Жене потроше шест мјесеци живота у одлуци шта ће да обуку

Чак 17 минута дневно проведемо "буљећи" у ормар, а 62 одсто жена пати од излива беса уз тврдњу "да немају шта да обуку"

Мода и љепота 13.06.2016 | 14:04
Жене потроше шест мјесеци живота у одлуци шта ће да обуку
Претрпани ормари и нервоза због праве одлуке о одећи значи да жена дневно проведе 17 минута размишљајући о свом ормару. У периоду од 18. до 60. године, проведе близу шест месеци на доношење одлуке шта да одене.

Анкета коју је спровео "Маркс & Спенцер'с Схwоппинг" открила је да већину времена проведу "буљећи" у ормар, те да 62 одсто жена пати од излива беса пред ормаром уз тврдњу "да немају шта да обуку".

Мушкарцима није потребно толико времена, али проведу 13 минута дневно, односно три дана годишње на одлуку шта ће обући. Један од пет мушкараца разбацује одећу по просторији док не нађе шта ће обући, а више од трећине људи је имало исти проблем као и жене - изливе беса јер немају шта да обуку.

Истраживање је урађено у оквиру кампање компаније М&С која позива људе да сву одећу коју не носе, а заузима им место у ормарима, донирају. Студија је открила како просечан ормар садржи 152 комада одеће, али само 44 одсто облачимо. Око 57 комада одеће носимо ретко или никако, док их је просечно 11 са етикетама.

Упркос томе, једна од 20 одраслих особа пожалиће се да нема шта да обуче једном недељно. Чак 15 одсто их је изјавило како им управо одабир одеће може уништити дан, док један од 10 касни на посао због те одлуке.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар