске владе.


(БН телевизија/Агенције)

Коментари / 174

Оставите коментар
Name

Драган

24.06.2016 05:06

Сада ЕУ постаје ИВ Рајх, није то друштво за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фудбалер

24.06.2016 07:08

Е моја бједо је ли неко од ових сит и имали пар марака сто мисле да је Европа лоса хаха сад це избори бицете сити пар дана а морген контејнер бједо.

Name

ре фудбалер

24.06.2016 07:31

Нико не бези из европе и ми смо европа, ал упитник је магла која се продаје да би се унистиле друге дрзаве које вреде. И Бугарска ти је ЕУ , јос увек немају ни струју у неким крајевима, возе ђаке у тракторској приколици итд.

Name

Студент

24.06.2016 05:12

Доста старе курбе Европе. Сада ће овдашњи политичари морати да се оставе те шупље приче и да предложе сами како мисле да воде и развијају своје државе. Приче о уласку у Европску унију су им дозвољавале да ништа конкретно не раде!!! Следи даљи распад ЕУ, односно Велике Немачке. Какав диван дан и сатисфакција за разбијање Југославије и многих других држава и заједница!

ОДГОВОРИТЕ
Name

боро

24.06.2016 06:28

Парметан избор. Видите, чак Велика Британија као неко диктира правила схватили је погубност тог безоблицног наступања ЕУ. Ту су увек они мањи попут Ираца, Скота који би да буде у том хаосу. Подрзавам сарадњу и она може да остане у многим сегментима. Ипак велике вредности су Шенген, национално заједниство које је спутавало нацистицку реторику. И драго ми је и због ових наших идиота који су само чекали да се доцепају тих фондова који никада не би видјели светлост и народне руке, ал осназице и националну и конзервативну струју која код нас може само зло повући. Шта це њима ЕУ када имају пола света које су им биле колоније. Сада би и Аустрија могла.Извукосе се Британци и из трговинског хаоса са САД који ће потопити ЕУ. Људи ово је ипак велики дан и треба само пазити да нам националисти не поцну себи преписивати плусеве и сирити идеологију.

Name

клапац

24.06.2016 06:37

Нешто сам се сјетио оног г.внета Геншера.

Name

саса

24.06.2016 05:15

Реце лијепо доктор Војислав Сесељ да кад ми будемо улазили у ЕУ да це се она распасти. Све саме уцјене и преваре. Толико од еу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

24.06.2016 11:21

Како се врси пропаганда и народу испира мозак најбоље се види сада на примјеру енглеске Фунте. Њезине вредност је била најприје вестацки подигнута, а затим снизита да би тако необавестени народ мислио да је пад вредности енглеске фунте уследио због изласка Велике Британије из ЕУ. ПРОВИДНО!

Name

МАРИНА

24.06.2016 05:16

Гоодбаy ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанка

24.06.2016 08:28

Гоодбyе* ;-)

Name

ре марина

24.06.2016 18:14

ЕКСПЕРТЦИНО ИЗ ГОРЊИХ ЗАГОНА.БЕЗ ЕУ НЕ БИ НИ ТВОЈА КОКОС ИМАЛА СТА ДА ЈЕДЕ.ЕУ НЕМА САНСЕ ДА ПРОПАДНЕ САМО ЦЕ БИТИ ЈАЦА И ПРИВЛАЦНИЈА МИЛИОН ПУТА НЕГО СИБИРСКА РУСИЈА...

Name

добро је знати.

26.06.2016 13:45

Ре загони:ТИ ниси у потпуности разумио Марину' ШТА' ти рекла.ако не обвладаш мало политике 'а филозофије неби на одмет ти било!познам ја твоје село'НЕМОЈ да се мешаш у сено.

Name

Карадоз

24.06.2016 05:30

Без обзира сто це многе дезурне зналце ова одлука одусевити и сто је Британија и ЕУ далеко од Балкана посљедице це мо и ми дебело осјетити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанка

24.06.2016 08:24

Управо тако, цијена нафте и злата на свјетском трзисту је вец скоцила. Цијена долара такодје.

Name

ре

24.06.2016 09:18

Хахаха, па какве последице осећамо од 1991. (карађоз и бањалучанка, дивим се вашем ИQ)

Name

Карадоз

24.06.2016 09:33

Аха, с тим да си ти навикао да немас меса јал да ти плата касни три мјесеца а Британци нису.

Name

ре карађоз

24.06.2016 11:15

Стварно да ми је твоја памет да одморим-значи док су Британци били у ЕУ ја сам остао без меса и касне три плате.Ја би додао без државе YУ,без предузећа,имовине.Сад кад они излазе из ЕУ шта -касниће плата пет мјесеци ХАХАХА

Name

Ме

24.06.2016 05:33

Европа је пропала давно,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

24.06.2016 06:36

ЕУ је пропала идеја од самог почетка. Превише су то старе нације и не могу се ујединити у једно, и постати једно. Давно сам изјавио да кад су Француска у Њемачка почеле стварати ЕУ, гвоздена леди, тадашњи премијер Велике Британије, гдја Маргарет Тхацхер је у себи рекла, " Е нећете".

Name

Ђоле

24.06.2016 06:57

Ма ја сам 48-е одмах знао да од заједнице угљена и челика неће бити ништа...

Name

ПАМЕТНО

24.06.2016 05:35

ПАМЕТНО. И МИ ЋЕМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"Сретно"

24.06.2016 05:36

Ово је почетак краја великог, “великог” царства УК, мислим да више Ујединог Краљевста нема и нестаће као у осталом и сва друга велика краљевства, јер су иста уништавана изнутра. Сјетимо се распада нашег “краљевства” (мада је ово неупоредиво, наравно) почетком деведесетих протеклог вијека, имали смо све, данас ништа, ово се исто понавља и догодит ће се па ће прво УК напустити Шкотска, а онда редом, да даље не набрајам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанка

24.06.2016 08:23

Тацно, Скотска и Сјеверна Ирска су гласале за останак у ЕУ и по неким процјенама ускоро би могле да се одвоје од УК, а исто се прогнозира цак и за Wалес...све у свему не писе се добро Великој Британији.

Name

Маxо

24.06.2016 05:36

Енглеска је као Словенија у Југославији прва излази , сад це једни по једни да напустају ,а глупи Балканци се боре да удју не би ли добили неких мрвица од расподјеле средстава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

отворено. јасно.

26.06.2016 13:30

Тако ти тодје, ови Балканци све су разпродали'и говоре: црпајмо евро неповратна средства итд бандо треба радити, кућа ти се руши' а Мерцедес пред кућом стоји,исамо ТРАЖИТЕ неповратна средства то не ПАЛИ више!и швабо дошао памети ради или УМРи.

Name

Ј*бес политичаре

24.06.2016 05:37

Ауу сад кад поцне Баја да бистри свјетску политику и да свршава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко Немирко

24.06.2016 05:38

Цеститам Британцима који су гласали за излазак из ЕУ-а. То је надам се поцетак распада корумпиране и мафијаске уније коју је њемацка основала. Бyе бyе

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалуцанка

24.06.2016 08:21

Ма да како да не, зато их сад цека економска криза наредних 10 година. Фунта се вец стрмоглавила, цијена нафте и злата скоцила, све це се ово одразити и на остатак свијета а највисе на сиромасне земље попут насе.

Name

Окретање истоку

24.06.2016 05:45

Одлицна вијест.ЕУ је одавно пропали пројекат и вријеме је да се Србија дефинитивно окрене истоку а сто се тице БиХ паметније би било да и одустане од добијања статуса кандидата.ЕУ це се тотално распасти и пре отварања првих поглавља са БиХ.Зиви били па видели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

24.06.2016 06:44

Нама у БиХ је ионако свеједно, док се смилују да нас приме, у ЕУ ће остати само Хрватска и Словенија !! Фрау Меркел је на " апаратима " нема " велике " Њемацке коју је умало направила економским поробљавањем !!

Name

их

24.06.2016 06:49

Тебе цемо првог у Сибир да сортирас гљиве и сјецес дрва...

Name

Јоја с Козаре

24.06.2016 05:54

Бравоооо, бравооо. Моја драгост је превелика и моја клетва се остварила. Свака вам част. Ко другоме јаму копа сам у њу упада. Ето, сво зло што је "уједињена еуропа" учинила другима, на "демократски начин", сад њу чека. А шта је са бројним експертима и медијском епидемијом гдје се очекивало преко 75% да ће гласати за заједницу са Швабовима. Ништа, мућак. Све што сте пожељели нама, нека Бог подари вама, драги моји ткз. демо-крати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

24.06.2016 06:56

Твоји коментари ми падају у оци по неразборитости. Остви се ти овога јер си у најмању руку за мањи атар. Који 75%? Било је извесно, читаш ли иста?

Name

Јоја с Козаре

24.06.2016 07:28

Војо брате, баш си учен чо'ек. Ти и ћирилицу читати знаш,

Name

мићко

24.06.2016 08:25

Хајд Јоја кад си тако паметан врати у Босну све који су у земљама западне европе и Србе и Хрвате и бошњаке, вратиће се ал мало морген, а ти једи буранију по козари...

Name

војо

24.06.2016 10:51

Пробај писати енглески ћирилицом. Овај излазак је подељена тема и интерес. Не требају нама већи окови од ових које носимо и који су нам наметнути. СИри коло козарацка.., сузавас га дневним догађањима.

Name

Биља

24.06.2016 10:58

Јоја је био митраљезац, а ти наричес и кукаш ко сиња кукавица. Прави Јоја би знао и код нас видјети кривице.

