Видео - Летећи Винс: Прије 16 година... Као да је било јуче!

Била је то 2000. година, такмичење у закуцавањима које је бацило у сенку све оно што су до тада радили Мајкл Џордан, Доминик Вилкинс, Шон Кемп...

Кошарка 15.02.2016 | 21:40
Видео - Летећи Винс: Прије 16 година... Као да је било јуче!

Један човек је могао да лети више од свих осталих и то је демонстрирао на најбољи могући начин. Винс Картер је постао синоним за монструозна закуцавања, а и у 39. години у дресу Мемфиса ове сезоне уме с времена на време да подсети на своја издања из младих дана.

“Имао сам 21 годину, хтео сам себе да представим, учио сам ствари о игри, упознавао град, државу... Хтео са само да покажем свету ко сам, шта носим са собом... Велико узбуђење је било у граду када смо ту били Трејси Мекгрејди и ја. Побеђивали смо, играли плеј-оф. Борили смо се да Торонто ставимо на мапу, да буде у центру пажње“, рекао је Картер.

Пре 16 година је заиста показао свету шта уме на једном од најбољих такмичења у закуцавањима свих времена.

“Тешко је веровати да је то било пре 16 година... То је много. Понекад и даље мислим као да је то било јуче. Нисам мислио да ће то што радим имати толики утицај, знао сам само да треба да урадим свој посао, знао сам шта желим да урадим. Испуњавао сам свој сан, увек сам желео да будем на такмичењу у закуцавањима. Морао сам да им покажем“, додао је Картер.

Ол-стар викенд се одржава у Торонту, граду који је задужио за сва времена , Репторси су најсветлији тренутак у историји доживели са њим, 2001. године су се пласирали у полуфинале Источне конференције, али су се ту испречили Ален Ајверсон и Филаделфија 76ерси.

“Нећу доћи у Торонто, ћерка ми је на првом месту... Има тениски турнир овог викенда, то не могу да пропустим. Сваког дана по неколико пута ме је питала да ли ћу да будем уз њу. Једноставно се тако погодило, улога тате ми је на првом месту“, закључио је Картер.

Коментари / 0

Оставите коментар