Крањец славио након три године!

Словеначки ски скакач Роберт Крањец тријумфовао је на првом такмичењу у летовима у норвешком Викерсунду у оквиру Светског купа.

Остали спортови 13.02.2016 | 09:40
Крањец славио након три године!

Крањец је до првог тријумфа после више од три године, а шестог у каријери, дошао укупним скором од 432,8 бода, захваљујући летовима од 236 и 239,5 метара.

Друго место, са нешто више од три бода заостатка, заузео је домаћи скакач Кенет Гангнес, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Јапанац Норијаки Касаи.

Водећи у генералном пласману Светског купа Петер Превц заузео је четврто место.

Прво такмичење у Викерсунду мењало је одложене летове из Осла од прошлог викенда, а обележила га је велика борба Крањеца и Гангнеса. Норвежанин је био водећи после прве рунде, али је у наставку некадашњи светски шампион у летовима летео за четири и по метра дуже па је заслужено славио.

Касаи је био већ далеко на трећем месту, претекавши Превца и Аустријанца Михаела Хајбека захваљујући бољем другом лету. Хајбек је морао да се задовољи шестим местом, иза сународника Штефана Крафта, а испред тројице Норвежана – Андреаса Стјернена, Јохана Андреа Форфанга и Данијела Андреа Тандеа, док је десети био Зеверин Фројнд из Немачке.

Превц на челу генералног пласмана Светског купа сада има 1.374 бода, а прате га Фројнд са 907 и Гангнес са 850.

Светски куп се наставља у суботу новим ски летовима у Викерсунду.

Коментари / 0

Оставите коментар