Name

Јоја с Козаре

24.06.2016 20:17

Драги моји ЛАТИНИчари, баш сте се окомили данас на мене, у свечаном дану кога Енглези сањаше. Чак видим да се сами оцјењујете, и памет своју величате. Нико вам други раван није, посебно они што не мисле исто као и ви, а да не кажем они што ЋИРИЛИЦУ величају, а ви се ЋИРИЛИЦЕ стидите. Имам један поклон за вас: хттп://интернетзанатлија.цом/2013/06/11/како-куцати-поруке-на-цирилици-на-андроид-телефонима/

Name

војо

24.06.2016 21:06

Какав је то митраљезац кад се тако распекмезио? Лијеп поклон и ако га имам. Мени је стари причао да је учио буквицу па сам и морао завиривати. Јој те збрке. Имаш право велики је дан. Не знам ста тачно, ал нешто се преломило. Лакоће они, ал како ћемо ми да се вадимо из овог блата? Ревидира се историја, понавља се стари слуцај. Држи се козарацка лоло!

Name

Јоја с Козаре

25.06.2016 16:01

Војо сине, нешто си ми нервозан . Знам ја, муке су то.

Name

Дијагноза

24.06.2016 05:56

Нека звецкају мало и горе, доста су нас гуралу у ватру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

24.06.2016 05:58

ЦЕСТИТАМО градјанима Велике Британије на њиховој националног свијести, доказаној дрзавотворности, економској независности и политицкој изградјености.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Михаила

24.06.2016 09:46

Сад це ти се све позлатити колико си сретан,само мозак ти је за средњи вијек,морас и на томе порадити да га позлатис.

Name

Михаило Микиц

24.06.2016 14:38

Зао ми је сто це насе ленцуге попут тебе у ЕУ морати да раде. Неце нико висе ленцуге дзабе да храни. Ко неради да неједе. ЗАТО АКО мозете бити да неједете отпад и мрвице које падну са богате европске трпезе неморате да радите!

Name

камелеон

24.06.2016 06:01

Цркотини отпале ноге и руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

24.06.2016 06:06

Добра вијест. Распашће се и ЕУ, а распашће се и Британија. Тако и треба бахатим Британцима. Република Српска не жели у ЕУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

24.06.2016 12:38

Све це се распасти, а само це РС остати сназна и вјецна, зар не???? Хаххахахах

Name

Вртикапа Зијо

24.06.2016 06:10

Ово је Додик знао јос 2014 господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

васо

24.06.2016 06:51

То је знао полуписмен човек пре десет и 20 година. Види где ти је Додик онда. Док су поцеле да улазе земље попут Бугарске..., јасно је било ко дан.

Name

Остоја

24.06.2016 06:12

Британци имају право на референдум, сходно том праву и Скоти це организоват референдум о изласку из Британије. А која права има Република Српска?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Остоја

24.06.2016 06:31

Охоооо какво поређење, РС и Шкотска, хахаха

Name

расписуј ста чекаш

24.06.2016 06:37

Ти си луд,поредис ентитет рс и Брутанију.У Босни би било одма рата кад би сте то покушали а у Британији нема тога.Ето распиши реф.о изласку и бице то крај РС-а или због рата или због тога што би то знацило напустање Даyтона и аутогасење РС-а.Осим тога и Муслимани могу да оснују Муслиманску Републику и тек тада би биле упитне границе измедју РС и МР.

Name

боро

24.06.2016 06:37

И РС има исто право , референдум о сваком питању . ЕУ је распала кочија исто ко и БХ .

Name

Карадоз

24.06.2016 06:40

А онда је за оцекиват да и дистрикт Брцко трази формалан излазак иц ПЦ

Name

ре.

24.06.2016 07:46

Брцко је дистрикт БиХ и нема никакве везе са РС а и створен ја да раздвоји РС на 2 дијела,која никад неце бити цијела.

Name

ре Боро

24.06.2016 07:56

Боро,РС нема право на референдум,који ти је к.рац.Ако РС распише референдум то би знацило њено укидање или рат,зелис ли то Боро јер мирног отцјепљења нема осим тога на коју РС мислис ону истицну или западну јер је РС територијално раздвојена.Дистрикт Брцко припада БиХ а не ентитетима.

Name

Бањалучанин

24.06.2016 08:48

Хоћемо референдум у РС.

Name

макс

24.06.2016 06:21

Нимало ми није драго ово што се дешава, јер знам да ће се дебело одразити на нас кредитно задужене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Економиста

24.06.2016 06:50

Како матере ти? КМ је везана за ЕУРО и нема никакве везе са Фунтом.

Name

Семберија

24.06.2016 06:25

ЕУ је фиктивна творевина у којој Њемачка профитира. Народ Велике Британије је то и потврдио резултатом референдума. Сад це и остали лагано...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еxампле

24.06.2016 06:37

Све институције ЕУ финансијске трансакције обављају преко Деутсцхе Банк. Лову контролише Деутсцхланд.

Name

Карадоз

24.06.2016 07:27

А вама је из дијаспоре најисе долази преко њих и опет се буните...

Name

Селена

25.06.2016 03:52

Енглези су цца 400 можда и висе година до Првог рата пљачкали пола Планете. Нијемци кад су покушали инвестирати у пропалом Отоманском царству, Енглезима није одговарало, па су преко глупих Срба изазвали Први рат 1914. А и у Другом су нас злоупотријебили. Једино ,мени лично ,код њих се свидја раскид са католичанством, оног типа, најгорег, као код Хрвата.

Name

ЕУ

24.06.2016 06:33

ПАМЕТНИ.. ЕУ НАЈВЕЦЕ ЗЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еx

24.06.2016 06:49

А НИШТА ЗА ТО! ДОЛАЗИ ВУЧИЋ ЗА ЗАМЈЕНУ.

Name

па

24.06.2016 06:58

ЕУ је као секта , док те мами понесто ти даје а кад додјес - узме ти све , па и зивот !

Name

илиц младјо

24.06.2016 06:38

Једино исправно решење за енглезе, распад уније и следи и друге земље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

24.06.2016 06:48

Игре без граница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вријеме је

24.06.2016 06:52

Кад Срби хоце да имају РС као дрзаву,хоћемо и ми да имамо своју дрзаву Муслиманску Републику Босну

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

24.06.2016 07:28

Подрзавам

Name

обс

24.06.2016 07:30

Па то је постен захтјев...

Name

данте

24.06.2016 07:53

Па имајте ју,направите ју .

Name

неко

24.06.2016 08:06

Кад сви своју државу добију Срби бошњаци и Хрвати вјероватно би требало побити ове остале или ин по квотама расподјелити ко робове.

Name

ре.подрзавам и ја

24.06.2016 08:12

А ста кад добију Муслиманску Републику Босну онда це у њу населити милионе Турака и Арапа и онда креце сирење те исте Дрзаве на цијелу БиХ и самим тим унистење РС.

Name

ре.неко

24.06.2016 08:39

Ужасно,зашто побити? Или робовати и остали су равноправни грађани и зивјети це слободно гдје год зеле као и сви други народи.

Name

неко

24.06.2016 09:23

Кажем цинично овима што траже три тора.

Name

Емко

24.06.2016 09:23

Хоцемо дрзаву Независни Сандзак,независну Војводину и јос јос независних...

Name

ре неко

24.06.2016 09:50

То сто намјерно Босњаци писес са малим словом,вјероватно зелис показати да су Босњаци за тебе низа класа од ова друга два народа.Мени је све награда кад ме не поистовјетис са собом јер си коментаром показао гдје ти је мјесто,намјерно нецу да те вриједјам јер нисам тако одгојен и испод је сваког људског нивоа.

Name

неко

24.06.2016 10:24

Сорy Бошњаци није ми намјера била писати малим словом. Благе ти везе немаш што сам хтио рећи. Прочитај поново

Name

Дрзава

24.06.2016 12:00

Па ако је вец толико зелите, прогласите је на територији данасње Федерације БиХ, па да зивимо као комсије сто и јесмо. Поздрав из независне Републике Српске

Name

ПОДРШКА

24.06.2016 13:24

ИМАТЕ ПОДРШКУ 100 ОДСТО СРБА. ЕТО КАКО СЕ ЛАКО СЛОЖИМО КАД ЈЕ ПРИЈЕДЛОГ ПРАВИ.

Name

Ре

24.06.2016 17:49

А Бањалуци вратити стари сјај :)

Name

с7

24.06.2016 07:16

Мислим да неце се одвојити потпуно од ЕУ због својих економских разлога. Само це увести контролу на границама. Тако зеле јос неке Европске земље. Као СУ и Норвеска

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

24.06.2016 08:04

Геополитички стратегу Норвешка није чланица ЕУ и она има контролу граница. Информиши се

Name

с7

24.06.2016 20:36

НЕКО изброј дрзаве ЕУ па цес да видис да је СУ И Н. у ЕУ само имају другацији статус од други земаља

Name

СРБОСЛАВИЈА

24.06.2016 07:52

СА ИСТОКА СУНЦЕ СИЈА-РУСИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.06.2016 08:57

Ма како да не иди у Русију, рано си се обрадовао јадо јадни. ЕУ и даље зиви свој зивот а ти иди Русији па узивај у беди.

Name

Србин

24.06.2016 09:07

То србине тако се прица за русију

Name

РЕ Србин

24.06.2016 09:22

Е мој кретену, и Србин и Русија се пишу великим словом.

Name

Ре ревсрбина

24.06.2016 09:45

Хахаххахахха царе!

Name

ре

24.06.2016 10:17

Нисам глуп радим то намјерно.За мене су мали и СРБИ и РУСИ

Name

Хм

24.06.2016 07:52

Ово је збиља велики ударац за ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

24.06.2016 08:51

И ми ћемо ускоро расписати референдум и одвојити се од бесмислене БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

24.06.2016 09:31

Море вала ал цез из Бањалуке у Фоцу иц преко Хрватске

Name

анте

24.06.2016 09:33

Сто прије да се федерација реси беде

Name

циа

25.06.2016 20:05

Немој друзе тако попласицес ове муслимане и хрвате, па це опет да плацу газдама на западу.

Name

Сандзак и Војводина

24.06.2016 09:01

Хоцемо и ми да имамо своје Дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2016 09:13

То вам и припада и требате тразити и добити бас као Срби у БиХ неки тип застите као ентитет.

Name

е

24.06.2016 09:21

Јавите се код ТРУМПА на вријеме !

Name

ре

24.06.2016 09:23

Тако је сретно

Name

марко

26.06.2016 04:30

Јој дрзава јаааааких, Војводина и Сандзак... Ај не насмијавајте нас...

Name

Косово

24.06.2016 09:02

Референдум за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.06.2016 09:22

Подржавам

Name

Мухамед

24.06.2016 09:20

Ми Босњаци треба да прогласимо самосталну Федерацију БиХ. Ту цемо ми Босњаци бити главни народ, говорити и писати насим босанским језиком, несметано се молити Алаху и постовати ислам. Укинуцемо кантоне и имати централизовану дрзаву по угледу на Турску и Иран. А Републици Српској, насим комсијама све најбоље зелим. Сто се тице Хрвата мислим да це се добро са нама слагати. Подијелицемо Мостар и све це бити супер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија Сиротановић

24.06.2016 09:41

Браво Мухамеде јос посадис мало пара и милина

Name

Босњак Мухамеду

24.06.2016 09:43

Проблем је сто глупан није свјестан да је глуп а ти то потврдјујес ако си стварно Мухамед или си се само тако представио.

Name

ре Босњак Мухамеду

24.06.2016 10:48

Мозда би он волио да је Мухамед.

Name

помирење

25.06.2016 20:04

Тако је Мухамеде, то је једини нацин да додје до помирења!

Name

постен

24.06.2016 09:36

А ста казе Бањалуцка бурза?Јесмо ли у минусу ил плусу! Колико губимо?Ако смо у плусу 100 КМ то је вец око 9 %.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баyа

24.06.2016 17:44

Пала стоја око два сата.

Name

монеy

25.06.2016 20:03

Берза, са Е, не бурза! Поздрав

Name

Бане

24.06.2016 09:41

Како се многи радују изласком В.Британије из ЕУ-а као да цемо сада јести златним касикама.Незрелост народа на Балкану је изгледа вјецна. Највисе цемо ми мали осјетити политицке потезе великих.Многима овдје није јасно,кад Енглез,Француз или Нијемац огладне Србије,Босне и других сиромасних земаља неце на географској карти ни постојати а камо ли овако незрело коментарисати као сто то сада многи цине на овом порталу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

24.06.2016 10:13

Како цес огладнити када не дајес паре за јос једну администрацију? Српска даје 300 милиона за Заједницке институције, то је 50 - 60 км аутопута годисње...плацамо да их да нас малтретирају, вриједјају и пустају оне који су масакрирали српске зене и дјецу да не одговарају за те злоцине, да примају борацку пензију...то није нормално

Name

за Бијељину

24.06.2016 11:48

И Сарајевски кантон даје висе за заједницке институције БиХ висе него и РС и Федерација не контам те шта хоћес да казеш?Јест нама добро сто немамо заједницког тржишта свим земљама еx-YУ.

Name

Семберски берберин

24.06.2016 15:42

За Бијељину: Е па мало рачунај. Да не мораш рецимо 'давати' тих триста милиона заједничким органима, онда би морао плаћати 'своју' војску, морао би плаћати 'своју' дипломатију и дипломатску мрежу по свијету, морао би плаћати 'своју' царину, морао би имати 'своју' монетарну политику а и то кошта, морао би још доста тога 'својега' да имаш и наравно да плаћаш. И колико би то све износило..?? Уз овај гладеж и грабеж на власти то би мало било, морало би се заграбити више од тог осиромашеног и опљачканог али зато веселог, раздраганог и распјеваног народа. Ето па рачунај, прсте имаш, имају и дигитрони.

Name

за Бијељина

26.06.2016 04:28

Па кад Српска даје тих 300 милиона, како то да није успјела исплатити депоненте недавно пропалих банака? Прије би се рекло да РС итекако има интерес да буде у БиХ, јер све јаваслуке насих политицара на крају плате ови из Федерације јер висе уплацују у заједницке институције.

Name

Карадоз

24.06.2016 09:49

Гостујући јутрос на ИТВ-у у емисији Гоод Морнинг Бритаин, Фараге је рекао да он не може гарантирати да ће 350 милиона фунти, колико је Британија седмично издвајала за финансирање ЕУ, сада остајати у Великој Британији и бити трошено на побољшање здравственог сектора како су обећавали из табора који је подржавао Бреxит. Фараге је рекао да он никада лично није обећао нешто такво већ да се ради о грешци табора који је подржавао Бреxит

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

24.06.2016 09:56

Зашто ја нисам шокирана??? Ес ист ауцх аус фüр Нато - НАТО ист Хандлунгсунфäхиг !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

24.06.2016 10:14

Синд Сие сицхер

Name

Васо

24.06.2016 10:00

За све је то Миле крив питајте ове из сзп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

24.06.2016 11:32

Додик ради за Енглезе од 2004, једини му је задатак да србује и лози будале и да сто висе задузи и унисти народ. Лози србе пролази то код њих.

Name

???

24.06.2016 11:51

Питао сам ове СЗП ко је крив они казу није МИЛЕ него им зао Милета јер је остао без спонзора ЈБГ ваљда це га Сорос погурати као 1997

Name

САМИ СУ КРИВИ,

24.06.2016 10:01

Лос потез Британије,њихове младје генерације це то тек осјетити. Теска одлука са посљедоцама самих њих и њихове дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.

24.06.2016 10:11

Ево сад најновија вијест да је табор за одлазак из ЕУ све лазирао и лазно обецавао да це бити све боље након изласка.И ста сад мозе да се деси да је референдум превара у да га прогласе неважећим

Name

пунца

24.06.2016 10:15

23.6.1914 Зашто ја нисам шокирана??? 23.6.1991 РАЗПАД СФРЈУГОСЛАВИЈЕ 23.6.2016 РАЗПАД ЕУ 23.6.2016 Зашто ја нисам шокирана??? БОГ ЈЕ НА НЕБУ .. лп'лг'п'п'поздрав

Name

Владо Бања Лука

24.06.2016 10:09

Ништа се не дешава случајно. Па, ни ово... Очигледно је у питању заузимање нових јачих позиција пред фрку које слиједи. Да ли је то неки нови рат на европском тлу или нека жестока економска криза, остаје да се види. Немојте ме погрешно разумјети, и ја се радујем резултатима и не волим ЕУ монструма, али треба сачекати како и шта ће се дешавати даље. Вјерујем и да бирократе из Брисела неће тако лако дозволити излазак. Биће ту бирократских цака и натезања...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фунта

24.06.2016 11:13

Изласком Британије из ЕУ се неце десити ама бас ниста,мислим Британцима.Тамо се ни навијаци висе не туку а неки од коментатора призивају рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

24.06.2016 11:34

Свака част Британији.Овако се штити нација и држава.Каква мултиетичност и будалаштине.

Name

Лијевцан

24.06.2016 12:05

ЕУ је вец одавно трула,ово је само поцетак њене даљне дезинтеграције. Инаце овај моменат је потпуно оцекиван од самог расписивања референдума,исто као и побједа Колинде на изборима у Хр.као и Хилари у САД. ЕУ це постојати у некаквом цетверодијелном облику али то це бити само "про форме",ипак треба знати да они који саховска поља постују као један од својих симбола одлуцују о свему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето

24.06.2016 16:57

Ти знас који вјеровтно ни пасос немас, гдје си ти то био па тако коментарисес

Name

Ре

24.06.2016 17:41

Дрзи се ти паприка Лијевцанин

Name

дики

24.06.2016 12:40

Неце нас ни Европа, а ни Британци. Нико са нама неце треба видит са Грцима да оснујемо унију пропалитета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

24.06.2016 12:49

Еуровисион 1990. у Загребу ( СФРЈ ) - Тото Цутугно - Инсиеме! Побјеђује пјесма са политичком поруком. Пад Берлинског зида. Југославија Западу више не треба. Данас је само једно сигурно; ЕУ ће краће трајати од Југославије !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смајо, Брцанска-Тузла

24.06.2016 13:54

Едо не срамоти ми Тузлу са своји будаластињама. Еу је давно требала Велику Британију избацит јер су увијек мало давали а пуно тразили. Французи су били против да Енглеска уопсте буде цланица ЕУ. Послије овог референдума ако се све усмјери како треба Њемцка и Француска као и вецина истоцних земаља цланице ЕУ вец имати велики профит од овог сто се данас десило.

Name

зајебант

24.06.2016 15:17

Збиља тај Едо се из дана у дан срамоти са неким увлакачким коментарима типа, братство и јединство...свако мало пљује по својима да би се неком додворио ... ..но, узалуд му труд.. примјетио сам да га нико не хебе ни за суху шљиву :Д

Name

Будуцност

24.06.2016 23:25

РЕ; Зајебант. зелим ти само реци да сам, цитајуциЕдине коментаре, схватила да је Едо реална и позитивна особа . Ти би Зајебант јос мало мрзње, рата, патње и биједе. А? Није ти било доста, теби и таквима као ти са све три стране? Лако цемо ми за ЕУ, они це се некако договорити , него ста цемо ми са таквима као сто си ти?

Name

@зајебант

25.06.2016 04:49

Моли се ти авлијаху да братство-јединство мало пусти коријење у босанској вукојебини, иначе је НИКО не састави

Name

РУСИ РУСИ

24.06.2016 13:23

ОДОШЕ РУСИЈА И КИНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рмбаво

24.06.2016 13:53

Логично да је Камерон поднио оставку. Кад падне једна политика премијер мора отићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

24.06.2016 14:29

У неким земљама је логицно оно сто на Балкану неЈма логике

Name

то само у демократији

24.06.2016 16:12

Е ајде нек да оставку иједан тзв.политицар на балкану без разлике ста се деси па прије постоји санса да га гром погоди него да оставку,а јој.

Name

ре свим

24.06.2016 14:22

Колико сте паметни, за вас би се отимао цијели свијет. Имали би милијарде. А имате најманеј пензије, 20 км аутопута, опустосене фабрике и суме. Оладтите висе од памети, мазгови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

свен

24.06.2016 15:12

Својим изласком из ЕУ Велика Британија це постати јос овиснија од САД. Партнерство у ЕУ замијенила је подредјеним односом према САД. Нека се нико не заварава да било која земља данас мозе бити толико јака да буде у потпуности независна. Својим изласком из ЕУ ослабила је своје природне европске партнере а ојацала економску и војну позицију САД.

Name

Девијант

24.06.2016 15:31

Браво на коментару!

Name

ре свен

24.06.2016 17:14

Види се да имас сколе и памети. И ових осталих долази пива и ракија уз Цецу и Сабана.

Name

У рукавицама као и увијек...

24.06.2016 14:36

Ето, Лондон је био против изласка из ЕУ,али ето, назалост наравно, народ се пита. "Рурални" дио Велике Британије је надјацао. Хе хе, увијек сам цијенио те Британце, посебно Двор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

наравно

24.06.2016 16:09

Па сто се и код нас у БиХ не пита народ

Name

Хе хе

24.06.2016 20:45

Сад јос по интернету протурају прице како нису хтјели изаци него им се омакло. Британски хумор. Посебан.

Name

Селена

25.06.2016 04:10

И ја сам до прије. Све Енглеско супер. Сад видим како су нас злоупотребљавали, гурали против Сваба, а ништа за то. Гинули Срби за њихове интересе. А онда ХВАЛА, 1999. Лијепо нас бомбардирали, хумано.

Name

А САД АДИО?!

24.06.2016 15:06

Изгледа да једино Срби немају право на референдум. Гласају Шкоти, гласају Британци, спремају се Каталонцуи. Једино нас на силу терају да живимо у братоубилачком загрљају. Докле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

24.06.2016 15:43

Скотска краљевина, Каталонија краљевина... то ти поредис са ПЦ?

Name

А САД АДИО!

24.06.2016 16:12

Пре свега ни Шкотска нити Каталонија нису краљевине с обзиром да Шкотска улази у уједињено британско краљевство, а Каталонија се налази у склопу краљевине Шпаније,Засад. И твој коментар нема никавог смисла јер и Српска за сада није монархија што не значи да неће бити када се федерација бих одвоји од Српске. Је ли тако? Тако је!

Name

АКО ТРЕБА...

24.06.2016 16:29

И Српска ће прогласити монархију, мада то нема везе са дисолуцијом.

Name

Ре

25.06.2016 15:28

За ових 20 година одвајања, сте ти и теби слицни успјели се само од мозга и реалности одвојити, бар на такво несто наводе васи коментари

Name

јаооо

25.06.2016 17:42

...Па ти си стварно глупљи од пармака!

Name

Нови

25.06.2016 20:01

Бице и то ускоро, јер БиХ оваква не мозе опстати, а до тада је на Србима да се конацно слозе.

Name

за адио

26.06.2016 04:22

Друзе, само да те подсјетим да је гласала цијела Велика Британија и Сјеверна Ирска. Мозе и код нас референдум о цему хоцес, али да гласамо сви у БиХ.

Name

Карадоз

24.06.2016 15:07

На свјетским је берзама у петак избрисано више од 2.000 милијарди долара вриједности дионица јер је одлука Британије о изласку из Еуропске уније изазвала пад индекса на еуропским тржиштима између 5 и 10 посто, а оштро је пао и Wалл Стреет. Улагачи су нагло појачали купњу њемачких државних обвезница с највишим инвестицијским рејтингом, а продавали дужничке папире земаља јужне Еуропе с ниским инвестицијским рејтингом. Британска одлука о изласку из Еуропске уније проузрочила је највећи шок на тржиштима од кризе из 2012. године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АБЦ

24.06.2016 18:37

Бачевићу, ти ли си? Слабо ти иду бројеви. Хоће то кад се школа заврши на силу.

Name

Пасха

24.06.2016 16:39

Боље је да се укине Еу,бице мање румуна и бугара

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

24.06.2016 17:49

Није ми јасно,засто се Србија јос увијек гура да удје у ЕУ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

25.06.2016 18:26

Србија и БиХ неће што каже Шојић никада да уђе.

Name

свабо

24.06.2016 18:31

Јел нецес у ЕУ? Нецес? Ма мрс. Њемацка, Француска, Италија, Спанија, Грцка, и остали могу без Енглеске итекако. Па погледајте има само фудбал? Све странци. Боље за нас. Сад це се видјети ЦИтy и остали клубови на силу. Аута? Које то ауто имају, а да га није странац купио? Изгубили све колоније. Аустралија оде јос мало из Цомонwелта. Изгубили она острва у рату са Аргенитном. Краљица рузи унука. Ма бољи је десет пута свабо од било које енеглеза. Треба им увести визе. Нек се пате ко ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1982

24.06.2016 20:49

Ма која острва изгубисе од Аргентине? Мало понови историју прије него опуцас по тастатури.

Name

Авдо

24.06.2016 19:11

Веома активно пратим развој догадјаја и реаговања у Европи поводом Енглеског гласања. Никакав хаос није присутан у Европи, то сто понеки политицари изјављују је висе у духу куртоазије. Овим потезом је на губитку само Енглеска и она је мало у соку а кад се сад пресаберу да би могли добити исти статус као и сто има БИХ. Али није то тако Енглеска је дем. земља и у њој владају Европски стандарди који су неупитни усто Енглеска цак и није била у потпуности у ЕУ, није била нпр. у монетарној унији сто је веома битно. Ја цак оцекујем да би се могло догодити да Енглеска цак и одустане и да надје неки компромис да остане јер би се у супротном Енг. Краљевство распалао. А ако и дефинитивно изадје она це имати сасвим други статус него остале земље које тезе уцлањењу имаце сигурно посебне уговоре са Еу јер је то стратески интерес обе стране, цланица је Нато сто пуно знаци и сто це тако и остати. Према томе осим мало психолоског /берзе це мало ици доле горе једно кратко вријеме/ и друго ниста. Назалост има једна друга ствар која је веома опасна како по Енглеску тако и по цитаву Европу, у европи је јако присутан и расте страсан национализам, мрзња и страх према друима сто нимало није добро и сто је управо и био разлог да се ово догоди у Енглеској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

24.06.2016 20:16

Сад ћемо опет пред Амбасаде ићи и чекати за визу уколико се распадне Еу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Селена

25.06.2016 03:07

За улазак код мрских Енглеза увијек нам је требала виза. Нека иду, дођавола! Доста су зла нанијели свијету ,опљачкали пола планете , нас гурали против Њемаца у оба рата, за свој интерес. Изгледа , правда стиже. Биће опет преко наших ледја , али и они ће овај пут осјетити пропаст. А то им од срца желим.

Name

Дон Корлеоне

24.06.2016 23:44

Ово је само почетак. ЕУ нема перспективу. Сада ће доћ до ланчане реакције и до распада. ЕУ и Велика Британија су подржале распад Југославије,једине државе која је заснована на узајамном повјерењу, равноправношћу,једнакошћу и солидарношћу, за разлику од запада, који се заснива на интересу крупног капитала и благостању 5% капиталиста,па је нереално је очекиват да ЕУ са много различитих интереса опстане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будуцност

24.06.2016 23:56

Овима који зеле даље подјеле и стварање неких "независних дрзавица" зелим реци : оградите своја имања у тор болесна стоко и не излазите из њега док сте зиви јер за цивилизације оцигледно нисте а и сметате људима који имају здрав разум да колико толико на овим просторима нормално зиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

25.06.2016 19:57

Из твог коментара се види да ниси бас здравог разума.

Name

ЗАВЈЕРА

25.06.2016 02:57

САД ЋЕ НАШИ ПО СИСТЕМУ ТРЛА БАБА ЛАН ДА ЈОЈ .................... ОПЕТ О ЗАВЈЕРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наса дрзава

25.06.2016 19:57

Одлицна вијест за Републику Српску, ускоро це доци вријеме кад цемо гласати за независност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

25.06.2016 22:15

Поредити Републику Српску са Великом Британијом у било ком погледу је комицно па цу тако И схватити, као посалицу.

Name

ПД

26.06.2016 05:41

Мало су се енглези заиграли ,мало су се опжили и већ покајали ,Сад им је само проблем како се вратити у ЕУ,ЈЕСТ КАКО ОБЈАСНИТИ НАРОДУ ПОВРАТАК