Роси: Ако и останем у Мото ГП, биће то на двије године!

Деветоструки светски шампион Валентино Роси рекао је да ће уколико одлучи да остане у краљевској класи, то бити до краја 2018. године.

Остали спортови 15.02.2016 | 08:20
Роси: Ако и останем у Мото ГП, биће то на двије године!

Као и свим осталим фабричким возачима (Јамаха, Хонда, Дукати, Сузуки), ‘Доктору’ садашњи уговор истиче на крају овогодишњег Мото ГП шампионата.

Роси, који за неколико дана пуни 37 година, више пута је истицао да ће током првог дела нове сезоне одлучити да ли ће остати у шампионату или се повући. Такође је нагласио да ако одлучи да остане, то ће бити само у Јамахи и да не постоји опција да промени тим.

“На крају ове сезоне, истећи ће ми уговор. Мораћу да одлучим да ли ћу наставити још две сезоне или не. Ако останем, то ће бити на две сезоне, пошто су сви уговори за две сезоне”, нагласио је Роси.

‘Докторова’ одлука ће много зависити од тога како ће се његова Јамаха привићи на нову електронику и Мишелинове пнеуматике.

“Биће то као 2014. године, када сам рекао да ћу размислити о свему после неколико трка. Морате да погледате првих пет или шест трка и онда размислите”, нагласио је Роси.

Роси је до сада увек одлуку доносио око Велике награде Италије, на стази “Муђело”, на којој је током каријере био најуспешнији. Та трка се ове године вози 22. маја, а овогодишњи шампионат стартује 20. марта у Катару.

Коментари / 0

Оставите коментар