Школа самбе Мангерија побједница Карневала у Рију

Школа самбе Мангерија проглашена је јуче за победницу Карневала у Рију, с програмом у коме се слави Марија Бетанија, једна од најпопуларнијих бразилских певачица.

Занимљивости 12.02.2016 | 11:00
Школа самбе Мангерија побједница Карневала у Рију

У одлуци која се грозничаво чекала у целом граду, судије су 18. пут у историји наградиле ову школу чије су боје розе и зелена. Школа, једна од најтрадиционалнијих, основана је 1928. у истоименом сиромашном насељу, фавели, која се налази близу фудбалског стадиона Маракана. Коверте чланова жирија са оценама за 12 школа самбе које су се такмичиле за титулу "шампиона карневала", стигле су у блиндираном камиону у улицу у Рио де Жанеиру дуж које су постављене трибине за такозвани самбодром, где је било више од 40 степени Целзијуса.

Објава победе дочекана је узвицима одушевљења. Главни певач школе, Сиганереј, бризнуо је у плач када је објављено да су победили. Школа Мангерија је последњи пут победила на карневалу 2002, са програмом фолклора са североистока земље.

Око 4.300 играча школе били су последњи који су прошли у другој ноћи карневалских поворки, у понедељак увече, и загрејали су око 72.500 гледалаца кад су се појавили у зору.

Марија Бетанија је лично била на једној од великих платформи.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар