Владу Српске треба да воде неки нови људи

Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске, рекао је да је Влада Републике Српске могла да оствари боље резултате, посебно у области реалног сектора и отварања нових радних мјеста.

Република Српска 28.04.2016 | 07:40
Владу Српске треба да воде неки нови људи

"За друштво и за позицију у Српској било би боље да неки нови људи добију шансу да воде најзначајније ресоре у Влади. Такође, мислим да би било боље да дође до освјежења и у заједничким органима и институцијама на нивоу БиХ", рекао је Чубриловић, наглашавајући да је једини спас за друштво спречавање корупције и значајније покретање привреде.

Грађани као највеће проблеме истичу незапосленост и корупцију. На који начин треба рјешавати ово питање?

"Грађани истичу оно што их највише мучи, оно са чим се суочавају сваки дан. Можемо ми да причамо приче какве хоћемо, али и ми се као грађани, као појединци, суочавамо с тим да је корупција постала начин живота, да је присутна од школства, преко здравства, до покушаја да се запослите. Вријеме је да се то прекине, да се призна да је корупција озбиљан проблем и одлучније крене у обрачун с њом. Корупција је један и од основних разлога због чега је тако висока стопа незапослених, наравно, не и једини".

А гдје видите излаз?

"Све стручне и интелектуалне капацитете ово друштво мора да упрегне у оживљавање привреде, у отварање фабрика, јер без тога неће нам помоћи ни сто кредита ММФ-а или било које банке. И зато су грађани у праву јер једини спас за друштво је спречавање корупције и значајније покретање привреде. То је наш национални интерес број један. Свака власт се цијени по томе колико је створила нових радних мјеста. Уколико не будемо више пажње посветили развоју, реалном сектору и стварању нове вриједности, уколико не будемо подигли стандард у образовању и у потпуности се не посветимо борби против корупције и других друштвених пошасти, нећемо имати напретка и добрих резултата".

Са чиме онда ДНС није задовољан у оквиру коалиције у Српској?

"Ми смо различите партије и логично је да имамо различите програме и приступе рјешавању одређених питања. Прије свега, ДНС сматра да се није водила мудра и добра политика када је у питању банкарски сектор. Ако јесте, зашто су пропале паре грађана у неким банкама? Зар је могуће да финансијске службе нису могле раније да реагују? Ако нису знали, онда је још горе јер су погрешни људи постављени на одговорна мјеста. Такође, сматрамо да једним од најважнијих ресора, ресором привреде, није управљано на најбољи начин. Од када постоји Република Српска, осим Слободана Пухалца, у Влади нисмо имали министра који је на прави начин разумио потребе привредника и домаћински управљао тим ресором".

Извор: Независне новине

Коментари / 57

Оставите коментар
Name

вупер

28.04.2016 06:08

Јесте мали паметан нисам ни сањао да има генијална ресења, где је био толике године, негде спавао па сан уснио. Како да се заустави криминал, а да ли се питао где је он у свему том. Не знам је ли он то сам смислио или.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зум Зум

28.04.2016 09:12

Мали је цудо. Сјетио се корупције у сколама, здравству, итд. а заборавио да су најкорумприранији људи око њега а мозда и она сам. Хајде стисни па смијени премијерку. Лаки це те одувати ко прољетни повјетарац.

Name

Днс Пале

28.04.2016 09:31

Днс је партија која је одлуцила да не буде помоцни стап другим партијама и зато изјаве оваквог типа це постати све уцесталије...Сиримо се и постајемо све веци и веци. Наси цланови су углавном незапослени и незадовољни. Не само дрзавном политиком вец и локалном гдје је на власти СДС тако да су сиканирани и на том нивоу. Да је у питању странка која гледа само себе и пар својих цланова неби се овакве изјаве видјале, али Днс руководство ипак брине о свима и зато реакције нису изостале!!!

Name

роки

28.04.2016 10:02

@Днс Пале : Ко је год у ДНСу он се "увалио" у неку дрзавну фирму, и свак се ухљебио. али да се не лаземо ја не знам како неко мозе гласати за оног Павица или ону Споменку, неко страсно нецовјество избија из њих.

Name

Мислим ја

28.04.2016 06:14

????? Па гдје си био до сада, дупељупцу Додиков! Сад се као сјетио! Какви безкичмењаци и превртљивци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

28.04.2016 11:09

Није стизао од "посла" у Путевима РС, Аутопутевима, Жељезници, Водама...ех, то су били "пројекти"...камиони, милиони...Кубици, тоне...

Name

бинго

28.04.2016 11:16

ДНС је одлуцио да изадје из коалиције,ја мислим да су се касно сјетили.

Name

ртy

28.04.2016 06:21

Бас ти такав и Марко Павиц звани Поло цете говорит ко и ста треба да ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

28.04.2016 06:27

Послије десетогодисњег циркуса и двадесетогодисњице од поцетка лицне пљацке и намјестања тендера,од Путева РС,па надаље,сад јос дрзи и "катедру".Благо рецено-лос тип!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ћули

28.04.2016 07:07

Колико је требало. Нисмо знали.

Name

Опа

28.04.2016 07:40

И СТА БИ НЕДЈО КАД СЕ ПРОБУДИ СПАО ЈОРГАН А ТВОЈИ ПУТЕВИ И АУТО ПУТЕВИ УНИСТИЛИ И ПОКРАЛИ СТОТИНЕ МИЛИОНА НПР ДИВЉЕ НАПЛАТНЕ КУЦИЦЕ 5 МИЛИОНА И 3 ПОГИНУЛА И ТИ СЕ САД ПРОБУДИ ЗИВИО.

Name

ПРАВЕДНИК НА ЗЕМЉИ

28.04.2016 08:58

Е мој Цубриловицу, казес "суочавамо с тим да је корупција постала начин живота, да је присутна од школства, преко здравства, до покушаја да се запослите". Па муценице, то су најзанемарљивији видови корупције. Корупција ти је испред носа у Влади дрзавним институцијама гдје појединци зарадјују милионе продајуци у безцијење природне ресурсе, као нпр. водотоке за хидроцентрале, руду за термоцентрале итд. Да не говоримо о јавним набавкама гдје се сваки муфљуз уградјује и до 30% . То је Цубриловицу коупција, а не ако доктор који не прима редовно плату узме 100 марака.

Name

Оп оп оп

28.04.2016 15:36

Опа, боље да су Нискоградњи пребацили лову, а да ништа радили нису. Бар би 3 живота спасили, и не би требало сад плаћати за рушење.

Name

борац

28.04.2016 06:30

Као прво ниси ти способан за то мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОСАВАЦ

28.04.2016 06:33

Сити смо васих декларативних изјава да треба ово, или треба оно.КАДА.Дјецу погинулх бораца, демобилисане борце, а и остале становнике Српске ви мозете запослити, изгледа, НИКАД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гастарбеитер

28.04.2016 06:42

Ово је први пут да се бар мало призна насе пропадање, али сви говорите поред теме. Највеци проблем по мени је насе сколство. Ми смо неспособни и ниста не науцимо за вријеме сколовања нити имамо гдје ни са циме. Из престизи бирају се теме за Маг. или Др. или политицке или друствене, а нигдје немате могуцности урадити студије или то доказати, и онда само се хвале како имамо струцњаке. Ми кад видимо насе "Мајсторе" то је за плакати нико ниста не зна! Ја сам за преправку 2 купатила имао 4 водо инсталатера и јос није готово, "лимар" не зна ама бас ниста и све морам радити поново, "електрицар" не зна поставити обицне стекдозе, о зидарима и молерима не треба да се прица сви су аљкави и прљави и алкохолицари. У болнициама не мозете умријети да не платите МИТО а пензије добијете само за паре! О струји да се не говори зице дрзе стубове а квар на водоводу и поред планова са и по 20 потписа не мозе да се надје приклуцак а примјер за сахтове је сахт у улици Еугена Кумицица 9-11 у БЛ гдје се толико слијезе да је јадна улица на дузини висе од 20м све испуцала . Напредна ТВ РС само серије репризе и јос наплацује тако исто таксе за телофоне нај скупљи у Европи. Не би спомињао прехрану јер ту је као прије 100 година месарима треба забранити сјекире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

28.04.2016 07:40

И ти га бас све уцрни, бас си прави гастарбајтер. Да је доста тога лосе, то је тацно. Али посто се позивас и на претходни период онда да ти казем да смо ми имали врло доброг кадра и успјесних фабрика које су биле признате и у иностранству. Потврда тога је да је доста тог кадра од прије насло мјесто под сунцем у разним дијеловима свијета гдје су наставили са (високо)струцним радом и раде не само у непознатим и/или мањим фирмама него и у гигантима. Прокопај мало висе по Гоогле па се мозес у то увјерити.

Name

тацо тако

28.04.2016 08:47

Потписујем

Name

затаксират

28.04.2016 10:27

Ја нисам уцрнио али радио сам висе од 40 година у СИЕМЕНСУ и видио свега и знам ста се мозе ста не мозе али ми немамо ни гдје ни са цим? Сам однос према послу код нас је 100 година иза Запада. Мени мој Сеф је висе пута рекао ради како мислис али не надај се да це ти неко помоци ако радис против закона! За насе "Мајсторе" и њихове способности могу вам лицно показати на примјерима на мојој сиротињи?

Name

контрапункт

28.04.2016 11:39

"Гастербеитер", далеко највећи проблем су јавни тужиоци и судије!

Name

ДраганП

28.04.2016 06:45

Види лисице , сад како се избори ближе почињу причу као да су у опозицији, а јашу овај народ већ десет година, па наравно да требају нови људи само требамо тебе и сличне макнути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласач

28.04.2016 06:57

Па нека онда напусти коалицију да показе да говори искрено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

28.04.2016 07:04

Гдје год су на власти ДНС ту је пропаст. Све фирме које води ДНС су пропале или пред банкротом. То је једна од најопаснијих партија која би радо промијенила дрес ако би требало кад би Миле изгубио изборе. Погледајте ста ради само Марко Павиц у Приједор. Прави сериф. Једва говори, стење, сепа, али краде ли краде. И сад овај надвозњак прави вец 3 године а отворице га пред изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

28.04.2016 07:17

Ја приче му,још једна шупља и празна. Да ли он сам себе чује, нашао пред изборе да се просипа. Опустошили сте све што вам је дошло под руку,мислите да вас народ није прочитао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

28.04.2016 07:22

Види пуна му уста борбе против корупције а он највеци криминалац изградио пола бањалуке са Цаном Бабиц.Биљана Плацсиц је за њега рекла да је покрао и за цукун унуке.Он и Павиц су два највеца кримоса.СТЈ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

28.04.2016 07:59

ГОСПОДИНЕ ЧУБРИЛОВИЋУ МОЛИМО ВАС ДА СЕ ДО КРАЈА МАНДАТА НЕ ПОЈАВЉУЈЕТЕ СА ВАШИМ "ВЕСЕЛИМ" ИЗЈАВАМА У МЕДИЈИМА.... ДИРЕКТНО УТИЧЕТЕ НА ПОГОРШАЊЕ ЗДРАВСТВЕНОГ СТАЊА НАЦИЈЕ, ПОГОТОВО КАДА ВАС ВИДЕ... НАЈБОЉЕ ЈЕ ИДИТЕ НА СВОЈ ВЕЛИКИ АЕРОДРОМ У ТРЕБИЊУ И ОДЛЕТИТЕ ВАШОМ "СКY СРПСКОМ" НЕГДЈЕ ДАЛЕКО У НЕПОЗНАТО, ДА ВАС ШТО ПРИЈЕ ЗАБОРАВИМО...

ОДГОВОРИТЕ
Name

пеле

28.04.2016 08:02

Е,сада си сјетио онога што опозиција прича годинама.Требао си и раније мислити својом главом,а не слијепо слушати Додика,а и Павића.Отргни се из раља криминала и корупције.Не дајте мјесто градоначелника у БЛ лоповима из СНСД-а.Подржаћемо вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ

28.04.2016 08:07

Да не требају, требају нови људи. Како ће доћи нови људи, кад не дате на километар прићи себи, од СНСД-а до ДНС-а. Иду локални избори па просипате причу. И обичан човјек више види да је ово грдило од владајућих до опозиције. Да ли је народ блентав да гласа за оваку власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС Бијељина

28.04.2016 08:10

Ех шта доживјех, да Чубро прича о борби против криминала...он може да отвори Агенцију за обуку криминалаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан човек

28.04.2016 08:16

Драги народе. Данас је "Велики Четвртак". Није лијепо никога критиковати и треба опростити и најгрешнијима. Једино да Вам саопштим да је овај лик Недељко Чубриловић сада ,када је сагледао ситуацију у будућности,окренуо ћурак наопако. Хоће да буде ,ако дође до неких промјена на изборима. Хоће остане и даље у власти. Овај лик Недељко Чубриловић сада је већи лопов од свих. Немојте насјести овај лик треба на сметлиште историје. Он је сада већи Баја од Додика вјерујте ми, ако хоћете. Немојмо бити козе и овце. Игор Радојчић није лопов, поштен човјек, али због нечињења такође на сметлиште историје. Последња шанса Игору Радојчићу би по мени била, да одустане од кандидатуре у Б.Луци. Тада би био његов последњи поступак ИСПРАВАН. Шансу за поправни И.Радојчић више неће имати, ако ми не будемо овце. Тада би власт остала без градоначелника, а овај лик Недељко Чубриловић би се кандидовао за предсједника владе. Вјерујте ми народе и у СзП има "лопова на чекању". Ако се Босић, Иванић и Чавић не ријеше неких ликова. На изборе ћу изаћи само да листић буде неважећи. Одустаћу од циркуса звани "Демократски избори". Гдје се највиши облик демократије избори. Искористе се да на власт дођу "Недемократе" и шљам разне врсте. Народе поздрав и вјерујте ми овај се више пита сад од Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

28.04.2016 08:19

Ћумураши, хоће власт по општинама. Шта грађанима значи ко је начелник општине? Не требају ниједној општини. Сваке четири године је борба за републичку и општинску власт. Смијешни су више сви, на терену се види стање како је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко

28.04.2016 08:26

Велика подрска за Днс.И Днс це за неколико година да буде најјаца партија, зато сто у Днс-у сада веома младих способних људи има, и који це доци до изразаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјикан

28.04.2016 08:54

Павић у цвијету младости.хахахаха.

Name

Мало смо се насмијали

28.04.2016 09:02

Велика неподрска за ДНС. Затвор се близи.

Name

14 мај

28.04.2016 08:32

ПРВОМ ТЕБИ НИЈЕ ТУ МИЈЕСТО,ВИДИМО СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

28.04.2016 08:33

Ова власт изазива оне који су створили РС. Гдје су инвалиднине и борацки додатак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имењак

28.04.2016 08:47

Ре Михајло, Ти си баш досадан! Само кукаш кад ће инвалиднине, кад ће пензије! Има Жељка пречих послова! Не буди више досадан! Ма шалим се, не замјери!

Name

Васкрсија

28.04.2016 08:47

Овај говори као да је опозиција!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дон Кихот

28.04.2016 08:48

Здраво усто...јел то прорадио мозак, благо нама ил је нестало масла да се маже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

блатт

28.04.2016 08:54

Видели да је опозиција млитава и почели да јој узимају програм.Јасно је да су Додик,Радончић и Ћовић браћа по свему и да је за очекивати да и Бакира окрену против СДС-а.Е када опет њихови додју у СИПУ онда ће опозиционаре хапсити за ружно гледање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постенцовјек

28.04.2016 09:02

Цубриловицу сутио си док су биле пуне банке и касе док си се обогатио и сви тако у влади,сад се јављас кад је све пресусило правдас се о постењу,касно је касно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цук Саво

28.04.2016 09:03

Знамо ми добро кад те доведе и уведе у политику Цук Саво.Реце Савурда,велка главурда да си постен и цастан цовје.Реце и оста зив.Е мој Недјељко теско нама, а и твојим најблизим са тобом је робија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

е мој

28.04.2016 09:38

Сад се сјетио кад су дотјерали цара до дувара,а у истом колу игра. Шупља прича за уши које воле тако нешто чути

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

28.04.2016 09:42

Препали се народа јер устаје лагано догорило до ноката ...па сада прицате истину а до сада једном зинете пет пута слазете!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМСИЈА

28.04.2016 10:58

Цубрило је са леденица био минстар јадног саобрацаја ста је урадио? Ниста по селима се вози и без било каквих докумената, он зна пут БЛ-Јајце је за погинути, исто зна за изгадњу хидроцентрала на Врбасу? Али вазније тродневни циркус на Врбасу? За њега је његов успјех у влади бољи него ЛОТО. То мени највисе смета да људи са села кад су у влади постану слијепи или тако моцни да не виде никога. Ста је урадио за Крупу? Али све је пролазно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клок

28.04.2016 11:57

Е овако то раде ДНС-овци пред изборе, стављају се на страну опозиције не бих ли несто усицарили.

Name

Бањалучанин

28.04.2016 11:46

И сједницама НСРС треба да предсједавају неки други људи а не ти Чубро. Био си шеф службе обезбједјења у Руди Чајавецу прије рата. Ниси ни то знао водити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хух

28.04.2016 11:49

За 8 година мандата на мјесту министра саобраћаја и веза РС, упропастио је сва јавна предузећа из те бранше а поготово жељезнице и аеродром Бањалука. И за то треба да одговара а не да паметује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сос

28.04.2016 11:54

У ПОТПУНОСТИ СЕ СЛАЗЕМ СА ОВОМ ИЗЈАВОМ ГОСПОДИНА НЕДЕЉКА ЦУБРИЛОВИЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

"ДНС"

28.04.2016 12:25

ДНС МИНИСТРИ УНИШТИЛИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

28.04.2016 16:28

НИСКОГРАДЊА Марјаовић, НИСКОГРАДЊА Теслић, НИСКОГРАДЊА Лакташи, Кесо промет Зворник, Романијакоп Милићи, Трго транс Добој...ето неких ДНС пипака.

Name

Ха ха ха ха

28.04.2016 16:08

П.зди збор 7 милиона које Жељка обустави аеродрому за наводно проширење. Он и његови остадоше без свог дијела дила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Учитељ јоге

28.04.2016 19:45

Учи јогу Чубриловићу.

Name

лека

28.04.2016 21:11

У праву је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

28.04.2016 22:15

Мали човјек а велика лопина,као и партиски лидер пресуђени поло марко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АДОДОА

29.04.2016 06:33

Изгледа да је дошло вријеме за ограђивање од СНСД-а и од драгог Баје. Догорило до ноката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предизборна

29.04.2016 11:41

Овако прича и његов партјски сеф пред изборе, како би за своју странку (а онда и за владајуцу коалицију) добио сто висе гласова. Господине предсједнице скупстине РС, имали сте довољно времена да те своје ријеци проведете у дјело. То сто прицате, заиста је угодно за ухо, али само за оне који имају саму уси, али не и за оне који имају и мозак. Залозите се за усвајање Закона о поријеклу имовине и када буде усвојен, гласацу за Вас и подрзацу и свако слово из ове Васе прице.

ОДГОВОРИТЕ