"Слободан Милошевић се сам отровао"

Флоранс Артман, бивша портпаролка тужилаштва у Хагу, истакла је за хрватски недељник Еxпресс да је бивши председник СРЈ Слободан Милошевић намерно узимао неодоговарајући лек како би му се погоршало здравствено стање, а циљ му је био да га пусте да се брани са слободе и да побегне у Русију.

Босна и Херцеговина 25.05.2016 | 08:01
"Слободан Милошевић се сам отровао"

Како она каже, он се сам тровао јер је дуже време узимао лек “рифампицин”, који му је неко доставио у ћелију, рекла је она у интервјуу за загребачки “Експрес” и на овај начин поново подсетила на интриге о Милошевићевој смрти која је пре једну деценију дигла читав регион на ноге.

Узимајући тај лек, како она каже, који се користи у лечењу лепре, Слободан је поништио деловање лека за високи крвни притисак, од којег је патио.

"Од тога је лако могао да умре, али му то није био циљ, већ само да погорша стање. Милошевић је знао шта узима, јер је од тог лека урин плаве боје и јасно је да је то морао да види", подсетила је она.

Према њој, Милошевићева стратегија је била да избегне осуђујућу пресуду да не би, као неко ко је био на челу једне земље, остао у историји упамћен као неко ко је скривио геноцид.

Артманова је у овом интервјуу, које су пренеле и Вечерње новости, навела да је управник затвора у Схевенингену упозорио Веће суда да има проблем јер не може да претреса ћелију у којој је Милошевић, јер је преуређена у канцеларију.

Зденко Томановић, правни сарадник Слободана Милошевића, каже за Вечерње новости да су одмах по његовој смрти из исте зграде у Хагу пласирали инофрмацију да се обесио.

"Када сам затражио објашњење како се тако обешен вратио у кревет, где је пронађен мртав, прешли су на тезу да се убио тровањем, а сад да се тровао да би побегао у Русију. Што се врана више пере, то је црња".

Он сматра да су ове “јефтине измишљотине неоригиналне, и да нису ефикасне”.

"Да постоји `рифампицин` Милошевић је први пут сазнао кад смо првих дана марта 2006. утврдили да су од њега крили информацију да му је током анализа крви установљено присуство тог лека. Тада смо сазнали и да је затворски лекар обавештавао надлежне да Милошевић у присуству чувара пије препоручене лекове, али да анализе крви, које су вршене одмах након узимања лека, показују његову нижу концентрацију од неопходне.

Како је Томановић навео, Слободан Милошевић је тада писмено тражио од Русије да спречи његово убиство. У писмо које је писао руком, а које је његов адвокат однео у руску амбасаду, између осталог пише:

"Мислим да се ради о покушају убиства".

Иначе, Артманова наводи да је у сличној ситуацији и генерал Ратко Младић.

"Завршава се суђење и сада и он настоји да се извуче пре изрицања пресуде. Ко каже да ће Младић да преживи? Ко каже да након онога са Милошевићем неће успети у томе да га пусте на лечење у Русију"?

Његов бранилац Миодраг Стојановић је рекао да је ово поређење подмукло и злобно.

"Наш захтев да му се одобри да иде на лечење у Москву стоји, Трибунал још ништа није одговорио, јер није стигла ни гаранције Русије".

Извор: Телеграф.рс

Фото: АП

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Студент

25.05.2016 06:07

Сам узимао по својој вољи терапију!!! ЈАДНО И СМИЈЕШНО! Потпуна погубљеност Запада. Такве наказе и полуљуди као ви сте га свјесно убили и још многе друге Србе у Хагу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тралалала

25.05.2016 06:21

Не брини, видиш да ће их доћи главе они које су тако здушно бранили.

Name

@

25.05.2016 06:27

А бгми и обратно

Name

Мозда

25.05.2016 06:27

Су га убили одвјетници да спријеце пресуду и одговорност Србије за ратове

Name

но

25.05.2016 07:01

Засто сте онда лагали да га је суд убио.

Name

Михаило Микић

25.05.2016 15:35

МИЛОШЕВИЋ је узимао лијекове који су њему давани по препоруци затворски љекара и знањем Суда. Прича Артманове да је Слибодану неко тајно "доставио у ћелију" лијек за лепру РИФАМПИЦИН" су бајке за малу дјецу и неплодни покушај да се ОДГОБОРНОСТ за убиство Слободана Милошевића са Међународног Суда у Хагу пребаци на Слободана. То је позната стратегија на Западу са којом се уз помоћ лажи замењују улоге ЖРТВЕ са његовим ЏЕЛАТОМ. Са РИФСМПИСИНОМ који поништава дејство лијекове за крвни притисак је Слободан у ствари тајно трован. Погрешно и ЗЛОНАМЈЕРНОГ лечења СЛИБОДАНА Милошевића у Хагу су на крају довели до његове смрти. Убиство је извршено са намјером да се тако сакрије од јавности права истина о ратним збивањима у бившој Југославији. У Хагу се Слободан Милошево схватајући да је преварен од стране Запада држао достојанствено и јуначки као што и доликује СРБском Родољуби који није имао са киме да изврши ослобођење и уједињене СРБства. Уједињење СРБства поред спремности на жртву тражи и мудрост које Слободан није довољно имао јер он је у невољи својој ослонио се умјесто на Бога на лажљиви и СРБима увијек непријатељски настројени Запад. Слободан је купујући вријеме са Западом се играо мачке и миша. У тој игри између Давида И Голијата Слободан је изгубио због издаје "СРБа" из свог окружења. Поред свих својих промашаја име Слободана Милошевића биће златним словима записано у СРБској историји у коју ће његови противници УНИЋИ као СРБСКИ ИЗДАЈНИЦИ БОГА И СРБСТВА:ПРАВОСЛАВЉА И СВЕТОСАВЉА И ГРАЂАНА ДАНАШЊЕ СРБИЈЕ!

Name

Сенаид

26.05.2016 06:01

Одкуда њему лијекови у притвору да узима на своју руку па то су измисљања

Name

о чему ви

25.05.2016 06:29

Извршио самоубиство. Убо се ножем 13 пута у ледја па скочио са моста. Какви морони....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈФК

25.05.2016 07:52

А и Јохн Ф. Кеннедy је пуцао сам себи у главу... Као и његов брат Роберт.

Name

Јоја с Козаре

25.05.2016 06:46

Е срце моје бенасто. Баш си бенаста. Требала би мало отићи код Персе Гатарић да ти пропише дијагнозу. 'Рвати су чести гости, ал слабе вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

25.05.2016 06:53

Која наказа,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

25.05.2016 07:07

Упала је у анонимност, покушава се вратити на сцену, убрати који новчић од таблоида...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лијевцан

25.05.2016 07:36

Лако је лагати на цовјека који је одавно мртав,али бице теско опрати се од истих када "прање" не буде могло помоци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.05.2016 18:26

Милосевица су убили западни моцници. Он је истином победијо Трибунал. Ти си Артманова на списку сребраницки мајки убица срба. Које су политицку лаз о сребтеници сире. Знасли ти да су муслимани у босни зацети на геноцидан нацин турског зулума над србима који је траја пет векова. Да турска војска није за собом водила турске зене наго су силовањем српкиња изродили ову гамад. О цему онда ти прицас.

Name

Сједи

25.05.2016 07:44

Је она мало г...а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

25.05.2016 08:09

У настојању да обезбједе новац за свој биједни живот, моралне наказе са запада се користе свим и свачим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У НЕДОСТАТКУ ДОКАЗА

25.05.2016 08:15

ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ МОЈА МАЦКА ПОЈЕЛА КИЛО СОЛИ А НИЈЕ ПИЛА ВОДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вожд

25.05.2016 09:33

Можеш ти д...о сад причати шта хоћеш и како хоћеш,ал Слобо је вјечан,нисте успјели што сте наумили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар из Добоја

25.05.2016 10:45

Боже мој колика мора бити мржња или лични интерес па о мртвом човјеку ,послије 10 г, писати овако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

25.05.2016 18:29

Бомбардовање Срба у републици српској и Србији, па и других по бијелом свијету.Једног дана ће западни теоретичари и аналитичари разних боја објавити у централним вјестима и терминима. Срби и сви, које смо бомбардовали, хтјели су да изврше колекивно самоубиство.а ми који смо којекаквим случајем остали живи, али убијени болом за мртвим најмилијима и скрхани тугом.Требаћемо да се извинемо зато што су нас бомбардовали и уништили нам све.Код запада није Чика покојни Ниче умро само БОГ, умро је и дух Гетеа, Шекспира и Сарвантеса.Умрла су њихова дјела и нестале њихове књиге.Искрено жалим Европу умрла је само још није сахрањена.Добила је поштујући слепо Америчке заповести.Добила је са Блиског истока"тероризам и страх".А Блиски Исток није више "Блиски" он је ту у Европи из дана у дан све бројнији.Жалосно је што обични грађанин Европе пати, али нека се побуни или ће "Европски човјек" настао на читању Библије, Гетеа, шекспира и Сарвантеса постати ендемска врста по неким шпиљама, као што се она рибица сакрила од неког предатора у Постојнску јаму у Словенији.поздрав добрим људима без обзира на вјеру, нацију и мишљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

25.05.2016 20:22

На ста су све спремни ови подлаци из МЗ да уцине само да би се опрали. Занимљиво да има сцијета који им вјерује. Куда иде овај свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саја

26.05.2016 05:19

Која морална наказност Запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

славко радовановиц

26.05.2016 05:21

Ако Бог да подигнут ћемо ми споменике свим људима који су завршили у Хагу.То је био Тећи свјестки рат и то само против Срба.Чатврти ће водити Русија против вас а ми ћемо јој само помоћи.Још боље ћеме им помоћеи ако нас наши политичари увуку у Нато.Бићемо пета колона у Нато алијанси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за славко радовановиц

28.05.2016 06:29

Славко, Славко не навлаци на себе гнев великог манитуа.

Name

пунца

13.06.2016 18:09

"Слободан Милошевић се сам отровао".. и сам се закопао изпод липе ! бла'бла'бла... Слоби, Слобице поцивај у Бозјем миру. Ти си нај'лепсе и најмилије био у Југославији. Слободан Милошевић је за Србе учинио, што нико други не би" .....................................Слободан Милошевић је српски херој! Слободан Милошевић је српски херој! Слободан Милошевић је српски херој! Слободан Милошевић је српски херој! ........................................... Д Е Ф И Н И Т И В Н О ! ! ! Т А К О Ј Е ! ! !

ОДГОВОРИТЕ