Уклоните подочњаке уз природне рецепте

Покушали сте све, али и даље никако не успевате уклонити упорне тамне колутове испод очију? Уместо да сваки дан више пута наносите коректор, пробајте неки од ових природних рецепата који ће вам помоћи да умањите подочњаке и отеченост очију.

Мода и љепота 26.04.2016 | 22:05
Уклоните подочњаке уз природне рецепте

1.Спавајте на леђима

Спавање на стомаку или са стране узрокује накупљање течности испод очију током ноћи, што изазива подочњаке и отеченост. Покушајте спавати на леђима и додатно подигните главу јастуком.

2.Хладно млеко

Натопите вату хладним млеком и ставите их на затворене очи. Лактозна киселина коју млеко садржи омекшаће и додатно нахранити вашу кожу. Млеко садржи и протеине, ензиме, аминокиселине и антиоксидансе, који јачају и опорављају оштећену кожу.

3.Врећице зеленог чаја

На очи ставите охлађене врећице скуваног зеленог чаја и држите их неколико минута. Овај трик посебно ће помоћи “уморним” очима, јер кофеин, који се налази у чају, сужава крвне жиле испод очију и смањује црвенило. Осим тога, чај ће додатно затегнути кожу испод ваших очију.

4.Колутови краставаца

Краставци садрже антиоксидансе који умањују иритацију. Међутим, трик је у томе да краставци буду изузетно хладни. Колутове држите на очима до пет минута, а ефект хлађења значајно ће смањити отеклине.

5.Пијте више воде

Ово је свакако најлакши трик за уклањање подочњака. Наиме, вода помаже да из организма избаците токсине и уједно умањује количину соли која је накупљена испод очију.

6.Скидајте шминку

Иако делује као баналан савет, водите рачуна о томе да сте, приликом скидања шминке, уклонили и сву маскару и сенке око очију. Понекад обични препарати за скидање шминке нису довољно делотворни, па за предео око очију користите производе специјлизовсане за подручје око очију.

(љепотаиздравље.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар