Да коса брже расте

Да би коса расла брже и гушће, морате да уложите доста труда у њену негу, а да бисте то постигли послушајте савете, британских стручњака у вези са четкањем, коришћењем уља и прањем

Мода и љепота 25.04.2016 | 14:18
Да коса брже расте

Волели бисте да ваша коса буде дуга, лепа и здрава као у рекламама, али то вам баш не полази за руком. Можда јој не поклањате довољно пажње? Да би коса расла брже и гушће, морате да уложите доста труда у њену негу, а да бисте то постигли послушајте савете, британских стручњака:

Четкање

Немојте да се плашите да мало грубље четкасте косу, јер на тај начин убрзавате циркулацију крви у кожи и помажете јој да брже расте.

Уље једном недељно

Нанесите бадемово уље на целу дужину косе барем једном недељно, пре спавања и оперите косу ујутро. То ће вашим власима осигурати потребну негу и дати им толико жељени сјај.

Витамин Е

Храна богата витамином Е је веома важна за раст косе, зато у вашој исхрани треба да се нађу јаја, ораси, лешници, бадеми, спанаћ, семе сунцокрета и хладно цеђена биљна уља.

Млака вода

Приликом прања избегавајте врућу воду јер шири поре на темену и тако поспешује опадање косе. Зато радије користите млаку воду.

Благи шампони

Редовно прање је једнако важно као и наношење уља, па слободно перите косу благим шампоном највише три пута недељно.

Новости

Коментари / 0

Оставите коментар