Послије 41-не године, породица Нојројтер на врху Јапана!

Немачки скијаш Феликс Нојројтер тријумфовао је у слалому у оквиру Светског купа у јапанској Јузава Наеби.

Остали спортови 14.02.2016 | 18:20
Послије 41-не године, породица Нојројтер на врху Јапана!

41 годину након што се његов отац нашао на победничком постољу у јапанском скијалишту, Феликс Нојројтер је на истом месту победио.

Немачком скијашу је то прва победа ове сезоне, 12. у слалому у каријери. Друго место заузео је Андре Мирер из Шведске који је имао само 0,05 секунди заостатка, док се на трећој позицији нашао Аустријанац Марко Шварц.

Његов сународник Марсел Хиршер није завршио прву серију због проблема који је имао у горњем делу стазе, али су двојица младих скијаша из Аустрије пријатно изненадили петим и петим и шестим местом - Марк Дигрубер и Михаел Мат.

Водећи у генералном пласману Хенрик Кристоферсон заузео је седму позицију. Кристоферсон и даље чува врх у поретку спуста са 216 бодова више од Марсела Хиршера, следи Нојројтер са 393 бода мање од лидера.

У генералном пласману Кристоферсон и Хиршер су обрнули места па је Аустријанац први, а Норвежанин други. Светски куп поново се враћа у Европу. Следеће на програму је такмичење у спусту у Шамонију и потом такмичење у техничким дисциплинама у Стокхолму.

Коментари / 0

Оставите коментар