ИТА: Милан доминирао, Ђеноа се умало извукла!

Фудбалери Милана савладали су Ђеноу са 2:1 у 25. колу италијанске Серије А и остали су у трци за пласман у неко од европских такмичења.

Фудбал 14.02.2016 | 17:20
ИТА: Милан доминирао, Ђеноа се умало извукла!

Екипа Синише Михајловића је на сигурном шестом месту, Лацио заостаје великих седам бодова, а на месту изнад, које води у квалификације за Лигу Европе налази се градски ривал Интер, који има два поена више, али и утакмицу мање, пошто се од 20.45 састаје са Фиорентином.

Са друге стране, Ђеноа нема тих амбиција, бори се за опстанак и до краја сезоне ће стрепети да ли ће остати у елитном друштву италијанског фудбала, пошто заузима 16. место, а у последњих пет утакмица није забележила победу.

Михајловићев тим је до предности довео Карлос Бака, већ у петом минуту, пошто је претходно Кеисуке Хонда упутио сјајан ударац у десни горњи угао гола Ђеное, али је Матија Перин одлично интервенисао.

Ђакомо Бонавентура је имао две одличне прилике да повећа вођство домаћих, али до краја полувремена није било промене резултата, као ни до 64. минута. Хонда је пронашао простор за ударац, распалио по лопти и матирао Перина, који је претходно спречио да “росо-нери“ стекну још већу разлику.

Гости су се пробудили тек у финишу утакмице, Дијего Лаксалт је умало постигао прелеп гол из волеја у 93. минуту, а свега неколико тренутака касније почасни погодак за екипу у којој је од 65. минута играо Дарко Лазовић постигао је Алесио Черчи.

Коментари / 0

Оставите коментар