ЛШ - анализа: Уклети Сан Сиро - мјесто Реаловог страдања...

...и Анчелотијевог ремек дела! Чак 14 пута гостовао је Краљевски клуб на култном миланском стадиону. Веровали или не ниједном није победио!

Фудбал 27.05.2016 | 23:15
ЛШ - анализа: Уклети Сан Сиро - мјесто Реаловог страдања...

Двоструки изазов за Реал Мадрид уочи суботњег финала Лиге шампиона. Први је сам противник - градски ривал Атлетико. Други је сасвим другачије природе. Нимало охрабрујуће. Милано и Сан Сиро нису остали у лепој успомени десетоструком шампиону Шпаније. Штавише, ретко који град је био толико негостољубив према мадридском великану.

Реал је наиме чак 14 пута гостовао на Сан Сиру. Веровали или не, ниједном није победио?! Мадридска Марка стога данас пише о “клетви Сан Сира“. На површину испливавају ужасно поражавајући подаци.

У Лиги шампиона 11 мечева. Седам против Милана и четири против Интера. И чак осам пораза уз само три ремија и жалосну гол разлику 6:21. Плус две утакмице у купу Уефа - два пораза - и једна у Купу победника купова (реми). Старији навијачи Реала још имају ноћне море кад се сете 19. априла 1989. године. Изабраници Леа Бенкахера тада су налетели на страшан Милан Арига Сакија са Барезијем, Малдинијем, Ван Вастеном, Гулитом, Рајкардом... Пукла је петарда. Први гол - и то какав - био је дело Карла Анчелотија, касније тренера и Милана и Реала.

Тај стравичан учинак није једино што брине оне који слепо верују бројкама. Рецимо,Кристијано Роналдо никада није постигао гол, иако се на прсте једне руке могу побројати стадиони на којима није погађао. Три пута је пробао, два пута још као играч Манчестер јунајтед, не вреди. Ниједном није ни победио. Герет Бејл пак има чиме дасе похвали. Он је и постао планетарно популаран када је против Интера Мајкона претрчавао као да је чуњ. Постигао је хет-трик, мада је Тотенхем тада изгубио са 3:4.

Колико је Сан Сиро тежак терен говори и пример Реаловог шефа струке Зинедина Зидана, који је као играч Јувентуса девет пута гостовао у Милану и само једном славио. Росонери су тада доживели један од тежих пораза у историји, Јуве их је прегазио са 6:1, а Зинедин Зидан је био прецизан са пенала и постигао други гол за госте из Торина.

Током ере у Серији А четири пута се Зидан одмерио и колегом са клупе Атлетика Дијегом Симеонеом. Половичан учинак: по једна победа Зидана и Симеонеа, односно Јувентуса и Интера, два нерешена резултата.

Са друге стране, Атлетико је на Сан Сиру играо само једном, савладао је Милан са 1:0, стрелац је био Дијего Коста. Фернандо Торес је гол славио као играч Ливерпула у минималцу против Нероазура.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар