Видео - Томић о дербију: Доста је сличности са 2007. годином!

Тренер Партизана о предстојећем мечу против Звезде, раду на припремама, појачањима и разлозима због којих Клео ове зиме није стигао у Хумску.

Фудбал 15.02.2016 | 23:40
Видео - Томић о дербију: Доста је сличности са 2007. годином!

Фудбалери Партизана вратили су се са припрема на Кипру, где су кроз седам контролних провера прошли без пораза (пет победа).

Екипа Ненада Томића радиће у Београду до почетка другог дела првенства, када ће 21. фебруара гостовати ОФК Београду. Одмах потом, 27. фебруара, шампион Србије дочекаће на свом стадиону Црвену звезду, која му тренутно "бежи" 26 бодова.

Шеф струке црно-белих истиче да добро зна колико би тај тријумф значио навијачима, али и екипи, којој налази доста сличности са ситуацијом у којој се нашао тим који је почетком 2007. победио Звезду у гостима 4:2.

Ипак, у разговору о том мечу, тренер Партизана и "спушта лопту".

"Од тренутка кад сам пристао да дођем у Партизан, дуел са комшијама ми пролази кроз главу, међутим апсолутно ништа, ни Партизану, ни мени, не зависи од те утакмице. С друге стране, 150. вечити дерби играће се у околностима које су, са Партизанове тачке гледишта, сличне онима из фебруара 2007. када смо славили на 'Маракани' 4:2, после огромног бодовног заостатка за црвено-белима, промене тренера, зимске реконструкције тима и успостављања новог система игре. Делује слично... Неки детаљи се подударају, надам се да ће резултат опет бити у нашу корист. Волео бих да се историја понови", рекао је Томић, а преноси ТВ Партизан.

Прелазни рок у клубу из Хумске, а и у целој земљи, протекао је у сенци саге у вези са уговором Андрије Живковића и његовим одстрањивањем из екипе. Наговештени су и одласци још неколико играча, а тренер Партизана наговестио је још промоција.

"Размишља се о појачањима, али је јануарски прелазни рок специфичан, није у њему лако остварити све планирано. Било би неумесно према играчима који су са нама да говорим о именима, али неке ствари које смо започели желимо да завршимо. Челници клуба добро знају о коме се ради, нема потребе да им јавно шаљем поруке".

Ипак, млади тренер јесте јавно проговорио о једном играчу...

"Комуницирао сам током прелазног рока са доста играча, један од њих је Клео, имао је огромну жељу да дође, али породица је одлучила другачије. Касније је дошла понуда коју није могао да одбије. То не мења ништа у мом односу према Бразилцу, желим му све најбоље у каријери, свима нам је остао у лепом сећању".

Како ће изгледати Томићев Партизан?

"Знам колико је тежи Партизанов грб на првенственом него на мечу контролног карактера. Учинићу све да будемо достојанствени, енергични, да поштујемо судију, ривала и навијаче и да као екипа будемо спремни на све фазе игре. Не само нападачку. Наравно да желимо да будемо офанзивни, међутим, ако је потребно бранићемо се са 11 играча. Нападачемо са шест, седам. Надам се да ће овај тим и сви људи око њега убедити навијаче да радимо добро за Партизан"

За сада је јасно да у екипи неће бити Андрије Живковића, који тренира одвојено од првог тима.

"Конопац се затеже до једног тренутка, а онда дође моменат кад не може више, па пукне. Дошло се до лошег решења за све стране, за Андрију, за Партизан и мене као тренера. Клуб је учинио све што је у његовој моћи"

Шеф струке црно-белих открио је да му припремни мечеви нису дефинитивно одредили ставове о екипи.

"Има позиција где сам у дилеми. Не бих улазио у појединачне анализе. Апсолутно ништа није готово. Доста играча су имали статусе који се у се у међувремену променили. Задовољан сам новајлијама, повукли смо праве потезе њиховим ангажманима. Реч је о играчима различитих година и искуства, Бразилац Евертон је формиран и лакше може да се привикне на захтеве у Србији, док је Гогуи из Обале Слоноваче за тако нешто потребно време".

Име предводника тима је познато. Као и претходних година.

"Апсолутни лидер овог тима је Саша Илић. У сваком смислу. То је фиксирано. Не бих придавао значају ко ће му бити заменик или носити траку кад але не буде на терену, али Јовановић свакако може да помогне на том плану. Такви играчи су они који би требало да буду тренерова десна рука, са којима бих имао најближи однос", подвукао је Томић.

Коментари / 0

Оставите коментар