Нолетова 50. побједа на Ролан Гаросу! А сјећате ли се величанствене прве?!

Новак Ђоковић победом над Стивом Дарсисом дошао је до 50. тријумфа на Ролан Гаросу, 11 година после свог дебија у Паризу.

Тенис 26.05.2016 | 22:20
Нолетова 50. побједа на Ролан Гаросу! А сјећате ли се величанствене прве?!

А те 2005. године на турнир је дошао као тинејџер и као 153. тенисер света, а наспрам њега био је Роби Ђинепри, тада 71. играч на АТП листи.

На једном од мањих терена иза стадиона ’Сузан Ленглен’ играо се широј јавности на нарочито интересантан меч, али до његовог краја трибине су биле пуне. Зашто?

“Сећам се врло добро тог дуела, био је на терену број 14 или 16. Водио сам 6:0, 6:0, 2:0 и то је за мене било изненађење – знао сам да Ђинепри није специјалиста за шљаку, али опет, прилично невероватан резултат. Толико сам био надахнут учешћем на Грен слему да сам одиграо један од најбољих мечева у то време“, присетио се Ђоковић свог првог париског тријумфа (6:0, 6:0, 6:3) и додао:

“То је била велика победа, дала ми је самопоуздање и представљала ветар у леђа. После тога ми је каријера кренула узлазном путањом и морам да кажем да сам уживао на том мечу и на другима које сам играо тада јер је на мањим теренима амбијент интимнији, публика је ближа и доста је лепша интеракција“.

Била је то и прва Грен слем победа Новака Ђоковића, први корак на путу на којем је до сада освојио 11 Грен слем титула забележивши чак 215 победа – само петорица тенисера имају више тријумфа од Новака на највећим турнирима.

Наставиће се...

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар