Кинези се опет почастили: ''Украли'' и Оскара Кардоза!

Трабзон остаје без најбољег играча!

Фудбал 13.02.2016 | 11:20
Кинези се опет почастили: ''Украли'' и Оскара Кардоза!

У дану када је трансфер Езекијела Лавеција у Хебеј вест дана на фудбалској пијаци, Кинези су приволели још једно познато име да Европу замени за њихов мегаломански подухват. У Кину се сели и парагвајски нападач Оскар Кардозо из Трабзона.

Турски медији тврде да је Трабзон продао Кардоза у Шандонг за 5.500.000 евра. Потврде трансфера нема као ни детаља играчевог договора са Кинезима, али све подсећа на трансфере које су претходних дана реализовали клубови из најмногољудније земље света. Иначе, за Шандонг играју Бразилци Жил, Жусилеј и Тардели. Жил је стандардан на списку селектора Дунге, Тардели је повремени члан репрезентације, а Жусилеј је два пута играо за Селесао.

Кардозо ће бити четврто познато име из турске Суперлиге које ће ове зиме кренути пут Кине. Пре њега је Бешикташов штопер Ерсан Гунул прешао у Хебеј за 7.000.000 евра, потом је Стефан Мбија из Трабзона такође појачао Хебеј, да би и Бурак Јилмаз из Галатасараја у трансферу тешком 8.000.000 евра отишао у Пекинг Гуам.

Ни ту није крај. Најављује се да Кинези желе Лукаса Подолског и Веслија Снајдера из Галате, а за холандског племејкера један неименовани клуб нуди 12.000.000 европских новчаница.

Дакле, није крај. Наставиће се...

Коментари / 0

Оставите коментар