ЕЛ: Тео носио ''Армију'' до тријумфа над Олимпијакосом!

Српски плејмејкер најефикаснији у победи ЦСКА над његовим некадашњим тимом Олимпијакосом.

Кошарка 12.02.2016 | 21:15
ЕЛ: Тео носио ''Армију'' до тријумфа над Олимпијакосом!

Дерби кола играо се у Москви, а без обзира на то што није била у питању "резултатска клацкалица" и то што је Олимпијакос водио само једном на утакмици, не може да се каже да је ЦСКА лако обезбедио пету победу у ТОП16 фази.

ЦСКА - ОЛИМПИЈАКОС 92:85 (18:15, 23:18, 25:28, 26:24)

Баш из разлога што су Московљани знали да не смеју да се опусте једног тренутка и да дозволе играчима попут Спанулиса и Принтезиса да својим "лудим потезима" врате Олимпијакос у живот, Итудисова екипа је била максимално концентрисана и само једном дозволила гостима да "воде коло".

Занимљива је и једна статистичка категорија. Наиме, Московљани су извели чак 35 слободних бацања, док је Олимпијакос извео 21, а већина их је била у последњој четвртини.

Одржавали су "наду" играчи ОИимпијакоса у финишу меча, играло се кош за кош, да би тројка Милоша Теодосића осам секунди пре краја меча и дефинитивно решила меч.

Бивши плеј тима из Пиреја је био најефикаснији у ЦСКА са 21 поеном, али је већину постигао са слободних бацања (1/3 за 2, 3/7 за 3 и 10/11 за 1), а свој тим је предводио и у асистенцијама. Забележио их је пет. Осим њега одличан је био и Нандо де Коло, нарочито у другом полувремену, а за 28 минута на паркету забележио је 19 поена, такође већину са слободних бацања.

Када су у питању гости, код њих се уписало свега шест кошаркаша.

Најефикаснији је био Јоргос Принтезис са 19 поена и 9 скокова, док је Данијел Хекет додао 17. Отело Хантер и Василис Спанулис су постигли по 15. Уписали су се још и Лоџески са 10 и Строубери са 9 поена. Милутинов није успео да дође до поена за 4 минута на паркету.

Екипи ЦСКА-а је ово била пета победа, док је Олимпијакос сада на скору 3-4.

Коментари / 0

Оставите коментар